REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Remaniere: variante vehiculate la Justiție

Remaniere: variante vehiculate la Justiție

Replica API 10 mai 2019 | 00:56 433

Au apărut în PSD să se creioneze variante de lucru pentru o nouă propunere de ministru al Justiției, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge miniștrii propuși la Justiție (Eugen Nicolicea), Fonduri europene (Oana Florea) și Românii de pretutindeni (Liviu-Tit Brăiloiu), conform stiripesurse.ro

PSD a decis să lase interimari la cele 3 portofolii până după alegerile europarlamentare și calea de urmat va fi stabilită într-un CExN. Cum premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nu vrea restructurare, în partid a început să se discute despre schimbarea propunerilor trimise la Cotroceni.

La Justiție, o variantă luată în calcul în PSD este o rocadă: deputatul Oana Florea. Respinsă de Iohannis la portofoliul fondurilor europene, aceasta se află în relații excelente cu conducerea partidului, spun surse din PSD, și Liviu Dragnea vrea să o promoveze pe o poziție importantă.

Și actualul ministru interimar, vicepremierul Ana Birchall, este văzută în partid ca o posibilă soluție pentru Justiție. Depinde cum va gestiona interimatul și un plus în dreptul ei în PSD este experiența europeană și transatlantică de care s-a bucurat în mandatul de vicepremier pe relații strategice.

Liderul comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, este și el vehiculat în PSD ca potențială propunere. Numele său a mai fost vehiculat la remanierile precedente, dar acesta nu a mai ajuns candidat, spun surse din partid, pentru că acesta ar fi respins discuțiile pe acest subiect.

Nicușor Halici și Șerban Nicolae, alți doi parlamentari juriști PSD, sunt și ei pe lista incipientă cu variante la Justiție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la sibiu au fost lingaii lui klaus werner , la iasi au venit romanii adevarati , inspaimantati ca vin teroristii la putere si taie iar salariile si pensiile si ca vom deveni o adevarata colonie , un batalion de slugi . Tu nu vezi ca neamtul face totul pro franta si germania ? asa cand romanii prosti au votat un neamt la sefia statului roman .
0
6
Diferente Cata diferenta intre ce-a fost la Sibiu si la Iasi! La Sibiu, oameni bucurosi, frumosi, educati, civilizati, fericiti sa vada la ei acasa greii europei! Creste inima de roman cand vezi asa ceva! La Iasi, saracie, oameni tristi, posomorati, obositi si pusi pe drum de un inconstient penal care se poarta cu ei ca animale in transhumanta manate de un nebun care crede ca oamenii aia adusi cu arcanul il va vota! Nu-l vor vota. Nimeni nu mai crede in PSD, un partid care umple burtile trantorilor cu pensii speciale si care este plin de HOTI si condamnati penali. Romanii nu sunt HOTI si nu iu
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272