REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.2° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Rețeta sănătoasă prin care putem consuma coaja de ou

Rețeta sănătoasă prin care putem consuma coaja de ou

Replica API 16 martie 2022 | 00:00 500

Știaţi că una dintre cele mai bune surse de calciu este coajă de ou? Asta pentru că are o compoziţie foarte asemănătoare cu cea a oaselor şi a dinţilor. În plus, coajă de ou poate fi utilă şi la curăţenie.

Dată viitoare când faceţi o omletă, gândiţi-va că aruncaţi la gunoi un calciu extrem de uşor de asimilat pentru organism. Un adult are nevoie de aproximativ 1000 de miligrame de calciu în fiecare zi, iar un ou mare ascunde în coajă să până la 800 de miligrame. În combinaţie cu fosforul, calciul va asigura oase şi dinţi sănătoşi. Iar alăturat magneziului, calciul va menţine în formă maximă şi sistemul cardiovascular. În plus, o cantitate mai mare din acest mineral atenuează durerile menstruale şi previne apariţia alergiilor, scrie digi24.ro.

Cojile de ou conţin în mod natural atât vitamina D3, cât şi magneziu. Ambele contribuie la o mai bună asimilare a calciului în oase. Totuşi, cum le putem introduce în alimentaţia noastră?

Uscaţi pentru câteva zile cojile a 4 ouă. Apoi trebuie mărunţite într-un mojar sau într-o râşniță, până când devin extrem de fine şi capătă consistentă făinii. Următorul pas este extrem de important: trebuie adăugată zeamă de la două lămâi şi tot atâta cantitate de miere. Lăsaţi apoi acest amestec la macerat timp de 3 zile.

În continuare există două variante: fie amestecaţi cu miere şi consumaţi că atare, fie separaţi sedimentele cojii de ou, iar zeamă care rămâne o amestecaţi cu miere. Amestecul trebuie luat înainte de mesele principale.

Atenţie, nu faceţi o astfel de cură mai mult de o lună. În plus, este neapărat nevoie de mişcare. Altfel, calciul se va depune pe oase sub formă de ciocuri.

Dacă nu aveţi nevoie de calciu suplimentar în alimentaţie, tot nu ar trebui să aruncaţi cojile de ou. Le puteţi găsi o mulţime de întrebuinţări.

În primul rând vă pot fi de folos că şi îngrăşământ pentru plante. Puneţi coajă de ou pisată într-o sticlă.

După câteva zile veţi obţine un fertilizator natural şi veţi putea uda orice plantă. În plus cojile de ou puse direct pe pământ ţin departe dăunătorii.

Praful fin râşnit al cojilor este şi un foarte bun detergent pentru bucătărie. Cu el puteţi curată practic orice suprafaţă!

Iar aceeaşi făină, pusă într-un săculeţ de tifon şi apoi în maşină de spălat alături de haine, devine un înălbitor natural, ieftin şi eficient.

În plus, cojile ouălor desfundă ţevile! Acestea împiedică acumularea depunerilor, deci le puteţi folosi în locul produselor din comerţ care pot provoca alergii şi probleme respiratorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212