REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Revoltă printre elevi, din cauza noilor măsuri luate de minister

Revoltă printre elevi, din cauza noilor măsuri luate de minister

Victor ROTARU 25 decembrie 2022 | 00:00 2293

Ministrul Educației vrea să modifice statutul elevului, fiind introduse o serie de prevederi ce pun în pericol implicarea asociațiilor elevilor. Printre noile modificări propuse este și mustrarea în fața clasei a elevilor. De asemenea, se dorește reintroducerea uniformei școlare, o măsură pe care în 2016 CNCD-ul a catalogat-o drept discriminatorie.

Statutul elevului urmează să fie modificat printr-un ordin de ministru, și deși nu s-a ajuns încă la o formă finală a propunerilor de modificare, din draftul întocmit de către minister reies mai multe modificări îngrijorătoare pentru elevi. Contactată de către reporterii de la Replica de Constanța, Ariana Dudună, președintele Asociației Elevilor din Constanța a declarat: „Nu suntem de acord cu mustrarea în fața clasei. În noul proiect scrie că elevul va fi mustrat în fața clasei, de față cu toți elevii, și nu suntem de acord cu asta. Nu putem fi de acord cu umilirea unui copil, afectează partea umană a copilului și nu ar trebui să se întâmple într-o unitate de învățământ. Acestea sunt propuneri de modificare al statutului și majoritatea propunerilor sunt greșite. O modificare a statutului elevului nu poate fi făcută fără consultarea organizațiilor elevilor. Asociațiile nu au fost consultate, deși la nivelul legi este trecut explicit, că acest lucru este obligatoriu. Modificarea nu a fost pusă în consultare publică. Se dorea să fie pusă pe 22 decembrie în comisia de dialog oficial, a fost retrasă de pe ordinea de zi și ne-au anunțat că va fi pusă în comisia de dialog special după sărbători.

Ariana Dudună

„Sunt niște metehne comuniste de care am scăpat și la care vrem să ne întoarcem”

Președintele Asociației Elevilor din Constanța a mai transmis faptul că majoritatea noilor prevederi sunt făcute pentru a tăia din drepturile elevilor, și nicidecum pentru a-i ajuta: „Există multe prevederi care încalcă alte legi în vigoare, care ne întorc înapoi practic. Majoritatea prevederilor încalcă sau taie din drepturile elevilor, nu adaugă lucruri în plus. Drepturile care au fost negociate și câștigate în 2016 nu ar trebui să fie pierdute. Dacă discutăm de o modificare a statutului elevului, trebuie să vorbim de un upgrade, de introducerea de noi drepturi sau adaptarea lor la contextul actual, nu tăierea unor drepturi care deja există.

Mai rămânea să ne pună și cravată de pionieri și era perfect.

