REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

RAZII în Constanța: pasagerii de pe bancheta din spate, FĂRĂ centură, AMENDAȚI!

RAZII în Constanța: pasagerii de pe bancheta din spate, FĂRĂ centură, AMENDAȚI!

Replica API 19 martie 2019 | 00:58 1333

În conformitate cu Calendarul de Activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.), în perioada 11-17 martie a.c., polițistii Serviciului Rutier Constanța, împreună cu cei din cadrul Biroului Rutier Constanţa, Biroului Rutier Mangalia, Biroului Rutier Medgidia şi cei ai Formațiunii Rutiere Cernavodă au desfășurat acțiunea preventivă „Seatbelt”, ale cărei obiective sunt verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranţă și dispozitivelor de retenţie omologate de către conducătorii autovehiculelor, pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 1.631 de sancțiuni contravenționale, dintre care 866 pentru nefolosirea centurii de siguranță, 161 pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitive sau accesorii de tip ,,mâini libere” și 12 pentru nepurtarea căștilor de protecție. Menționăm că au fost aplicate sancțiuni și pentru pasagerii de pe bancheta din spate, care nu purtau centura de siguranță.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de către polițiștii rutieri este de peste 469.000 de lei.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe ciobotariu de la rutiera de ce il lasati cu folii pe fata sau nu e lege pentru toti?
4
0
Daca nu porti centura e problema ta, nu ies altii prin parbriz la un accident grav, doar tu...
2
0
Cand aveti un arestat pe bancheta din spate sa i puneti centura..sa nu l dati cu capul de genunchi...in spate copilul meu are 16 ani si doarme la drum lung,vreti sa se spanzure?
3
0
Bun bun...cu cat mai dese cu atat mai bine
5
2
Sunt politist de 5 ani si am dat sute de amenzi pentru nereguli in trafic pentru ca atunci cand te 'arde' la buzunar o sa fi obligat sa respecti legile pentru siguranta ta si a cetatenilor care pot fi afectati la o adica. Numai bine! Conduceti prudent.
15
4
Seatbelt - centura de siguranta, pentru Proasta satui, corect se scrie intr-un cuvant, rar se mai foloseste si varianta seat belt adica, doua cuvinte... hands free - maini libere Cam atat!
7
5
Ai facut scoala de sofer,ai ajuns sofer,e un cod pe care trebuie sa-l respecti. Se numeste COD RUTIER!
9
3
Pe cei cu folii pe fata nu ii vede nimeni
14
6
MUIE PSD, numai legi de kki
14
5
Cum este posibil ca 4 din 5 politisti vorbesc la tel in timp ce conduc...nu o data...mereu...peste tot...inadmisibil...fara cuvinte..
40
3
Portul e mort si ingropat, in turism oricum se face evaziune fiscala si nu produce bani.. Noroc cu Politia Locala care mai produce ceva in orasul asta. Amenda pentru orice mizerie, numai pe ce conteaza nu.
36
2
Amenda pe aerul pe care il respiram de cand?
35
7
Dar pe soferii si patronii de microbuze de ce nu-i controlati? La majoritatea nu le functioneaza aerul conditionat fiind sauna si miros de transpiratie, nu poarta nimeni centura, nici soferul, nu li se deschid usile- in caz de incendiu ardem ca sobolanii. Pe astia de ce nu-i controlati zilnic, caci zilnic incalca toate regulile si legile de circulatie.; pt 17.43 dupa acest coment,in alt stat erai decazut din drepturi si ti se luau copiii, animalule bolnav, si ajungeai direct la puscarie
33
5
"Seatbelt" in primul rand sunt 2 cuvinte,iar apoi scrie in plm si "maini libere" tot in engleza daca te dai asa inteligenta
22
4
vezi sa nu punem noi biciul pe spinare ta, marxsitt imputit, nu ma intereseaza ce salveaza centura , E VIATA MEA SI FAC CE VREAU CU EA! Poate nu vreau sa-mi fie salvata viata de centura! Te-ai prins lepra comunistoida securist militieneasca! Este ilegal si imoral sa-l obligi pe cineva sa traiasca sau sa-l protejezi cu forta! Cat despre copii - SUNT COPIII MEI NU AI TAI si mai ales NU AI STATULUI! NU TU I- AI FACUT si NICI STATUL ! EU RASPUND PTR EI SI PANA IMPLINESC 18 ani SI PANA CRAPA EI SAU CRAP EU!
9
22
Martie-12 bikeri fara casca?!?!? Pe bune?!?!
15
4
Da este un negru in palas la rutiera cu unlupo, polo negru cu numere straine pasta nu l vedeti ca merge fara centura vorbind la telefon si ca pisatu boului sivoi astia de lalocalaparcati masinile pe amzacea fara sa respectai legea. Astai dreptate pentru uniimuma pentru altiiciuma.
12
6
Constanteanul este o specie rara de taran obosit, care nu respecta legea ca e jmjmecher, agramat, buricul pamantului, etc. Are un apetit de nestavilit la ce e mai eftin, nu conteaza practic altceva. Toti e prosti el e destept, face ce vrea el nu ce zice toti prostii. Si nu in ultimul rand poarta centura ca sa nu ia amenda, nu ca sa nu moara, ca e gratis sa mori, asa amenda costa bani si nu mai poate infectul sa scoata fiscal sa vanda haudiul sa isi ia si el bemveu ca bajetii. Ce IQ u trebuie sa ai sa zici ca tu nu porti centura ca sunt drumurile proaste?
