REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Rușii ar fi încercat să penetreze sistemul informatic al României

Rușii ar fi încercat să penetreze sistemul informatic al României

Virgil STOIAN 26 noiembrie 2022 | 15:14 1297

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a precizat că, de când a început conflictul din Ucraina, sunt în fiecare zi atacuri, din partea Rusiei, la sistemul informatic al României, însă aceste atacuri nu sunt atât de sofisticate încât să ne afecteze. Potrivit ministrului, instituţii din zona media au fost atacate sau anumiţi operatori publici.

Sebastian Burduja a declarat, sâmbătă, că atacturile cibernetice din partea Rusiei au fost confirmate în România.

”Da, şi DNSC (Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică) pe parte civilă şi CyberInt pe zonă de cyber inteligenţe au confirmat că există în fiecare zi atacuri, nu atât de sofisticate încât să ne afecteze”, a afirmat Burduja.
 
Ministrul Digitalizării a fost întrebat, de asemenea, ce instituţii au fost afectate, el precizând că este vorba despre instituţii din zona media sau operatori publici.
 
”La un moment dat au fost afectate instituţii din zona media sau anumiţi operatori publici de apă-canal sau tot felul de site-uri aferente instituţiilor publice. Până acum sistemul de apărare cibernetcă a României a funcţionat foarte bine şi de altfel am umblat în multe locuri din lume în interesul ministerului şi toată lumea laudă capacitatea României de a se apăra din punct de vedere cibernetic. Suntem apreciaţi, nu întâmplător e centru de excelenţă european la noi în ţară, pe cyber, au ales România de a-şi localiza acest centru. Nu întâmplător apare un centru de excelenţă în zona de cyber”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
V-am penetrat deja...gaozarilor !
0
5
Noroc cu razboiul c- au fost ai noatri putin mai atentii inainte de inceperea razboiului rusii faceau ce vroiau
4
0
Pai voiau si ei sa vada ultimile noutati in materie de pornachis.
4
4
E di tare greu.toate parolele master dint la sebi ghita e plon de spioni rusi in guvern,vezi severin toti aia care s Au opus gazrloe din marea neagra,etc.
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920