REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Scandalagiul din PALAS își LOVISE fosta SOȚIE cu un CIOB de OGLINDĂ în CAP

Scandalagiul din PALAS își LOVISE fosta SOȚIE cu un CIOB de OGLINDĂ în CAP

Replica API 20 decembrie 2021 | 22:57 2315

Violența conjugală este un lucru foarte des întâlnit în familiile din România, din păcate. Și mai grav este faptul că unele femei se complac în aceste situații și nu spun nimic, fie de frică, fie din dragoste, fie din cauza a ”ce o să zică lumea”. Este și cazul unui cuplu din Constanța, care, cu toate că sunt divorțați încă din anul 2008, au continuat să locuiască împreună. În acești 13 ani, femeia a fost agresată și înjurată de mai multe ori, la Poliție existând trei reclamații ale soției în acest sens. La ultima dintre ele, ea a primit un ordin de protecție împotriva fostului soț, pe 16 noiembrie 2011, pe o perioadă de 6 luni. Cu toate acestea, Neculai Anache, fostul soț, nu a respectat restricțiile și în ziua de 18 decembrie s-a deplasat la domiciliu unde le-a sechestrat pe fosta soție dar și pe fata minoră.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile pentru Neculai Anache. Acestuia i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal și încălcarea, de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu, a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție.

De ce a fost emis ordinul de protecție

Potrivit datelor din anchetă, soția a reclamat faptul că a fost agresată de Neculai Anache. Conform declarațiilor acesteia, întorcându-se de la serviciu, l-a găsit pe fostul soț aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul s-a împiedicat, a căzut și s-a lovit la cap de o oglindă care se afla depozitată pe podea. El s-a enervat, a început să o înjure și, în timp ce ea încerca să îi panseze rana de la cap, a luat o bucată de oglindă cu care a lovit-o în cap, iar ulterior a lovit-o cu pumnul în zona feței. Fiul celor doi a declarat că tatăl său este o persoană violentă, obișnuind să o bată pe mama sa des. A menționat că are cunoștință despre faptul că ultima dată a agresat-o în urmă cu aproximativ 2 săptămâni.

Instanța a admis emiterea unui ordin de protecție

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au apreciat că reclamanta resimte o stare de anxietate severă din cauza comportamentului violent adoptat de pârât. Astfel, natura și severitatea agresiunii a cărei victimă a fost este aptă a induce o asemenea stare, chiar și în lipsa unor consecințe asupra sănătății fizice. Sub acest aspect, instanța constată că, din întreg probatoriul depus la dosarul cauzei, rezultă că pârâtul a lovit-o pe reclamantă, în zona capului, cu un ciob dintr-o oglindă spartă. Instanța a decis emiterea unui ordin de protecție, pe o perioadă de șase luni, împotriva lui Anache Neculai, perioadă în care acesta va fi evacuat din locuință, și va fi obligat la păstrarea unui distanțe de minim 50 de metri față de persoana reclamantă. Sentința a fost dată pe 16 noiembrie 2021 însă Anache Neculai a încălcat aceste restricții în data de 18 decembrie 2021.

Citește și Bărbat din Palas, REȚINUT pentru SECHESTRARE și VIOLENȚĂ în familie

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce vorba : cica se complac ! se complac din cauza ca merg si fac reclamatie dar ce sa vezi il cheama pe individ si ai da o amenda poate nici atat doar ai spune ca nu este frumos si atat ! dupa care respectivul de ciuda o prinde ai arubca cu ... o scuipa si te miri ce alte lovituri ori .... Ia sa-i spuna ca respectiva are protectie si nu are voie sa se mai apropie de ea cai poate face inchisoare daca va fi reclamat, iar ea as va schimba domiciliu !
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272