REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Scenariu: 'Rusia ar putea aplica lovituri asupra a trei baze aeriene din România și Polonia'

Scenariu: 'Rusia ar putea aplica lovituri asupra a trei baze aeriene din România și Polonia'

A.F. 30 decembrie 2022 | 00:00 1364

Organizația nonguvernamentală americană RAND, care servește Armata SUA, a lansat pe 24 decembrie un raport privind strategia de escaladare a Statelor Unite ale Americii în confruntarea cu Rusia. Principalele obiective ale Washingtonului, conform raportului, sunt de "a pedepsi" și de "a descuraja" Federația Rusă, acest lucru urmând să fie făcut în așa fel încât Moscova să nu îndrăznească să folosească arme nucleare și să izbucnească un conflict militar direct între Rusia și țările NATO, informează Rador.

Autorii analizei presupun că Rusia ar putea lansa o lovitură nonnucleară împotriva țărilor europene care sunt membre NATO sau împotriva obiectivelor militare ale SUA și ale Alianței, inclusiv cele aflate în spațiu.

Scenariul de escaladare presupune trei acte:

    un ipotetic atac al Forțelor Armate Ruse asupra unui aliat SUA din NATO;
    reacția Statelor Unite;
    reacția Moscovei la reacția Washingtonului.

"Scopul politicii de război a SUA până acum a fost evitarea unui război între NATO și Rusia. Un atac limitat al Rusiei asupra NATO nu anulează acest obiectiv" - scrie autorul articolului.

Experții iau în considerare patru scenarii ale ostilităților.

În primul caz, americanii se tem că Rusia ar putea lansa un atac cu rachete asupra unui depozit sau a unui aerodrom, de exemplu, din Polonia.

Al doilea scenariu este un atac țintit asupra unui satelit american din spațiu. În acest caz, analiștii RAND cred că poate fi folosită o gamă largă de atacuri non-cinetice (adică nonmilitare) asupra Rusiei - propagandă etc.

Experții mai presupun că Federația Rusă ar putea aplica lovituri asupra a trei baze aeriene din Polonia și România, de la care sunt livrate arme Ucrainei (n. r.: de precizat este faptul că ministrul Economiei, Florin Spătaru, a respins marți afirmaţiile privind livrarea de arme către Ucraina, precizând că la instituţia pe care o conduce nu există contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produse în România; vezi si: România nu livrează arme Ucrainei! Ministrul Economiei respinge vehement speculațiile: 'Sunt afirmaţii ale unor oficiali de care eu nu am cunoştinţă!')

Iar al patrulea scenariu este un atac rusesc pe scară largă (sau "mai puțin reţinut") asupra bazelor militare americane din Europa, inclusiv baza Ramstein și portul din Rotterdam. Ca răspuns, analiștii RAND propun să atacarea regiunilor Doneţk (DNR), Lugansk (LNR), Zaporojie și Herson sub pretextul că Statele Unite ale Americii le consideră ucrainene.

Menţionăm că, anterior, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și-a exprimat opinia că declarațiile "unor oficiali nemenţionaţi" de la Pentagon privind aplicarea unei "lovituri de decapitare" asupra Kremlinului, vorbesc de fapt despre amenințarea eliminării fizice a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alt scenariu ar fi sa te fura și pe tine in c*r
0
0
Sa va iau holywoodu' carici!fac ei scenarii,s-au inbolnavit de scenarita....faceti-va un vaccin in creier ,da-va' n CACAT de janghinosii dracu'...stiu ei....se baga ei,stati dracu' la voi acasa....ati nenorocit tara aia.....
1
0
jucati va cu focul , valvataia cand va cuprinde vaste teritorii e greu de oprit si va arde ...mocnit zeci de ani ,poa sute!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272