REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, EXCLUȘI din PNL! A DOUA OARĂ!

Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, EXCLUȘI din PNL! A DOUA OARĂ!

Replica API 23 ianuarie 2019 | 00:00 490

Se repetă istoria! Consilierii locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte duc o nouă luptă cu liderii PNL Constanța după ce au fost excluși din partid. A doua oară! Motivul este același ca și în 2017, respectiv neplata cotizației. La acea dată, cei doi au reușit să obțină anularea documentului, fapt pentru care au revenit în formațiunea politică, dar și-au păstrat și locurile Consiliul Local. Săptămâna viitoare, PNL va solicita prefectului județului Constanța, Dumitru Jeacă, emiterea ordinului de încetare a mandatelor lui Rezeanu și Căliminte în consiliu. Între timp, avocata consilierilor încearcă să obțină în instanță suspendarea și, ulterior, anularea efectelor acestei decizii.

Organizația municipală Constanța a Partidului Național Liberal a decis, din nou, retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a consilierilor locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte. Motivul este nerespecatrea prevederilor statutare, adică neplata cotizației. Rezeanu și Căliminte au urmat aceleași proceduri ca și în 2017, au contestat hotărârea la Curtea de Arbitraj și Onoare Constanța, a fost respinsă, ulterior a fost constestată la Curtea de Arbitraj și Onoare București, dar și aici a fost respinsă. În replică, Romeo Rezeanu spune că a plătit online cotizația, dar i-a fost respinsă, motivul excluderii fiind, de fapt, altul. ”Mi-am plătit cotizația online, dar mi-au respins-o. De ce? Ca să mă dea afară, ca să nu mai fiu în Comisia de Urbanism. Am primit comunicarea acum câteva zile. Deocamdată, vom contesta ultima hotărâre a partidului, comunicarea de la Comisia de Arbitraj. Am ajuns la Comisia Centrală de Arbitraj, iar cei de aici le-au dat dreptate celor de la Constanța pentru că acolo sunt niște influențe, sunt niște orgolii de-ale lor nesatisfăcute. Prin faptul că noi am câștigat primele procese și am redevenit consilieri, au considerat-o ca o înfrângere personală și atunci au zis să ne dea iar afară”, a declarat pentru Replica, Romeo Rezeanu. ”Vom contesta aplicarea efectelor acestor decizii, ca să nu poată să ne dea afară. Dacă acea decizie nu se blochează, PNL Constanța o să ceară, din nou, prefectului să ne excludă din consiliu. Scopul lor esențial este ca noi să nu mai fim consilieri, să nu mai fiu în Comisia de Urbanism. Sunt niște interese imobiliare, iar prin principiile noastre îi încurcăm foarte tare. Ne-am asumat aceste riscuri. Dar eu nu vreau să tranzacționez cu principiile mele de dragul acestor impostori. Nu vor face decât să ne victimizeze din nou, vor urma campanii și va trebui să răspundă în fața publicului pentru ce au făcut”, a conchis Rezeanu. Zilele următoare urmează să fie depuse două acțiuni în instanță, prin intermediul cărora se va solicita suspendarea, respectiv anularea hotărârii de excludere. ”Vom solicita anularea hotărârii PNL de excludere a lui Rezeanu și Căliminte din partid. Există hotărârea Biroului Politic Municipal, au făcut apel la Comisia de Etică la Constanța, au făcut recurs la Comisia de Arbitraj București, a fost respinsă și aici. Acum, nu mai avem decât instanța. Se repetă povestea din 2017. O să cer și suspendarea și anularea hotărârii”, a spus avocata lui Căliminte și a lui Rezeanu, Felicia Ovanesian. ”O să genereze panaramă în consiliu pentru că, până reușesc suspendarea, ei vor desemna alți consilieri locali. PNL contribuie dramatic la proasta funcționare a Consiliului Local”, a încheiat avocata.

