REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Scandalul de la Școala Nicolae Tonitza, pe tema mutărilor elevilor de clasa 0 în Palas, a ajuns la final!

Scandalul de la Școala Nicolae Tonitza, pe tema mutărilor elevilor de clasa 0 în Palas, a ajuns la final!

Marieta STEFAN 19 septembrie 2023 | 00:00 2495

Așa cum Replica a anunțat recent, o parte dintre elevii claselor pregătitoare de la Școala Generală nr. 39,”Nicolae Tonitza” a trebuit să fie relocată pentru a învăța la o altă unitate din municipiu. Acest lucru i-a înfuriat pe părinți care au provocat un adevărat scandal. Inspectoratul Școlar General a propus relocarea a 4 clase în incinta Școlii Generale nr 31, iar părinții s-au opus, așa că s-a ajuns la o soluție de compromis: doar o clasă a fost relocată la această unitate de învățământ, iar celelalte trei la Școala Generală nr 6. După nici o săptămână de la începerea anului școlar, părinții s-au răzgândit și acum toți copii celor 4 clase învață la Școala Generală nr 31.

Scandalul de la scoala Nicolae Tonitza, pe tema mutarilor elevilor de clasa 0 in Palas, a ajuns la final!

Faptul că o parte dintre elevii de la Școala Generală nr. 39, ”Nicolae Tonitza” a trebuit să fie transferată temporar pentru a învăța la o altă școală din municipiu a constituit o adevărată problemă pentru părinții celor mici, care s-au manifestat zgomotos, unii dintre ei amenințând chiar că vor intra în greva foamei. Majoritatea considerau că au prioritate deoarece locuiesc în vecinătatea unității de învățământ. 

,,Locuim la 300 de metri de școală și suntem relocați la o școală din Palas. Vrem dreptate! Noi vrem să rămânem la Școala nr. 39. Plus de asta, ne-am supune și copiii la un chin. Ne dorim dreptate pentru cei care locuim în zonă”, a transmis un părinte.  Alți părinți au fost foarte supărați de faptul că ar trebui să-și despartă copiii, în condițiile în care stau foarte aproape de școală și sunt puși în situația de a lăsa unul la Școala Gimnazială nr. 39 ”Nicolae Tonitza”, iar pe celălalt la Școala Gimnazială nr. 31. 

Am doi copii. Fetița mai mare, care este clasa a doua, a rămas în Școala 39, iar cea mai mică, care începe clasa pregătitoare, a fost trimisă la o Școala 31, din Palas. Stăm chiar pe stradă cu școala. Din balcon văd școala și totuși am fost trimisă acolo, în timp ce cei cu viză de flotant au fost favorizați” a comentat un alt părinte. 

Părinții nu au fost de acord, motivând distanța și cartierul rău famat

Aceștia au avut nenumărate întâlniri cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța, care au propus pentru toate cele 4 clase de elevi relocarea acestora la Școala Generală nr.31 din cartierul Palas.
Părinții nu au fost de acord, motivând distanța și cartierul rău famat, așa că s-au căutat alte soluții pentru cei mici, la școlile care sunt mai în centrul orașului. 

Când a început anul școlar, dintre cele 4 clase pregătitoare care trebuiau mutate, 3 au fost relocate la Școala Generală nr. 6, din zona Dacia și doar una la Școala Generală nr. 31. Conform legislației în vigoare, doar elevii claselor pregătitoare pot fi relocați, de aceea problema s-a concentrat asupra acestor clase. 
După doar o săptămână de școală, părinții s-au răzgândit și acum vor, după tot scandalul făcut, ca micuții lor să învețe toți la Școala Generală nr. 31.

„Începând de astăzi (n.r. 18 septembrie a.c.) toate cele 4 clase pregătitoare care trebuiau relocate învață acum la Școala Generală nr.31, așa cum propusesem inițial. Săptămâna trecută, vineri, părinții s-au întâlnit cu conducerea Școlii 39 și au cerut acest lucru, fiind mulțumiți de condițiile oferite de unitatea de învățământ din cartierul Palas. Acum, altfel pot fi gestionate resursele. Transportul este gratuit și este asigurat de CT Bus, căruia îi mulțumim”, ne-a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ptr ADI Înseamnă ca tu ai gura plina de s****a
0
6
Pe noi astia fara copii ne doare la basca unde învață cretinoizii vostri
2
5
Destituita directorul scolii deoarece a inscris mai multi elevi decat numarul de locuri alocat si pentru ca nu a facut recensamantul copiilor din sectorul scolii . Nu in ultimul rand pentru ca a mutat clasele la alta scoala cu elevi care apartin Scolii nr 39, parintii avand buletin cu mutatie definitiva. De ce sunt avantajati cei care au buletin de flotant cand se stie ca mutarea e fictiva?
7
4
Corect ,tot orasul.plateste fitele parintilor care isi cumpara vize de flotant .Si ce sa vezi ,exista si alte scoli decente , invatatori buni , copii care isi doresc sa invete.
18
1
Transportul nu este gratuit. Plătește tot orașul.
25
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436