REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

REVOLTĂTOR! CE AU FĂCUT ‘SINISTRAŢII’ în sala de sport unde i-a cazat Primăria Cernavodă!

REVOLTĂTOR! CE AU FĂCUT ‘SINISTRAŢII’ în sala de sport unde i-a cazat Primăria Cernavodă!

Replica API 31 august 2018 | 00:32 647

CIRC făcut de oameni care nu vor să muncească!

CIRC făcut de oameni care nu vor să muncească!

Urlete şi zeci de copii, unii dintre ei sugari, au ajuns în stradă în noaptea de 27 august. Un incendiu de proporţii a mistuit o baracă de pe malul Canalului, la Cernavodă. Ca măsură de precauţie, au fost evacuaţi şi locatarii din baraca învecinată. În total, 50 de suflete. În hârtiile ulterioare: peste 100 de persoane! Cum s-a ajuns la această cifră... un mister! La fel, deocamdată, şi cauza incendiului care a fost stins de pompieri după 6 ore de luptă cu flăcările. Se zvoneşte că cineva ar fi pus intenţionat focul, pentru ca locatarii barăcii să aibă o soartă similară cu alţi cetăţeni din Cernavodă. Amintim că în Cernavodă au mai luat foc o serie de barăci, iar imediat după, Primăria oraşului a oferit respectivilor noi locuinţe sociale. Ipoteza incendiului pus intenţionat nu este momentan confirmată.

În noaptea de 27 spre 28 august, toţi cei care au rămas fără locuinţă au fost invitaţi să se înscrie pe o listă, pentru a fi cazaţi, provizoriu, aşa cum prevede legea: 3 zile, dacă nu intervine un ordin al prefectului care să prelungească această perioadă. Azi, 31 august, se împlinesc cele 3 zile în care autoritatea locală, în speţă Primăria Cernavodă, a fost obligată de lege să ofere cazare şi masă „sinistraţilor”.

De azi înainte, zeci de persoane trebuie să se descurce sub cerul liber! Ştiind că asta le va fi soarta, pe data de 29 august „sinistraţii” s-au prezentat în faţa Primăriei, unde au urlat că vor case, iar unii dintre ei l-au înjurat pe primarul Liviu Negoiţă; n-au scăpat de injurii nici membrii familiei lui Negoiţă. Pe fondul acestui balamuc generalizat, reprezentantul romilor, Nina Lefter (angajată a Primăriei Cernavodă), a încercat să poarte un dialog cu aceştia, pentru a le explica exact cum stau lucrurile: dacă nu au locuri de muncă, nu pot fi trecuţi pe lista de aşteptare pentru locuinţele sociale.

Adevărul a agravat situaţia! Şi ca dovadă că unii pe care opinia publică înclină să îi plângă sunt complet ignoranţi: locul în care au fost cazaţi a devenit un soi de... WC public! „Au fost cazaţi într-o sală de sport şi au distrus parchetul, au urinat pe pereţi. Pentru că erau supăraţi că nu primesc imediat case, au intrat în greva foamei. Ok, dar au ţinut nemâncaţi şi cei circa 52 de copii, de la sugari la tineri de 16 ani...”, relatează un consilier local. Informaţiile sunt confirmate şi de alţi cetăţeni.

„Când a trebuit să ducem saltele în sala de sport, să aibă pe ce să doarmă, au refuzat să ajute, că ei voiau să stea în faţa Primăriei să ţipe. Din toţi cei 100 de oameni, 3-4 bărbaţi puteau da o mână de ajutor...”, a mai spus un ales local. În continuare, pe data de 30 august, Primăria Cernavodă le-a trimis „sinistraţilor” ajutoare – haine. Şi de această dată a ieşit cu scandal.

„Greşeala e a foştilor primari care i-au ţinut în acele barăci, fără ca ei să plătească vreodată un leuţ”

„Oricât de rea ar fi viaţa pentru ei, li s-a spus să înţeleagă că trebuie să respecte legea. Nimeni nu poate încălca legea pentru ei. Ei vor case. Atât. Ori, greşeala e a foştilor primari care i-au ţinut în acele barăci, fără ca ei să plătească vreodată un leuţ. Barăcile în cauză erau închiriate de primărie, pentru ei, de la o firmă. Anul acesta, firma în cauză a cerut 1 milion 800 lei vechi pe lună pentru fiecare cameră.

O sumă foarte mare, aşa că nu a mai fost prelungit contractul. Ei au continuat să locuiască acolo, ilegal. Interesant este că, verificând actele lor, am descoperit că unii au proprietăţi! Dar nu vor să le locuiască, pentru că asta ar însemna chletuieli. Preferă gratis, de la primărie. Cum să facem aşa ceva la nesfârşit?”, a comentat un angajat al Primăriei Cernavodă. „Ne aşteptăm ca de mâine (azi – n.r.) să reia protestul la primărie. Spuneţi-mi mie cum putem numi asistat social unul care are telefon de 1.500 de euro?

Da, da, unii au aşa ceva. Şi încă ceva! Am mers la ei, spunând că sunt disponibile 7 locuri de muncă! Muncitori! Au răspuns pozitiv doi bărbaţi şi trei femei. Alţii... nu vor să muncească! Între cei 100, însă, există şi câţiva care muncesc, trebuie recunoscut şi asta, iar respectivii vor avea locuinţe sociale cât de repede se poate”, a conchis angajatul Primăriei.

