REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Sărărița care a luat foc pe Autostrada A2, închiriată de DRDP de la un controversat afacerist!

Sărărița care a luat foc pe Autostrada A2, închiriată de DRDP de la un controversat afacerist!

Replica API 8 ianuarie 2019 | 00:00 721

Zi agitată pentru Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța! Luni, 7 ianuarie, direcția a avut problme cu două utilaje din dotare. La primele ore ale dimineții, pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină pe Autostrada A2, la kilometrul 199, pe sensul de mers București - Constanța, între Valea Dacilor (Medgidia) și Constanța, după ce a luat foc o autospecială de deszăpezire. Ulterior, un alt utilaj închiriat de DRDP Constanța a avut probleme. Acesta a derapat și s-a răsturnat în șanț, pe DN 22A, în Tulcea.

Revenind la autospeciala care a luat foc luni dimineață pe A2, aceasta aparține societății S.C. Trameco SA, firmă ce face parte din grupul Selina din Oradea, patronat de omul de afaceri Beniamin Rus. Utilajul a fost închiriat de D.R.D.P. Constanța și recepționată în data de 3.11.2018, în baza contractului pe care Direcția l-a încheiat cu Trameco, în anul 2016, ce are o valabilitate de 4 ani.

Ce spun reprezentanții Trameco SA?

Managerul de proiect al societății, Sorin Dehelean, a declara faptul că DRDP Constanța a încheiat contractul cu societatea din Oradea în anul 2016, pentru închirierea unui număr de 30 de utilaje, printre care 20 ATB-uri. Aceasta este singura dată când au existat incidente cu autospecialele. ”Nu am foarte multe detalii, am avut toată ziua întâlniri și nu am apucat să vorbesc cu colegii mei. Pot să spun că a fost un scurtcircuit și a luat foc, de la sare și apă. Cablajele cedează la un moment dat și se produce scurt. Utilajul este fabricat în 2008 sau 2010, nu mai știu exact, are reviziile făcute. Cred că am cea mai bună flotă de pe A2 și de la DRDP Constanța, fac deszăpeziri de peste 15 ani. Dar, se întâmplă, probabil o imprudență a șoferului. Poate nici a șoferului, nu știu. Se întâmplă, mai cedează cablajele”, a declarat, pentru Replica, Sorin Dehelean.

Precizăm că Trameco SA Oradea a câştigat licitaţia pentru lotul A2+A4, organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în 2016. A fost singurul ofertant pentru acest lot, care a fost adjudecat cu suma de 19.408.454 lei. De precizat faptul că grupul de firme Selina este un abonat la banii statului. În afară de multitudinea de contracte pe care le are încheiate în restul țării, societatea colaborează cu DRDP Constanța de 10 ani, pe partea de deszăpezire.

Precizăm că, pe pângă Trameco SA, afaceristul Beniamin Rus mai deține și Drumuri Bihor S.A., Selina Invest S.R.L. şi Selina Kurdistan, toate specializate în construcţii, lucrări de infrastructură, transport şi mecanizare. Numele milionarul Beniamin Rus apare într-un dosar penal, alături de fostul vicepreşedintele al Consiliului Judeţean Bihor Alexandru Kiss. Anul trecut, magistraţii Tribunalului Bihor s-au pronunţat în dosarul celor doi trimişi în judecată de către procurorii DNA Oradea pentru spălare de bani, abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice. Alexandru Kiss a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, în timp ce milionarul Beniamin Rus a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. Totodată, s-a decis menţinerea sechestrului asigurator pe bunurile milionarului Beniamin Rus până la concurenţa sumei de 3 milioane de euro, respectiv 5.5 milioane de euro în cazul lui Alexandru Kiss. Soluţia nu este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai guta in afara ca esti un cretin sa i sugi pula lui dragnea si brailoiu
1
0
facea si asta scantei pe sosea si s-a aprins cabina ori a facut pariu cu brailoiu cel viu care face pariu pe orice chestiune fie ea cat de nebuneasca,dracnea nu iese nici sef de salon la balaceanca
2
4
Ce treaba are Marin Dima cu patronul?
3
1
ce treaba are incidentul cu patronul l
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272