REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

SCHIMBARE în dosarul POLIŢIŞTILOR ACHITAŢI pentru mită: au primit cu EXECUTARE!

SCHIMBARE în dosarul POLIŢIŞTILOR ACHITAŢI pentru mită: au primit cu EXECUTARE!

Replica API 28 septembrie 2018 | 13:17 523

Lovitură în dosarul polițiștilor trimiși în judecată pentru fapte de corupție, care fuseseră achitați de instanța de fond. Apoi, la apel, magistrații au decis rejudecarea, ceea ce s-a și întâmplat, iar pe 26 septembrie anul curent situația s-a schimbat radical. Astfel, Frățilă Silviu a primit 4 ani de închisoare (și interzicerea dreptului de a ocupa funcţia de poliţist pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale), Ramazam Erhan 3 ani de închisoare și 2 ani interzicerea dreptului de a fi polițist, Sandu Gheorghe Dorian tot 3 ani, Mitache Nicoleta Daniela 1 an cu suspendare.

În continuare, Adrian Țiripan a fost achitat, Marian Sasu: 4 ani, Cara-Ion Nicolae tot 4 ani, Ion Sasu: 4 ani, Geonete Marius: 6 ani, Geonete Marilena: 2 ani cu suspendare, Mocanu Viorel: 2 ani de închisoare, Horţea Bogdan Alexandru 2 ani și Popescu Constantin: 3 ani. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Potrivit materialului probator, mai mulți indivizi furau combustibil de la navele care tranzitau Dunărea, în timp ce polițiștii ”supravegheau” activitatea infracțională a acestora, contra unor sume de bani sau bunuri materiale.

Mai exact, 5 polițiști ai Gărzii de Coastă și 7 civili au fost trimiși în judecată. Mai multe percheziții domiciliare, desfășurate în luna martie 2014, au scos la iveală întreaga activitate infracțională a grupului, după un filaj care a durat mai bine de un an. Procurorii spun că motorina era vândută unui cuplu din Cobadin, Marius și Marilena Geonete, care o comercializau, mai departe, prin intermediul societății ”Agro Gedy Cobadin” unor alte firme.

Cei din urmă au fost singurii găsiți vinovați, de către prima instanță, de evaziune fiscală. La acel moment se tot ridicau semne de întrebare, până când Curtea de Apel Constanța a decis rejudecarea, ceea ce s-a și întâmplat. Și în acest caz urmează a se judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau sa ma joc la piele goala cu Nicoleta
0
0
De la mangalia
3
1
SAU CREZUT POLITICIENI K SA LE MEARGA
2
0
rutiera nu are nici masina,iar rechinii apar seara cu folii si se sparg in manele...ce viata au gasit ei in acvariul cu pestisori de aur de la Cernavoda...None Mugurel sef de acvariu,adjunct Piron Madalin,secundo Lefterica Daniel,terto Iarnutac,Gaga ruginitu,Grigore gazanu si lista este cat mai lunga...trai neneca police trece si nu i deranjeaza !!!
10
0
cu rutiera cum facem ca sunt numai spagari si infoliati umbla cu folii negre toti ,legea nu se aplica pentru toti?
16
1
La fel se intampla si in Rasova. Politia de frontiera tine de "6" traficantilor. Se poate observa foarte usor toata treaba, cum sunt barje oprite apar is masinile pline de butoaie care intra in padure "Chiciuri" imediat dupa statia de pompare.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272