REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Renate Weber, prezentă la Constanța: 'UE ar trebui să fie mai solidară'

Renate Weber, prezentă la Constanța: 'UE ar trebui să fie mai solidară'

Replica API 26 ianuarie 2019 | 14:41 420

Europarlamentar ALDE

Europarlamentar ALDE

ALDE Constanţa a organizat o conferința „România și statul de drept între percepție și realitate”, vineri, 25 ianuarie, 2019.

Evenimentul este organizat de Filiala Constanța ALDE, Alianța Liberalilor și Democraților, și este dedicat comunității constănțene, în vederea informării corecte despre respectarea statului de drept și a drepturilor omului.

Menționăm că Renate Weber, europarlamentar ALDE, a ajuns la eveniment și a declarat: "Vreau să discutăm cu sinceritate despre ce se întâmplă în România și Uniunea Europeană. Uniunea Europeană ar trebui să fie mai solidară, să respecte un principiu pe care ea s-a bazat, al egalitații statelor pe care o compun", a afirmat Renate Weber, care a menționat că nu s-a ferit niciodată să critice ceea ce se întâmplă greșit în UE.

Aceasta a adus în discuție și nivelul evaziunii fiscale de la nivelul Uniunii Europene. "Nivelul evaziunii fiscale este de o mie de miliarde. Credeți că doar Romānia şi Bulgaria pot aşa ceva? Când vorbim de aceste pagube trebuie să ne gâdim la țări potente financiar. Realitatea din teren îmi arată că, în afară de mine, există multe state care au păcate cât casa. Aş vrea să văd ceva obiectiv", a precizat Renate Weber, care nu îşi doreşte ca țările să se acuze reciproc de corupție.

Conflictele de interese par a fi trecute cu vederea în structurile UE. "Dacă s-ar fi aplicat regulile din România, mulți ar fi trebuit să plece acasă, exact din motive de conflict de interese. Actualul secretar general al Comisiei Europene, germanul Martin Selmayr, şef de cabinet al lui Jean Claude Juncker, într-o bună zi din şef de cabinet, acesta a ajuns prin două examene într-o singură zi, secretar general adjunct. A sfidat orice practică care a existat la nivelul Comisiei Europene", a mai afirmat Renate Weber.

În jurul orei 11.30, la eveniment a sosit și Norica Nicolai.

Aceasta a declarat: "În ultimii ani asistăm la o criză economică, politică şi morală la nivelul UE".

Şi deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE este prezent la eveniment. În câteva zile, acesta împlineşte 29 de ani de la intrarea în politică. Oficialul nu credea că la 29 de ani de când este în politică era necesar să fie abordată tematica prezentei conferințe. "Nu suntem mai jos decât alții, ne merităm calitatea de stat membru al Uniunii Europene", a declarat el.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mandatul de procuror sef al DNA al doamnei Kovesi nu trebuia sa se incheie sub influenta fatala a politicienilor condusi de Dragnea&comp. care nu urmaresc decat sa scape de dosare si condamnari. Fosta sefa a DNA mazilita de penalii care conduc acum Romania si guvernul Romaniei, sprijiniti de slugile psd: CCR si MJ tudorel toader. Ea ar fi cea mai potrivita alegere pentru tara si pentru romani. Nu dracne, Nu tariceanu. Astia-s cei mai mari HOTI.
3
0
O scarboasa de moldoveanca nemtoica,Ordinara.Fuge dupa ciolan.
4
0
solidara cu cine, cu borfasii, escrocii, analfabetii, puscariasii, criminalii ce conduc tara prin intermediul puscariasului draknea , a criminalului tudorel, a slugii dornranu , a adormitului avocat numai a-l poporului , nu ci a lui draknea personal care, in cazul cand trebuie sa actioneze la CCR el este in concediu- asteapta pensia speciala de 36000 lei pe care o poate cumula- asa a dictat dictatorul draknea- cu salariu- si stiti din cebani- din ai nostri
6
1
A fost consiliera mea si este omul care conducea fundatia lui Soros
5
0
Pentru veniturile pe care le are fiecare din aceste " personalitati ", de la nivelul dumnealor nu se vede atacul asupra statului de drept, nici marea coruptie din Romania.
6
1
Bine ca a sosit si Norica, baiatul de treba al partidului. Haznaua e completa acum.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272