Dacă ne uităm la modificări nu ar trebui să ai voie cu compasul la școală. Spune că se interzic toate obiectele ascuțite de metal. Compasul, este un obiect ascuțit de metal. Interzici matematica în școală, geometria? „Elevi reprezentanți trebuie să aibă un comportament și o ținută ireproșabilă și să susțină învățământul românesc, valorile naționale și să apere imaginea unității școlare pe care o frecventează.” Mai rămânea să ne pună și cravată de pionieri și era perfect. Eu nu înțeleg cum astfel de aberații pot să apară, chiar și într-un draft. Astfel de articole, dacă le vezi de la 100 de metri, îți dai seama că sunt niște aberați și nu trebuie băgate în discuție. Purtarea uniformei este un lucru discriminatoriu. Și CNCD a spus că este discriminatoriu, din 2016, și acum în 2022 ne trezim să o punem la loc, sunt niște metehne comuniste de care am scăpat și la care vrem să ne întoarcem.” a concluzionat Ariana Dudună, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Duduna este o sinistra mutatie pe care noi elevii o consideram ingrozitoare. Frustrata cu grave erori de soft, acesta paiata face politica si vrea sa ajunga europarlamentar. Directoarele au devenit slugile ei pentru ca ea comanda si ele executa. Noooormaaaal ca se simt amenintate de lighioana asta respingatoare.
0
0
Am comentat mai jos. Si in zi de Craciun, daca am gresit, sau am jignit pe cineva fara sa vreau, imi cer scuze. Voiam sa zic ca, am tot revazut seria Liceenii si imi place de fiecare data. Si se purtau uniforme. Sunt adeptul corectitudinii si nu as dori niciodata ca un elev care trebui sa invete diferenta intre lucruri bune care trebuie facute si lucruri rele care nu trebuie facute niciodata sa fie umilit. Nu asta e rolul mustrarii. Musteatrea trebuie sa fie parinteasca si sa aduca plus valoare, nu sa umileasca copilul care este in formare si xare poate lasa traume. Linia e foarte fina. Propunerile se discuta, se analizeaza si se imbunatatesc, pentru a se implementa cea mai bunavaruanta, dar a spune ca nu e bine in 3 cuvinte este mult prea simplist si subiectiv. Trebuie analizat in profunzime si adoptat ceam mai buna varianta pentru invatamant, si pentru elevi! Craciun fericit!
3
0
Jos labele de pe copii
1
4
Cum sa scoti? Simplu: il inviti in fata! De ce sa nu se poate sa fie mustrat? Care e problema? Ai copii problema si iti e frica? Discuta cu ei, fa-le educatie sa nu se ajunga la asta! In plus, clasa este ca o familie, acolo se leaga prietenii pe viata! Nu trebuie ascunse problemele si bagate sub pres. Da, daca trebuie mustrare, sa fie mustrare. Chiar si in fata clasei. De asta in lumea civilizata exista consiliu de familie! Ca sa se expuna sincer problemele, sa se dezbata si sa se rezolve! Ca nu o sa fie mustrati copii buni si cuminti. O sa fie leprele care mwrita mult mai.mult de atat. Nu mai sariti cu comunisme! Nu ei au inventat asta, ci au preluat-o de la alte tari. Comunistii v-au spalat creierul si v-au iesit odrasslele dupa chipul si asemanarea lor!
8
2
Am dat like la ce ai postat, cu toate ca ai comis o eroare. Fara intentue, cred. Uniforma nu a existat la facultate niciodata. Uniforma era obigatorie doar pana la terminarea liceului. Asa e peste tot in lume. Facultatea era ceva special, pe care nu o faceau toti, aaa ca acum. Ideea e ca este necesara uniforma. Iar cei care zic de imbacaminte decenta, bat campii. O asemenea exprimare va duce tot la fuste mini, fara chiloti si ciorapi de plasa. Asa ca lasati aiurelile daca nu va pricepeti! Uniforma! Ca peste tot in lumea civilizata...
5
1
Cum sa scoti un copil in fata clasei ca sa primeasca mustrare?! Noaptea mintii! Si asta tot un fel de bullying este. Educatia incepe in familie si se continua in scoala. Copiii sunt oglinda parintilor. Nu este nevoie de uniforma, ci de imbracaminte decenta si curata, completata eventual de o cravata personalizata, o insigna cu emblema scolii, colegiului... "Reforma" invatamantului nu se face cu pedepse, cu umilire.
4
7
Dununa este USERISTA. SI CUM AM TOT VAZUT, USR asta doreste sa faca in educatie, HAOS. Ea executa ordinele USR. Sunt filmari cu ea la sedintele USR. Fara reguli, fara respect, fara nimic, doar curvaraseala si tictoc. URS are grija de copii pentru ca ei vir sa fie LGBTQ1. Duduca e baiat sau fata, ca nu inteleg.
4
2
La noi la școală se poarta uniforma de buna voie, formata din tricou polo și bluzon cu sigla scolii. Asta e, nu e mare problemă. Nu sunt de acord cu uniforma care era înainte 89 trebuie să adoptăm un stil modern adaptat la tineret.
6
2
Este irelevant purtarea uniformei, doar sa fie imbracaminte decenta. Probleme mari le au copiii cu educatia permisiva de acasa, iar la scoala, profesori absolventi de spiru haret la distanta, care au intrat in invatamant cu nota 5 si nu stiu sa se faca ascultati. Astea sunt problemele.
6
1
Regulamentul scolar este o porcărie. Elevii se golănesc la adăpostul acestui regulament. Bullyingul in scoli nu poate fi pedepsit pentru că li se încalcă drepturile. Imbecilii de la Educație care au făcut regulamentul nu stau in scoli și nu cunosc dezastrul disciplinei.Scolile au devenit scoli de infracționalitate.Elevii golani știu că nu răspund penal și își bat joc de profesori și terorizează elevii bine crescuți. Școlile au devenit focare de infecție a moralității.Ratarea socială la adăpostul drepturilor acordate prostește elevilor. Dreptul să nu învețe.Dreptul da fie indisciplinat. Dreptul să își bată colegii.
18
0
uniforma introdusa de la grădiniță pina la terminarea facultății si nu ar fi rău reînființarea uniformei de cercetaș (pionier) cu activitățile specifice acesteia
11
3
Si in Japonia se poarta uniforma fiecarei scoli. Merg cu dirigintele la muzee si discuta istoria tari. Sunt COMUNISTI?
17
0
Sunt de acord cu introducerea uniformei.
15
1
În ultimii ani suntem la mana elevilor. Nu se poate lua nici o măsură împotriva lor ca ii le-am. Foarte sensibili sunt. Nu mai știu ce e aia disciplina, respectul rar este învățat de acasă, vin machiate curcubeu, se călăresc în fata profesorilor, răspund, sunt agresivi verbal, unii și fizic, sfidează, între ei își adresează cuvinte urâte și jignitoare, marginalizeaza alți elevi, uniforme nu, abia știu sa scrie și sa facă acordul subiectului cu predicatul și când vine cineva puțin mai dur care dorește sa facă ceva îl numiți comunist. Țineți minte:o țară fără reguli este o tara care nu funcționează. La fel și în învățământ.Multi ne am realizat în urma disciplinei de care dădeam dovada și a regulilor din școală . Nu vedeți ce generații vin din urma? Apoi va plângeți ca nu are cine sa ne aceasta pensiile. Se revolta elevii...Pe bune? Sa se revolte acasă.
20
2
Duduna este o sinistra mutatie pe care noi elevii o consideram ingrozitoare. Frustrata cu grave erori de soft, acesta paiata face politica si vrea sa ajunga europarlamentar. Directoarele au devenit slugile ei pentru ca ea comanda si ele executa. Noooormaaaal ca se simt amenintate de lighioana asta respingatoare.
12
2
Elevii au numai drepturi, nu si obligatii. Vor si alte drepturi in plus? Ce anume, sa bata profesorul in fata clasei? Sa nu fie ascultati? Hai ca erati oricum pros’i, acum va t*mpiti de-a binelea…
20
1
In școlile din Anglia se poarta uniformă.Sunt comuniști?
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272