REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

România are nevoie de o strategie de finanţare a cercetării la nivelul IMM-urilor şi clusterelor

România are nevoie de o strategie de finanţare a cercetării la nivelul IMM-urilor şi clusterelor

Replica API 14 aprilie 2020 | 00:00 673

România are nevoie de o strategie de finanţare a cercetării la nivelul IMM-urilor şi clusterelor mult mai eficientă, inclusiv prin măsuri de reducere a poverii administrative, sunt de părere reprezentanţii clusterului Danube Engineering Hub, alianţă a firmelor implicate în domeniul consulting-engineering.

Concluzia a reieşit în urma discuţiilor avute pe parcursul workshop-ului digital cu titlul "Transformarea digitală în contextul crizei actuale. Obiective strategice ale Danube Engineering Hub", organizat de USH Pro Business, la finele săptămânii trecute.

"(...) dincolo de fenomenele de contracţie economică şi de blocaj inerente, va trebui accelerată inovarea şi utilizarea de mecanisme imediate de susţinere a acesteia. Sunt considerate utile măsuri precum defiscalizarea cercetării şi inovării sau mărirea fondurilor destinate acesteia. Este nevoie de o strategie de finanţare a cercetării la nivelul IMM-urilor şi clusterelor mult mai eficientă, inclusiv prin măsuri de reducere a poverii administrative. În acest context, o povară care ar putea fi eradicată este eliminarea încărcării IMM-urilor cu obligaţia de a raporta informaţii pe care instituţiile publice le pot obţine unele de la altele prin comunicare inter-administrativă digitalizată", se arată într-un comunicat al USH Pro Business, scrie Agerpres.

În viziunea directorului general USH Pro Business şi membru al clusterului, Costin Lianu, există un decalaj semnificativ de inovare şi, mai ales, de inovare digitală şi "care, pe timp de criză, ne poate face neputincioşi".

"Discuţiile au evidenţiat că Danube Engineering Hub priveşte cu optimism spre o Românie cât mai digitală şi se implică cu soluţii româneşti de engineering pentru noile provocări, asumându-şi un rol major în transformarea digitală a regiunii Sud-Muntenia. Avem un decalaj semnificativ de inovare şi, mai ales, de inovare digitală care, pe timp de criză, ne poate face neputincioşi. De fapt, cei eficienţi se văd tocmai pe timp de criză, ca ţară, ca regiune, ca localitate, ca firmă sau grupări de firme", susţine Lianu.

La rândul său, Costin Trandafir, preşedintele clusterului, a subliniat faptul că, în prezent, are loc un proces consultativ consistent "care ne asigură direcţii eficiente de acţiune în viitor".

USH Pro Business este un centru specializat pentru activităţi dedicate mediului antreprenorial al Universităţii "Spiru Haret", fiind conceput pentru a sprijini companiile şi a oferi soluţii pentru susţinerea competitivităţii.

Centrul oferă servicii şi asistenţă specializată pentru mediul antreprenorial prin proiecte şi programe elaborate pe baza unei consultări prealabile cu firmele şi asociaţiile mediului de afaceri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272