REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Se cer rampe pentru persoanele cu dizabilități pe Faleza Cazinoului. Video

Se cer rampe pentru persoanele cu dizabilități pe Faleza Cazinoului. Video

Cristina BĂRBUCEANU 5 noiembrie 2022 | 00:00 902

Probabil cel mai vizitat loc din orașul Constanța este Zona Peninsulară. Aici, apusurile și răsăriturile se văd superb și oamenii au diverse atracții turistice, inclusiv Cazinoul. Zona Peninsulară este vizitată atât de constănțeni, cât și de turiști. Din păcate, în acest perimetru nu se află nicio rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, pentru copiii în căruț sau pentru oamenii cu dificultăți locomotorii. Din acest motiv, „Asociația Civică Tomis așa cum trebuie” a inițiat un proiect pentru amenajarea rampelor de acces în zonă, dar și pentru o trecere de pietoni de pe Bulevardul Elisabeta, în cadrul campaniei „Tu decizi pentru Constanța”.

Zona Peninsulară – locul perfect pentru plimbări

Zona Peninsulară este locul în care atât constănțenii, cât și turiștii, aleg să se plimbe. Peisajul este liniștitor și impresionant în orice moment al zilei și în orice anotimp. Tot timpul zona e populată de oameni care vin aici pentru a se relaxa și a se bucura de peisaj.

Din păcate, nu oricine poate ajunge cu ușurință în acest loc; oamenii cu dizabilități, în special, nu pot pătrunde în zonă să admire Cazinoul și marea de aproape pentru că sunt numeroase scări pe care ar trebui să le coboare și nicio rampă de acces. Problema este valabilă și pentru persoanele cu probleme de mișcare sau pentru copiii în căruț.

Constănțenii s-au unit pentru accesul tuturor în Zona Peninsulară

Locuitori ai orașului Constanța s-au gândit și la cei mai puțin norocoși care nu pot ajunge ușor sau deloc mai aproape de Cazinou.

Astfel că mai mulți constănțeni s-au unit în cadrul campaniei  și au votat un proiect denumit: „Amenajarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilități în Zona Peninsulară din municipiul Constanța”. Prin intermediul său, se propune ca „trotuarele să aibă rampe de acces în dreptul trecerilor de pietoni și pe traseele pietonale acolo unde apar borduri sau trepte (ex: în parcul de pe Faleza Cazinoului: în momentul de față sunt scări cu trepte, dar fără nici o rampă)”.

Totodată, proiectul propune și „refacerea trecerii de pietoni de pe bd. Elisabeta pentru că în acest moment o persoană în căruț rulant poate traversa dinspre sau spre Cazino ocolind foarte mult (fie la Poarta 1, fie Portul Tomis)”.

Inițiatorul proiectului este Asociația Civică Tomis așa cum trebuie, iar bugetul estimat este de 125.000 de lei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bani aruncati .Sa fie modernizat carosabilul si trotuarele zonei peninsulare ,modernizata de mafie in urma cu 8 ani ...Rusine orasului si mai ales institutiilor ce nu au luat masuri de priponirea vinovatilor
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212