REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ramali Construct lucrează la o grădiniță... care nu se mai termină, dar ia o căruță de bani

Ramali Construct lucrează la o grădiniță... care nu se mai termină, dar ia o căruță de bani

Andreea POPA 16 ianuarie 2023 | 00:00 4958

O firmă din Constanța abonată exclusiv la banii publici ai județului Tulcea pare să fi descoperit în municipiul reședință de județ o lucrare ca în legenda Meșterului Manole, care nu se mai termină oricât de mult ar munci la ea. Practic, societatea a ajuns să beneficieze și de câte două acte adiționale pe zi. O rețetă perfectă, care i-a adus până acum peste un milion de lei în plus față de cât era contractul original.

Paul Haralambi

O firmă de apartament din Constanța, care și-a crescut de opt ori afacerile în numai cinci ani, grație contractelor primite din județul Tulcea, a prins un contract ca-n povești la o grădiniță din orașul reședință de județ. Ramali Construct SRL, patronată de tulceanul Paul Haralambi, a încheiat și câte două acte adiționale într-o singură zi, ceea ce a făcut ca prețul inițial al contractului, de 3,4 milioane lei, să depășească acum 4,2 milioane de lei.   

Este vorba despre un contract privind ”Achiziție lucrări de reabilitare și extindere clădire pentru proiectul ”reabilitare și extindere Grădinița cu Program Prelungit nr.13, Aleea Trifoiului, Municipiul Tulcea”, atribuit de Primăria Tulcea pe 27 iulie 2020, în urma unei proceduri simplificate de achiziție.

Grădinița cu program prelungit nr 13, Tulcea

Lucrările trebuiau finalizate în aprilie 2022. În decembrie 2022, încă i se dădeau bani în plus

Lucrările trebuiau finalizate în termen de 21 de luni, iar valoarea totală a contractului era la data semnării de 3.441.837,53 lei, fără TVA. Beneficiară a fost desemnată Ramali Construct SRL, o firmă de apartament din Constanța, deținută de tulceanul Paul Haralambi.

Lucrurile nu au mers deloc cum și-ar fi dorit municipalitatea tulceană, întrucât lucrările nu au fost terminate în aprilie 2022, așa cum prevedea contractul, și nici banii puși la bătaie din bugetul local nu au fost suficienți. Așa se face că, între timp, s-au adăugat nu mai puțin de 10 acte adiționale, potrivit datelor prezentate de SEAP. Iar ultimele două chiar în aceeași zi, pe 29 decembrie 2022, la interval de câteva minute, după cum se vede din raportările oficiale.

Astfel, contractul se majorează prin primul act adițional al zilei la 4.180.930,26 lei, pentru ca imediat, printr-un al doilea act adițional al zilei, valoarea contractului să fie din nou majorată, până la 4.292.655,54 lei, fără TVA.
Asta în condițiile în care valoarea înțelegerii a tot fost majorată și prin actele adiționale anterioare, fără a mai vorbi de depășirea cu aproape un an de zile, în curând, a termenului de finalizare.

Și-a crescut de opt ori afacerile în cinci ani, grație banilor publici din Tulcea

Compania controlată de tulceanul Paul Haralambi are sediul într-un apartament din Constanța, dar a câștigat aproape 100 de contracte de la primării și consiliul județean din Tulcea- din care peste 60 prin încredințare directă, în valoare totală de peste 40 de milioane de lei.

Ramali Construct SRL a primit contracte de la primăriile din Jurilovca, Murighiol, Sarichioi, Valea Nucărilor, municipiul Tulcea, IPJ Tulcea, precum și de la Consiliul Județean Tulcea, pentru diverse lucrări de construcții care i-au adus zeci de milioane de lei.

Firma a raportat pentru 2021 afaceri de 43,8 milioane lei și un profit net de 711.000 lei, cu 170 de angajați, precum și datorii de 28,4 milioane lei. Haralambi a reușit un boom al afacerilor sale grație contractelor din Tulcea, în condițiile în care în 2016 raporta afaceri de 5,2 milioane lei și doar 17 angajați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poze cu infractori, știri despre guțani de Tulcea
3
0
astea sint firmele din romania. cu ele concuram euro si dolarul!
2
1
la noi in orasel,de zece anisori se inghesue bani intr o cresa fara obiectul muncii si totul merge bine, ghici , din ea se dau totusi ajutoare euroropene la puturosi care nau
0
2
la noi in orasel,de zece anisori se inghesue bani intr o cresa fara obiectul muncii si totul merge bine, ghici , din ea se dau totusi ajutoare euroropene la puturosi care nau
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272