REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Scandal! Chiriță a fost concediat din funcția de președinte executiv al Asociației Orașelor

Scandal! Chiriță a fost concediat din funcția de președinte executiv al Asociației Orașelor

Mirela PASCAL 28 decembrie 2022 | 00:00 3320

Asociația Orașelor din România, condusă de Adrian  Teban, primar al orașului Cugir, județul Alba, nu încheie anul într-o notă pozitivă. Din contră. Încă din vară s-a declanșat un mega conflict între Teban și președintele executiv, Ionel Chiriță, fostul primar din Hârșova. Miza reală? Doar ei o știu. Cert este că fostul primar din Hârșova  a vrut ”debarcarea” lui Teban din funcție, însă nu a făcut decât să întoarcă situația în defavoarea sa, alegându-se,  în final, cu concedierea. În acest moment, Ionel Chiriță se află în preaviz.

Ionel Chiriță și Adrian Teban

Ionel Chiriţă, preşedinte executiv al Asociaţiei Oraşelor din România (AOR), a fost concediat de Adunarea Generală a AOR, la ”ordinul” lui Adrian Teban, președintele asociației. Ionel Chiriță a făcut dezvăluiri incendiare, pentru Replica, dezvăluiri care sunt din sfera penalului și care l-ar putea aduce pe Teban în fața procurorilor.

ședința din august a Consiliului Director

Cum a  început totul? În vară, la întâlnirea Consiliului Director ce a avut loc la Hârșova, Chiriță a propus revocarea lui Adrian Teban  din funcție,  urmare a așa ziselor abuzurilor exercitate de către acesta și a slabei performanțe obținută în fruntea Asociației Orașelor din România. Cu propunerea Consiliului Director, a mers în Adunarea Generală, iar aici Teban a reușit să întoarcă situația în favoarea sa, nefiind votată revocarea. În schimb, s-a decis concedierea lui Ionel Chiriță, președintele executiv al AOR, același care ar fi pornit campania negativă împotriva lui Teban. ”Demersul președintelui AOR vine ca un abuz în urma unor aspecte de care va trebui să răspundă civil, administrativ și penal”, ne-a declarat Ionel Chiriță.

Chiriță: Este atac la persoană!

”Este un atac la persoană, iar perdantul va fi asociația. A transformat toată situația într-un conflict cu Chiriță, vrea confiscarea asociației. Și-a adus oameni care nu fac nimic pentru asociație, doar pentru el”, a  mai spus Chiriță. Mai mult, acesta spune că s-a reușit concedierea sa prin documente falsificate și anumite tertipuri de care nu vrea să vorbească, precizând că le va dezvălui în instanță. Chiriță a contestat decizia de concediere chiar înainte de Crăciun, pe 23 decembrie.

Adrian Teban

Întrebat de ce s-a ajuns la concediere, Chiriță a declarat: ”Că nu-l las să-și facă de cap! Nu am acceptat desființarea postului de președinte executiv și a Biroului de la Hârșova. A vrut să înființeze postul de director general, care nu are nicio legătură cu statul”.

Ionel Chiriță se află, în prezent, în preaviz, urmând să plece din AOR în februarie. Sau poate nu... Rămâne de văzut dacă va reuși să anuleze, în instanță, decizia de concediere!

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Umflatul ala cu aura de comunist trebuie luat la puricat de ANAF si la fel toti astia care de vreo 30 de ani stau prin functii deastea unde se cred imparati!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272