10 locuinţe sociale, atribuite în şedinţa de ieri unor „sinistraţi” de la baraca arsă

De precizat că, în cursul zilei de ieri, consilierii locali din Cernavodă, convocaţi în şedinţă, au aprobat alocarea mai multor locuinţe sociale. Dintre acestea, 10 au fost pentru persoane de la baraca arsă (2 persoane cu handicap, respectiv 8 familii – fiecare cu câte un membru care are loc de muncă). În viitorul apropiat, Primăria Cernavodă speră să poată prelua un bloc de la Centrala Nucleară (au fost alocaţi şi bani în acest sens), pe care să îl renoveze şi să îl utilizeze pentru cazurile sociale.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/incendiu-de-proportii-la-cernavoda-in-zona-baracilor-foto-video-365490/

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care isi permite faca circ inttr-o institutie publica unor persoane pe care le hartuia in tineretea lui de preot curvar. Mananca KKT jigodie de Mascas, popa curvar sef,care nu a facut nimic in viata lui..decat sa ff si sa hartuiasca femei si sa il ff grija de altii care mananca si fumeaza pe banii lor.E o mare nesimtire ca ai gasit pretext in nenorocirea altora sa te dai in spectacol. Zii mersi ca nu te-au linsat muierile in ziua in care ti-ai permis sa jignesti.
1
0
tziganu-i tot tigan...aceasta lozinca este valabila si pentru protectoarea tziganilor..experta garoilor...care nu face nimic...sta..fumeaza..mananca..k...cat...la greu cu fumatoarea sefa a casei de caldura...aceasta individa care zilnic vine la munca cand vrea si daca vrea...oare cine o sprijina pe aceasta jigodie...oare stiti dlor cernavodeni ce retributie are dna sefa a casei de cultura??ATENTIE...sa nu faceti infart..peste 65-70 mil. lei...fiindca sta si fumeaza la greu,si serveste masa la NELUTU...pe facturile PRIMARIEI...
11
2
Noi platitori de taxe suntem vinovati ca acceptam sa platim pentru paraziti societati care nu vor sa munceasca sau anvatat sa traiasca den asistenta sociala si nu se multumesc nici cu atat au impresia ca li se cuvine totu srand degeaba . Poate a venit timpu sa ia cineva masuri si sa numai fie deacord cu puturosi ,trebuie sa anceapa si schimbarile an tara asta da chiar si cu clasa de jos
11
0
Mancare si cazare din bani romanilor care muncesc ca sclavi pt astia care sunt hoti de buzunare si prostitutie
15
0
astia ai ajuns sa fie prea mult bagati in seama. Batranii cu o pensie de umfla plansul nu mai cer nimic, dupa ce au muncit o viata intreaga
18
1
...m-am nascut intr-un salcam,intr-un cuib de CIOARA...si de-aldracu ce eram...scoteam capu afara....mama noastra era cioara...fura din balcoane...iarna cand se-apropia...ne sutea sarmale....si carnati...afumati...
11
0
Astazi am fost acolo avand de carat niste moloz si imi trebuiau 3-4 oameni sa ma ajute.Nu a vrut nimeni sa ma ajute contra cost ,acesti indivizi merita casa si hrana?eu nu prea cred
26
2
In afara de 3 4 familii restul toti sunt scursuri ale societatii. M.am dus astazi avand nevoie de 3 barbati pt 2 doua zile la munca si ce credeti ei nu muncesc pt 1 mil pe zi. Daca vreau sa le dau 1 mil pana la 12 si mancare si 1 pachet de tigari. Pai firati ai naibii de putori ordinare!!!! Domnule Primar, nu le dati nimic sa crape acolo putori ordinare pentru care muncim noi oamneii de rand sa ii intretinem. Nu mai plangeti de mila la nimeni.
33
0
sa-I EXILAM pe insula BELINA ! are DADY grija de ei !
20
3
Trebuia lasati in siberia la buc sa se descurce singuri inaripatele
26
0
Lasati-i sa moara de foame. toti..de la mic la mare
30
0
Maimutele necivilizate deportate in jungla, acolo pot sa urle si sa se urineze unul pe celalalt
41
2
ce aveti cu semenii mei
21
1
Astia sunt TIGANII Nu munca, nu civilizatie, dar distrug, se comporta antisocia. NU LE DATI CASE.
43
1
RROMania patria tiganilor
23
0
ai orasului Cernavoda cei care am ramas fara un acoperis deasupra capului vr sa nu mai suparam oficialitatiile primariei si sa ne cazam in vila lui Piron Madalin putin mai sus de sala de sport unde suntem acum cazati.Vila are destule camere ptr a ne odihni mai ales ca este si mobilata are si piscina interioara la parter.El si asa nu are un minut de munca exact ca si noi si poate ne da solutii cum si a const vila de 1 milion de euro fara niciun ajutor social macar.Daca vrem sa ne deplasam are 3 limuzine de lux in fata vilei.Ii plangem de mila pe acest proxenet care nu are nici macar ajutor soci
22
1
Uite pentru cine platim noi taxe si impozite!
41
0
Sa plateasca pagubele produse si sa plateasca chirie putorile
52
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218