REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

REVOLTĂTOR: Suspecții de CORONAVIRUS le TUȘESC INTENȚIONAT în FAȚA cadrelor de la Ambulanță!

REVOLTĂTOR: Suspecții de CORONAVIRUS le TUȘESC INTENȚIONAT în FAȚA cadrelor de la Ambulanță!

Replica API 27 martie 2020 | 17:44 6811

Criza provocată de noul coronavirus poate fi resimțită peste tot, astfel că și Serviciile de ambulanță se confruntă cu probleme, la nivel național. Pe plan local, Serviciul Județean de Ambulanță Constanța nu acuză lipsa echipamentelor de protecție, însă stocurile nu vor ține o veșnicie, astfel că orice ajutor poate fi binevenit.

"La Constanţa, ambulanţieriii au echipament pentru a merge la cazurile suspecte de Covid-19 sau confirmate, avem încă dezinfectanţi şi măşti dar, dorim să ne protejăm la toate cazurile. Nu avem probleme cu echipamentele, însă este greu de estimat cât timp ne vor mai ajunge stocurile. Orice ajutor este binevenit.", a precizat, pentru "Replica", Diana Tatarici, purtător de cuvânt al SAJ Constanţa.

Nu doar echipamentele de protecție pot da bătăi de cap cadrelor medicale în această perioadă, ci și pacienții, mai ales cei care sunt suspecți de noul coronavirus. Au fost cazuri în care cadrele medicale au fost întâmpinate de unii pacienți în cele mai teribile moduri. "Uneori, suntem primii care luăm contact cu aceste persoane, suspectate de Covid-19. Au fost cazuri în care ne-au scuipat sau ne-au tușit în mod intenționat, sunt inconștienți! Echipamentele de protecție sunt esențiale!", ne-au dezvăluit surse din cadrul SAJ Constanța.

Activitatea se poate bloca în maximum două săptămâni

Conducerea Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" din România a solicitat Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență să asigure echipamentul de protecție pentru Serviciile Publice de Ambulanță la nivelul necesarului. Altfel, activitatea serviciilor de ambulanță se va bloca în maximum două săptămâni din cauza lipsei de echipamente și decimarea capacității de intervenție, atrag atenția sindicaliștii.

În prezent, trei angajați sunt depistați pozitiv cu Covid-19, iar 113 angajați din țară sunt izolați, în 22 de județe. Aproape jumătate sunt angajați în Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