25
9
Eu va spun un caz real in care centura din spate nu ar fii salvat viata a doi oameni daca o purtau deoarece intr-un accident care a avut loc in Com. Cuza Voda toti pasagerii au fost aruncati din masina iar masina rasturnata pe camp a luat foc si a ars complet. Daca purtau centurile mureau arsi cu totii. Deci nu intotdeauna centura iti salveaza viata
39
9
Cu sau fara centura in spate, tot la acel punct turistic ajungem cu totii....cimitirul central!!!
32
2
asta e jecmaneala,gaborii sunt superzelosi
15
9
In portbagaj punemi centura!!!intreb asa pentru un prieten
16
7
Este mai usor sa faci pe doctul decat sa-ti pui unicul neuron la treaba!
18
5
Chiar daca exista o lege in acest sens, este o lege prost facuta asa cum sunt foarte multe legi in Romania. Prtarea centurii de siguranta pe bancheta din spate nu este oportuna in interiorul oraselor, unde viteza de deplasare este redusa. Parlamentarii alesi ar trebui sa se ocupe de legi serioase ! sa nu uitam propunerea legislativa a unui parlamentar constantean de a fi considerati delfinii - persoane nonumane ! Sa nu uitam de propunerea unui alt parlamentar de a interzice accesoriile - cruciulite, catelusi, etc. - prinse de oglinda interioara !
17
6
Domnilor comentatori, in primul rand daca exista o lege ea trebuie respectata daca tot vrem civilizatie ca in vest, in al doilea rand daca nu avem infrastructura asta nu este o scuza sa nu purtam centura, in al treilea rand centura de siguranta iti salveaza viata tie sau a copilului tau si cum tu esti prea prost sa stii asta, ti s-a bagat si in lege ca sa te oblige, dar taranul e taran, el nu respecta. Civilizatia se face cu biciul, ca se pare altfel nu merge.
56
17
Si care e, dupa parerea ta, echipamentul ala minim pe care trebuie sa-l poarte biciclistii ?? Iti zic eu: nici unul. Du-te si documenteaza-te inainte sa vorbesti ca spui numai timpenii.
22
14
Faceti mai intai drumurile.De ce masina are nevoie de itp iar drumurile care mergem pe ele nu?
37
5
Ce tot atat bani la buget ma. Purtati centura si numai dati bani simplu
34
7
"Seatbelt" ? Da in Romana nu se poate ??
16
2
Nu mai sunt bani la buget ca ne batem joc de bani cumparam toalete de nu stiu cate sute de mii de euro punem borduri de marmura ca sa se inegreasca de la praf si noxe si scoatem politia in strada sa aduca bani la buget ....
28
6
Sa ma pish pe centurile voastre!!! Este problema mea ca individ cat de mult vreau sa ma protejez!!! Obligativitatea portului centurii de siguranta este un abuz!
34
26
Amenda pentru nepurtarea castilor cred ca au fost data la motociclisti.....la biciclisti casca e optionala
26
13
DRUMURILE SUN JALNICE . FERESTI GROPILE SI POTI SA INTRI IN COLEZIUNE CU ALT PARTENER DE TRAFIC . ASA VAD CA MILITIENI SUNT PRICEPUTI IN A AMENDA SOFERI DAR NU AM AUZIT CA II AMENDEAZA PE DRUMARI PANA LA REMEDIEREE CAROSABILULUI . DUPA 30 DE ANI TOT DE MILITIENI SUNTEM AMENDATI . BANI LA BUGENT NU MAI SUNT SI SUNT TRIMISI IN STRADA MILITIENI .
39
11
mai ducet-va dracu cu centura voastra, ajunge atata , le purtam in fata chipurile sa nu zburam prin parbriz si sa-i lovim pe aia din cealalta masina, dar in spate ne lovim de scaunele din fata deci ne ranim doar pe noi insine. Cum isi permite militia asta borata sa ne forteze sa ne protejam propria viata? E viata noastra si cata vreme nu-i afectam pe altii facem ce vrem cu ea Asa ca hai sictir militieni borati si leguitori de cacat!
35
25
Folii pe fata nu l vede pe madam iacob la fel pescaru nonstop la tel, legea e doar pt fraieri
40
13
Nu mai stiu cum sa ne-o beleasca!
36
8
pt atatea lucruru importante nu aveti timp ? si pt dobitocul cu "centura salveaza vieti " intreb si eu daca pana la centura sau rezolvat toate problememe din Cta si asta era ultima ... si dobitocule iti este frica sa conduci pe drumurile noastre Amenzile sunt bani furati de la oameni amarati
37
16
Domnu' Sofer, centura salveaza vieti ! N-are nicio legatura cu starea dezastruoasa a infrastructurii...
27
25
zecile de biciclisti care circula fara minim de echipament de protectie si care au umplut strazile Constantei cam cand le amendati?
38
9
Va aliniati la tarile europene cu centurile n spate, dar soselele fu tu va n gat de hoti pe cand?
74
13
Nu mai aveti bani in buget HOTILOR ati furat si cenusa din soba tuvan g de criminali!
68
18

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272