REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Răsăuțeanu avertizează: Termoficare ar putea intra in faliment!

Răsăuțeanu avertizează: Termoficare ar putea intra in faliment!

Virgil STOIAN 22 octombrie 2022 | 00:00 2736

Costin Răsăuțeanu a atras atenția, în urma ședinței Consiliului Local de vineri, 21 octombrie, că Termoficare Constanța ar putea intra în faliment. Acest lucru s-ar putea întâmpla după ce Guvernul a dat OUG 27/2022 prin care se stipulează obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic. Ca o primă consecință a acestei ordonanțe, apa caldă este momentan oprită în municipiul Constanța, pe o perioadă nedeterminată, pentru că nu a putut plăti în avans gazele naturale.

Costin Răsăuțeanu consideră inacceptabilă o asemenea măsură, având în vedere că banii de la cetățeni se încasează după 45 de zile de la furnizarea agentului termic:

Constănțenii trebuie să plătească o gigacalorie mai ieftină! Acesta trebuie sa fie dezideratul nostru în calitate de aleși locali! Trebuie să ne asigurăm că nu se fac greșeli! În ședința Consiliului Local de astăzi am atras atenția și am revenit cu recomandarea stringentă de a se lua măsuri cu privire la implicarea Ministerului Energiei în modificarea OUG 27/2022 care va băga noua societate Termoficare Constanța în faliment dacă nu este modificată rapid. Societatea Termoficare Constanța se află într-o situație delicată și trebuie să fim foarte atenți. Ceea ce se întâmplă acum este o anomalie de sistem. Nu poți să ceri în avans niște bani pe care societatea de termoficare a orașului nu i-a încasat de la populație. Ministerul Energiei ar putea să îndrepte această abordare greșită pe care o au instituțiile subordonate, de a cere în avans anumite plăți de la cei care furnizează energie termică. Riscăm, în timp, probabil în doi – trei ani, ca acești bani pe care îi plătim în avans către acești furnizori de utilități să încarce extraordinar de mult capacitatea financiară a Termoficare Constanța. În acest sens, i-am solicitat primarului să poarte discuții serioase cu cei de la Ministerul Energiei și să ceară ca aceste plăți să nu mai fie achitate în avans. Banii de la cetățeni se încasează după 45 de zile de la furnizarea agentului termic. Investițiile de modernizare a magistralelor, dar și avariile zilnice care apar în tot orașul blochează furnizarea apei calde pe perioada lucrărilor. Asta înseamnă că Termoficare Constanța pentru acea perioadă și zonă nu va furniza agent termic și nu va încasa nimic. Este de neacceptat ca Ministerul Energiei să oblige CET Constanța să plătească în avans acești furnizori de utilități. Grupul PSD consideră că o reașezare a acestei filozofii (Termoficare, CET să plătească după încasarea banilor de la populație) ar fi cel mai eficient si corect de aplicat.” a postat acesta pe o rețea de socializare.

Citește și Constanța rămâne fără apă caldă, din nou

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Interesant ce spune domnul Rasauteanu…are logica se pare. E de respectat omul acesta pentru ce face. Am tot auzit ca e baiat deștept
2
0
Faliment rapid radet/ termoficare constanta. Mu1e suteanu, popa si rasaiteanu. Fara lamaie.
2
1
Gata cu vorbele, treceti la fapte.
1
0
Asta este un papagal. Slugoiul lui Visan apoi a trecut la Fagadau si acum e sligoi la Lungoci. Slugoi pesedist disperat dupa spagi si barbati cu bani.
10
6
Iesiti ma animalelor in strada. Stati si indurati frig si intuneric ca pe vremea lui Ceausescu. Unul nu ia atitudine sa-l tavaleasca pe Chitac sau pe Feliciu
18
1
Sa tot avem asa consilieri locali sa ne apere! Bravo ! Foarte atent si priceput tanarul acesta
13
16
Bataie de joc!!!!! Nu avem apa calda din luna august!!!!!!!! Rusine, PNL!!!!!! Ce ati facut cu Constanta noastra????? Rusine!
19
4
Asa nu se mai poate! Constanța ieși în strada! Ajunge!!
21
2
Intradevar situatia e nasoala!
19
0
din 15 august nu am avut apa calda decat vreo 5 - 7 zile in total pana acum - au fost lucrari de modernizare si avarii inlantuite conform anunturilor - iar acum inteleg ca nu vom mai avea deloc apa calda si caldura in calorifere pe termen nedeterminat sau chiar toata iarna (azi noapte au fost 4 grade !) - nu pot decat sa le urez toate cele rele alesilor - guvernului, parlamentului si primariei si din partea mea - bataie de joc la maxim - suntem in 2022 si incompetenta si magaria alesilor ne obliga sa traim ca in epoca de piatra - de fapt mai rau pentru ca aia puteau face un foc in pestera in timp ce eu nu pot sa aprind un foc in sufragerie
24
1
Daca incepe razbelul, va vânam ca pe iepuri
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369