REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Rusia și NATO, în pragul unei confruntări

Rusia și NATO, în pragul unei confruntări

Cristina BĂRBUCEANU 26 octombrie 2022 | 16:52 931

     Scandalul bombei murdare continuă. Afirmații incendiare după reuniunea Consiliului de Securitate cerută de Kremlin. Un înalt reprezentant al Rusiei la ONU a declarat că regimul președintelui Zelenski vrea să provoace, prin folosirea bombelor radioactive, o confruntare directă între forțele militare ale Moscovei și cele ale NATO. 

Dmitri Polianski ambasadorul adjunct al Rusiei la Naţiunile Unite a afirmat, după reuniunea Consiliului de Securitate, că țara sa consideră drept foarte probabilă folosirea unor așa numite bombe murdare - o bombă clasică având drept conținut material radioactiv - de către trupele ucrainene.

„Cred că este un pericol foarte serios. Ucraina are capacitatea, are toate motivele să facă așa ceva. Pentru că noi știm că regimul Zelenski vrea să evite în primul rând înfrângerea și în al doilea rând să implice NATO într-o ciocnire directă cu Rusia”.

În replică, Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat luni că Statele Unite sunt „îngrijorate de faptul că această acuzație falsă ar putea fi folosită de Rusia ca pretext pentru escaladarea conflictului”.

Experții militari cred că Moscova poate pregăti, de fapt, opinia publică, pentru folosirea unor bombe nucleare tactice pe frontul de luptă din sudul Ucrainei, unde pierde teren. Franța, Marea Britanie și SUA au lansat anterior o declarație comună în care resping afirmațiile Kremlinului și își reafirmă sprijinul acordat Ucrainei. Preşedintele Joe Biden a declarat că Rusia ar face o "greşeală gravă, gravă" dacă ar folosi arme nucleare tactice în Ucraina și că în acest caz ar urma consecințe foarte, foarte serioase, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai Alexovici, taci in crucea ta de rusnac Zelensky are cooaiele mai mari decat tot arborele tau genealogic, adunati la un loc. Moarte Rusiei.
6
0
Daca nu o sa ne bage in kkt zelenski asta mare minune.un jeg la fel ca si putin
0
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272