REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Regulamentul programului ,,Cald în casa ta”, la Năvodari

Regulamentul programului ,,Cald în casa ta”, la Năvodari

Replica API 28 august 2022 | 00:00 1097

”Cald în casa ta” este un program de sprijin a populației vulnerabile din orașul Năvodari, gândit de administrația publică locală de la Năvodari, prin care, persoanele care la data de 30 aprilie erau branșate la sistemul centralizat de termoficare pot primi un ajutor financiar nerambursabil de 4.000 de ei. Ajutorul financiar este destinat acoperirii parțiale a cheltuielilor necesare achiziționării și instalării unui sistem de încălzire a locuințelor și preparare a apei calde.

Condiții privind veniturile

Ajutorul financiar de 4.000 de lei se acordă o singură dată familiilor și persoanelor singure care îndeplinesc cumulat criteriile, pentru locuința de domiciliu și ale căror venituri lunare nete pe membru de familie sunt de până la 1.500 de lei, respectiv persoanelor singure cu un venit lunar de până la 2.053 de lei și care nu dețin bunuri care conduc la excluderea acordării ajutorului de urgență, prevăzute în Anexa nr. 4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 416/2001 probate prin H.G. nr. 50/2011.

Criterii de eligibilitate

Sunt persoane fizice cu domiciliul/reședința în orașul Năvodari

Au calitatea de proprietar/coproprietar sau au înstrăinat apartamentul/locuința de domiciliu pentru care se solicită sprijinul financiar, cu păstrarea dreptului de uzufruct/habitație viageră

Este legal împuternicit, prin procură notarială, de către proprietarul/beneficiarul dreptului de uzufruct/habitație viageră și solicită sprijinul financiar pentru încălzirea locuinței în numele proprietarului

Au folosit pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2021/2022 energie termică în sistem centralizat și ale căror apartamente sunt debranșate de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică la data de 30.04.2022

Nu înregistrează datorii la SC Termica Distribuție Năvodari.

Cheltuieli eligibile

Achiziționare de centrală termică de apartament pe gaz sau electrică

Achiziționarea de echipamente electrice/gaz pentru prepararea apei calde de consum (ex: boilere) sau de echipamente electrice pentru încălzirea locuinței (ex: calorifere electrice, aparate de încălzit)

Lucrări de execuție instalație de gaze sau electrică în locuință în vederea punerii în funcțiune a centralei termice

Materiale necesare pentru executarea instalației termice în locuință: țevi, racorduri, coturi, calorifere din tablă.

Ajutorul financiar se acordă o singură dată pe bază de cerere și o serie de documente necesare: act de identitate, act de proprietate al locuinței pentru care se solicită ajutorul, adeverință de la SC Termica care să dovedească faptul că solicitantul nu are datorii la termoficare, adeverință de la asociația de proprietari din care să rezulte numele și numărul persoanelor care locuiesc la adresă, acte doveditoare privind veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii, angajament tip prin care solicitantul se obligă să prezinte în 30 de zile de la data acordării ajutorului financiar documente/facturi fiscale prin care se dovedește faptul că suma încasată a fost cheltuită în scopul în care a fost acordată, extras de cont în scopul virării ajutorului financiar aprobat (dacă este cazul).

,,ATENȚIE! În termen de 30 de zile de la acordarea ajutorului, beneficiarii trebuie să justifice întreaga sumă cu facturi fiscale.

Verificarea datelor și a informațiilor cuprinse în cererea tip, precum și a documentelor anexate, se realizează prin anchetă socială de către personalul Direcției Asistență Socială. La data efectuării anchetei sociale, titularul ajutorului sau reprezentantul legal al acestuia are obligația de a prezenta toate documentele doveditoare în original.

Informații suplimentare și sprijin la întocmirea dosarelor pot fi obținute la numărul de telefon/WhatsApp: 0756.055.582, pe adresa de e-mail: asistentasociala@primaria-navodari.ro, precum și la sediul Direcției Asistență Socială din Str. Sănătății, nr. 2.”, transmit reprezentanții Primăriei Năvodari.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272