REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Scenariul care dă peste cap toate calculele: Victor Ponta - comisar european

Scenariul care dă peste cap toate calculele: Victor Ponta - comisar european

Replica API 26 septembrie 2019 | 00:00 276

Victor Ponta

Respingerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european aduce în actualitate un alt scenariu vechiculat în ultimele luni: susţinerea lui Victor Ponta pentru funcţia de reprezentant al României în Comisia Europeană.

Situaţia generată de respingerea Rovanei Plumb se potriveşte perfect contextului politic legat de moţiunea de cenzură. Potrivit unor surse politice din zona Puterii, salvarea Guvernului Dăncilă poate veni printr-o înţelegere cu Victor Ponta.

Potrivit surselor politice, discuţiile dintre Dăncilă şi Ponta pe tema funcţiei de comisar european au început în vară, la Neptun, înainte de ruperea Coaliţiei PSD-ALDE. La momentul respectiv, cei doi lideri politici s-ar fi certat pe această temă. A urmat propunerea dublă făcută de Viorica Dăncilă pentru Comisia Europeană (Rovana Plumb şi Dan Nica) şi discuţiile care au dus la despărţirea ALDE de PSD şi alianţa lui Tăriceanu cu Pro România.

Surse politice susţin că scenariul susţinerii lui Ponta la Comisia Europeană nu a fost îngropat. Pe diverse canale, liderul Pro România ar fi transmis disponibilitatea de a renunţa la susţinerea moţiunii de cenzură, în schimbul funcţiei de comisar european. Fără voturile Pro România, moţiunea de cenzură nu are şanse să treacă.

Cert este că punerea în scenă a unei asemenea înţelegeri ar fi o surpriză majoră în momentul de faţă, având în vedere că tensiunile dintre PSD şi Ponta s-au acutizat în ultima perioadă, liderul Pro România fiind un susţinător vocal al moţiunii de cenzură. Liderii PSD ar trebui să dea uitării o mulţime de atacuri din partea fostului lor preşedinte de partid şi să-l susţină în Comitetul Executiv Naţional. Pe de altă parte, Victor Ponta a sugerat joi la Digi 24 că Viorica Dăncilă nu ar trebui să se consulte cu partidul la desemnarea candidatului de comisar european, ci să-şi asume un nume în urma unor negocieri cu lideri ai UE.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Victoras este ofiter sub acoperire si va ajunge cu certitudine comisar european pentru ca Dancilla trebuie sa-i dea fonctia sa nu-l bata coana Joitica pe Victoras. La placinte inainte, la razboi inapoi.
1
0
victoras este acum agent. Agent termic. Nu cred ca ajunge comisar. Poate doar "general" la intrarea unui hotel de lux. Cred ca numeni nu a uitat ca victoras este un dracnea cu "fata umana".
4
0
Gogule mata era mai buna decat Rovana dar saraca este ocupata pe marginea soselei cu tiristii.
1
6
Rusofil, turcit, hot, pidosnic si tradator- alegerea perfecta ptr. psd !
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272