"Pentru a păstra operativitatea în intervenții, solicităm de urgență în primă etapă testarea întregului personal din serviciile de ambulanță din județele care au angajați în izolare și, în etapa a doua, în toate Serviciile Publice de Ambulanță. Totodată, facem un apel la toate persoanele juridice și fizice care pot veni în ajutorul nostru cu materiale de curățenie, dezinfecție și echipamente de protecție specifice", au precizat reprezentanții Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" din România.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici cu romanii nu-mi este rusine o toapa la magazinul alimentar Ana si Ionel pe Soveja a vrut sa-si scoata masca sa tusasca expre pe motiv ca cea din spate nu a respectat distanta.Distanta era de 1 metru si ceva , nu ai loc si totul este inghesuit,ea vroia 2 metri distanta in conditiile in care in spate mai erau cel putin 10 persone pe o distanta de 3 m. M-a deranjat simtul civic era si o asistenta la rand si vanzatoarele si nimeni nu intervenit.Iar aceasta nemernica poate sa actioneze oricand si in alte locuri la fel.
1
1
bagati toti intr-o incapere si dar foc !!! doar asa scapam de ei !!!
5
0
aceasta fapta trebuie considerata act de terorism si pedepsita ca atare
12
0
suspectii scuipa in speranta ca li se va face deandata analiza de covit19, avand in vedere ca a atentat la siguranta sanitara a personalului de pe ambulanta. Solutie: sunt necesare kituri de verificare cu sutele de mii. Vedeti politica sanitara a Germaniei.
7
2
E inteligenta nu prostie! Asa e, comunsitii astia tin tara pe loc cu avaritia si mentalitatea lor retrograda!
2
2
Nu sunt tigani, sunt romani de etnie romanes
3
4
Niste jeguri boarite venite de afara ca nu mai aveau unde cersi
7
1
Nu merita sa mergeti la tigani. Aia nu merita ajutati. Atat le debiteaza lor mintea si trebuie lasati in voia sortii. Nu ar fi rau sa te imbolancesti si tu cel care ai scris la 10:16. Du te la fratii tai tigani sa te scuipe si pe tine!!!!!!!!!!!!!!
15
0
vai de mama ta de borac idiot! Auto-izoleazate ca nu cumva prostia ta fara egal sa fie contagioasa!
13
2
Daca se imbolnavesc lighioanele astea de militari doctori politisti politicieni popi procurori si alte p-uri va fi LIBERTATE si PROGRES fara margini in tara asta!
2
18
luati un levier in mana sau un spray paralizant si va duceti intentionat langa suspect care face teroare in populatie recomandarea mea este sa-i dati puternic sub barbie ,si va spun eu ca nu mai are tupeu sa va reclame
13
3
daca as avea nenorocul sa lucrez la ambulanta, le-as intoarce rapid spatele si as pleca, i-as lasa in ma-sa pe loc, sa moara acasa. cu orice risc. Va salut, oamenilor de pe ambulante. Sunteti grozavi si meritati doar multumiri, nu asa ceva.
26
3
gesturile alea trebuiesc neaparat pedepsite aspru si imediat,nu lasate la labareala cum sunt meltenii obisnuiti. Fara un raspuns dur si ferm,cocalarii din Romania vor continua sa-si bata joc de restul lumii.
31
2
In SUA se incadreaza la terorism! Asa ar trebui si la noi.
38
2
Suzetin o te mai ingramadeste zdreanta ala de Badescu? Al tau stie cum tzi o iei ? Niste jegosi
8
2
sa vina si cate un echipaj de jandarmi cu ambulantieri si daca m ai fac asa ceva pacientii ,omor la ei cu pulanele din dotare
31
2
Suzetista suge guvidu lui badescu
8
4
Exista astfel de javre inconstiente. Ar merita sa punem bata pe ei la fel cum se procedeaza in India, Pakistan, etc.
34
1
romanii ,oameni cu adevarat nu cred ca fac asa ceva, scursurile unei societati decazute , corupte si infestate politic ,e posibil!
24
3
Mai dobitocilor, daca se imbolnavesc medicii, politistii si militarii va fi haos si nenorocire fara margini in tara asta. Trepanatilor!
48
4
Vreti numai voi ambulantierii si cadrele medicale echipament si alcool v-ati facut stocuri, ati epuizat toate stocurile din toate farmaciile si inca mai vreti masti, alcool si etc, ce. Oamenii ca sa nu ajunga pe mana voastra cu ce sa se protejeze la ei nu va ganditi.....
7
45
Saj Constanta are nevoie urgenta de MANAGER si de oameni care sa salveze institutia. Situatia jalnica in care se afla azi ambulanta se datoreaza conducerii. Nu exista dezinfectanti si materiale de protectie pentru ca au cumparat sisteme video si au facut contracte pe sume uriase. Ambulanta NU MAI ARE BUGET! Salvatorii nu stiu cum trebuie sa procedeze. Zilnic sunt abuzati de deciziile unui manager incompetent si prost. Jos cu BADESCU el si ea IACOB MONICA RADU MARIANA DORCEA ALEXANDRU ONEA IULIA zisa Suzetista RUSE NELA ALBU MARIAN CALARESIU MARIANA MODJES si lista
37
4
mai bine ca in rpd koorea, daca are simptome,la kkt cu el,un glont in ceafa
18
26
Nimeni nu-i scuipa-n gura pe angajatii de la salvare, in afara de mine. Eu sunt stapanul, eu sunt jupanul la saj.
4
42

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272