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța: O să lansăm adresă prefectului de exludere și din Consiliu Local

Culmea, Adrian Manole, președintele Organizației Municipale Constanța a PNL, nu a confirmat informația. ”Nu a fost nici o procedură, n-a fost reexclus. Am participat la ședințele Biroului Permanent Județean, și la Biroul Prmanent Local, nu s-a discutat. Nu se confirmă”, a spus Manole. Evident, președintele PNL Constanța a vorbit în necunoștință de cauză, în contextul în care Bogdan Huțucă, președintele PNL, Organizația Județeană, a confirmat informația. Ba, mai mult, spune că hotărârea nu este de ieri, de azi, ci de anul trecut. ”Anul trecut, BPM (Biroul Permanent Municipal) a luat decizia excluderii/radiere din partid, pe motiv de încălcare a statutului, neplata cotizației. Ulterior, această decizie a fost validată de BPJ, dânșii au contestat la Curtea de Arbitraj și Onoare la nivel județean, a fost respinsă, a fost contestată la Curtea de Arbitraj și Onoare la nivel național unde s-au prezentat, au fost audiați, au fost analizate probele, au fost audiați martori, a fost respinsă”, a spus Bogdan Huțucă. ”Domnul Rezeanu încearcă să transforme această situație în ceva ce nu există în realitate și să se transforme și pe dânsul în ceva ce nu este în realitate. Înțeleg frustrarea domnului Rezeanu și dorința de a poza în victimă, dar statutul trebuie respectat”, a specificat Huțucă, făcând referire la acuzația consilierului local, potrivit căreia la mijloc sunt conflicte de interese.

Bogdan Huțucă a mai precizat faptul că prefectul Dumitru Jeaca urmează să fie înștiințat de excluderea celor doi din partid, în vederea emiterii unui ordin de încetare a mandatelor de consilieri locali. ”E o procedură în derulare, motivul pentru care nu am făcut-o publică este acela de a asigura că se desfășoară într-un mod independent și imparțial și că nu le este afectat dreptul la apărare. O să facem public în momentul în care redactăm adresa către prefectură pentru exluderea din Consiliu Local. Curtea De Arbitraj București nu a închis, încă procedura statutară, drept pentru care nu trimitem încă adresă la prefect. Urmează să se închidă în zilele acestea, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Atunci vom lansa adresa prefectului”, a încheiat Bogdan Huțucă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se pare ca domnii astia doi nu vor sa fraternizeze cu PSD-ul asa cum de ani de zile ne-au obisnuit asa zisii liberali constanteni. Normal ca daca nu pui botul la golaniile de partid, esti exclus. In plus am vazut ca domnul Rezeanu s-a cam opus la masacrarea spatiilor verzi si la proiectele cu iz penal sustinute de gasca PSD-PNL. Dragi constanteni, veniti la vot si aveti grija cu cine votati! Este vorba de fapt, de viitorul copiilor nostri.
2
2
...asa...au facut ceva pentru cetatenii orasului in calitate de consilieri locali ai PNL...sau s-au imprietenit cu PSD-istii si au "procurat" impreuna cele necesare unui trai de huzur...noi constantenii nu am auzit nimic concret...acesti 2 indivizi au dormit in sedintele de consiliu local...iar PSD-istii au trecut toate proiectele...daca cei de la PNL ar fi facut o opozitie reala...altfel ar fi stat lucrurile in orasul asta mizerabil...asa ca nu ne intereseaza cele 2 mutre de papitoi...
3
3
Rezeanu este o tinechea, un swinger, un tradator care pt interesul sau o vinde si pe ...
2
3
Cotizatia adica TAXA DE PROTECTIE. Sa le fie rusine. Mafia vegheaza si deocamdata nu da cu parul, dar nu mai indura mult.
1
0
Partidu trebuie.... Ce Calimentzi, ce Rezeanu...
1
0
Asa stie PNL sa lupte cu mafia PSD? Rusine, golanilor, ati luat voturi ca sa faceti ceva in orasul asta, nu ca sa va scoateti ochii intre voi. Imbecililor.
6
1
hahahahahaa
2
0
Hahahahahahahaha
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218