REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Scandal în trafic între doi șoferi, încheiat la spital!

Scandal în trafic între doi șoferi, încheiat la spital!

Virgil STOIAN 8 noiembrie 2022 | 00:00 1883

Robert Drăghici a fost condamnat la 3 ani și 11 luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor, tulburarea ordinii și liniștii publice și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, în timp ce Cosmin Drăghici a primit 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Sentința a fost dată de Tribunalul Constanța, pe 1 noiembrie 2022 și nu este definitivă. Robert Drăghici este acuzat că l-a  înjunghiat pe bărbatul care îi bătea tatăl, în Cernavodă.


Potrivit rechizitoriului, întregul conflict a pornit de la faptul că victima i-a făcut semn lui Cosmin să oprească mașina pe care o conducea, intenția sa fiind aceea de a-l atenționa că punea în pericol siguranța persoanelor aflate în zonă, inclusiv a fiicei sale. Cosmin Drăghici a oprit autoturismul în imediata apropiere a spațiului în care se aflau pietonii, a coborât de la volan și s-a îndreptat în direcția martorului, ducând mâna la spate. Victima a declarat  că, întrucât s-a temut ca  să nu scoată din buzunar vreun cuțit sau alt obiect contondent, în condițiile în care în momentul în care a coborât din mașină acesta era nervos și i-a adresa injurii, i-a aplicat șoferului un pumn în zona feței, iar după ce acesta a căzut la sol, l-a mai lovit de câteva ori cu piciorul în zona torsului. În acest timp, Robert Drăghici a coborât și el din mașină și a înjunghiat victima cu un cuțit. Victima a necesitat 20 de zile de îngrijiri medicale.  


Instanța a constatat că inculpatul nu a comis fapta în stare de legitimă apărare, întrucât a existat o disproporție vădită între atacul care a determinat reacția, lovirea tatălui său de către victimă, și reacția efectivă (lovirea cu un cuțit a agresorului inițial). Pentru Robert Drăghici se reţine tentativă la omor, constând în aceea că, în data de 02.04.2020, în jurul orelor 13,00, în timp ce se afla pe strada Salciei din orașul Cernavodă, în fața imobilului H12, i-a aplicat pe la spate victimei o lovitură cu un cuțit în zona hemitoracelui stâng, leziunea creată necesitând 20 de zile îngrijiri medicale pentru vindecare. Viața persoanei vătămate a fost pusă în primejdie prin hemopneumotorax stâng care a necesitat drenaj chirurgical de urgență, inculpatul a acționat cu forma de vinovăție a intenției indirecte, neurmărind suprimarea vieții victimei, dar acceptând posibilitatea producerii acestui rezultat. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Robert Drăghici la 3 ani și 11 luni de închisoare, în regim de detenție. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dilimachii astia plini de violenta sunt fie in trafic,fie pe strazi. Daca un cacat de om are permis de conducere,devine mai periculos,chiar daca nu consuma alcool sau alte chestii. Din pacate printre noi traiesc asemenea forme de viata usor de confundat cu oamenii doar din cauza aspectului fizic. Creierele lor functioneaza probabil ca la primate cu ceva abilitati ce le permite vorbirea si imitarea unor gesturi umane.
2
0
A dat cu cutitul dar avand cunostinte de anatomie a a dat chirurgical, la operat. Nu a urmarit sa il omoare. Daca era la mijloc un politician sau magistrat altef era judecata. Asa sa dat ca nu a fost cu intentie. La calcat pe bombeu
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369