REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Salariul minim european - ce înseamnă şi de când se aplică în România?

Salariul minim european - ce înseamnă şi de când se aplică în România?

Replica API 15 iunie 2022 | 00:00 882

Salariul minim european se va aplica, în doi ani de zile şi în România, în caz contrar riscând sancţiuni UE, a explicat, miercuri, europarlamentarul Gheorghe Falcă. Concret, acest lucru înseamnă salariu minim naţional calculat pe legislaţia salariului minim european, adică o "demnitate" pentru angajat, a mai spus Falcă.

"S-au finalizat negocierile între cele trei puteri pentru salariul minim european, iar acum statelele membre au doi ani la dispoziţie să implementeze această directivă.

Pentru cetăţeni, acest lucru înseamnă că este o garanţie a faptului că vor fi încadraţi cu salariul minim pe economie, ceea ce înseamnă un coş zilnic, un pachet, astfel încât salariatul să aibă o demnitate şi acest salariu să îi poată permite cetăţeanului să ducă o viaţă demnă în societatea în care trăieşte, scrie stiripesurse.ro.

Când spunem salariu minim european, nu este acelaşi salariu minim în toate ţările UE, dar înseamnă aceleaşi condiţii, astfel încât statele vor fi obligate să implementeze condiţiile şi cetăţenii vor şti când le creşte salariul minim în ţara respectivă. Totul va fi automat.

Astfel, în fiecare an, salariul minim nu va mai fi dat de politicieni, iar acest salariu minim va influenţa şi celelalte salarii cu anumiţi indicatori.

Sunt doi ani în care România trebuie să facă această implementare.

România trebuie să facă asta în doi ani de zile, dacă nu înseamnă că intrăm în infringement şi te vei trezi mai devreme sau mai târziu cu sancţiuni UE, dar nu cred ca este cazul.

În România, în doi ani de zile vom avea salariu minim european, adică salariu minim naţional calculat pe legislaţia salariului minim european", a explicat, miercuri, europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272