REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Se construiește un nou bloc în zona Lidl de pe Șoseaua Mangaliei: sunt probleme serioase cu pânza freatică!

Se construiește un nou bloc în zona Lidl de pe Șoseaua Mangaliei: sunt probleme serioase cu pânza freatică!

Replica API 12 noiembrie 2019 | 12:36 3103

Lipit de fundația altui bloc!

Lipit de fundația altui bloc!

Șoseaua Mangaliei, mai exact zona Lidl (Km. 4-5), s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani. Mai multe blocuri au fost construite, favorizate și de sistematizarea bulevardului, mai exact de apariția unui sens giratoriu care permite accesul către magazine, dar și către noile imobile.

În zonă urmează să se ridice un nou imobil cu 5 etaje, cu locuințe individuale, în imediata apropiere a blocului Solid House Grindeanu Residence. Noul imobil a pus pe jar locatarii din zonă, nemulțumiți că, în curând, de la geamurile lor nu vor mai privi spre Lidl sau spre bolevard, ci… spre balcoanele altei construcții. Prin urmare, au sesizat deja Inspectoratul în Construcții și Poliția Locală, după ce au depistat că firma care construiește lângă ei a săpat până în “buza” blocului Solid House Grindeanu Residence, desprinzând cu această ocazie și o bucată de beton din fundația aparentă. Mai mult, groapa săpată pentru viitoarea fundație s-a umplut brusc de apă, semn că s-a ajuns la o pânză freatică. Apa a acoperit groapa și a ajuns la fundația blocului Grindeanu Residence, iar de câteva zile se pompează 24 din 24 de ore.

click pe imagini!

Inițial, de această construcție se ocupa firma SC Șoimul SRL, cea care a și obținut autorizația de construcție, respectiv 1500 din data de 11 septembrie a.c., însă proprietarul a decis sa o vândă firmei Grindeanu Imob Construct. Ambele firme au sediul societății la adresa strada Breaza nr. 12, dar și același director, și anume Ion Cătălin Pănculescu. Contactat în legătură cu acest transfer, Cătălin Pănculescu a precizat: „Ambele firme sunt ale mele. Eu am decis să fac acest transfer și se poate verifica și la Primărie că am depus toate actele necesare acestui fapt”.

Totodată, Pănculescu a ținut să comenteze și sesizările făcute de localnicii din imobilul din imediata apropiere, fiind vorba de faptul că blocurile vor fi lipite unul de celălalt și că, după săpăturile efectuate, este extrem de multă apă lânge fundație. „Nu, blocurile nu vor fi lipite, ci doar fundațiile. Este nevoie de o fundație mai mare și de aceea s-a săpat atât de aproape. Știu că locatarii au fost nemulțumiți, așa s-a întâmplat mereu în această zonă, chiar și când au construit cei de la Solid House. Și legat de acea apă, da, vă pot spune că atunci când s-a săpat, s-a ajuns la pânza freatică, însă până la sfârșitul săptămânii se vor rezolva toate neplăcerile, iar pe această cale eu doresc să îmi cer scuze locatarilor din zonă”, a mai precizat Cătălin Pănculescu.

Mai rămâne de văzut și ce părere vor avea cei de la Inspectoratul în Construcții, respectiv Poliția Locală, care momentan nu au formulat răspunsurile solicitate de locatari. Poliția Locală a precizat că sesizările sunt în lucru.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma Nea Fagadau unde e insorirea ,unde e retragea jumate din inaltimea blocului din fata , aici nu se mai tine cont sau vanturache asta nu mai vede ,trage tare ca nu mai ai mult pana la alegeri ca dupa ce ati dat autorizati dupa regurile care le stiti ai mai incurcat si circulatia cu sensurile unice ale tale
2
0
De kkt baga freza foranta umpluta cu fier beton, mari critici in comentarii si n au pus mana in viata lor la munca, se sperie ca oile de niste apa
1
7
Apa direct in canalizarea de pe strada.Altii platesc amenzi pt un sac de nisip lasat in fata casei
6
1
alo dna...! dupa ce s-a pisat pe el umflatul betivan cu drena de NY ati lasat-o moale , iar golanul cu freza de ginere mort si fatza de tractorist din Beidaud plus golanul fara creier babu si-au dat seama ca este loc de tras tunuri...
10
0
Acest individ , avar si pervers distruge orasul ...cat isi mai face de cap el cu camarila lui ! Dumnezeul lui sunt banii ! Rusine !
16
0
nu cumparati apartamente de la mache. pt 13:40-profitam de ocazie sa va luam rasa in sula.
12
3
Asa e cand fraierii tineri fara minte se arunca in credite pana la batranete si mafiotii din primarie construiesc blocuri intre blocuri. S-au gasit desteptii unde sa vanda apartamente fraierilor , iar fraierii vor imbatrani acolo inghesuiti pana isi vor plati ratele la banci. Inghesuti-va si in celelalte blocuri rezidentiale ca sunt si altii care cauta fraieri sa le cumpere constructiile !!!
11
0
ce treaba are 'machidonia' cu articolul de mai sus ? ti se pare ca panculescu catalin e make ? sau iti place sa mananci kkt ?
7
11
Nu inteleg deloc fenomenul! Populatia este in scadere masiva si se construiesc intr-o veselie blocuri si binenteles case pe "pamant". Acum romanasul snob,care nu are o biblioteca cu carti si nu a vazut o piesa de teatru, s-a ajuns si si-a adus aminte din vechime ca bunica-su statea la casa , de chirpici si avea niste oratanii in curte. Si vrea si el acum la fel. Investitorii de 2 bani din Constanta nu investesc 1 leu intr-o fabrica sau un mic atelier.Cumpara pamant arabil , il transforma in intravilan si construieste blocuri.Cat de bine? Vom vedea la primul cutremur de 5-6 grade.
13
0
machidonia srl. vivat democratia
22
2
Va fi mai usor cand raman fara produsele esentiale : zahar, ulei etc - pot face troc! 1m..ce mai e nevoie de lidl?
9
0
de ce credeti ca n-a construit tovarasul nimic acolo?
20
0
Politia locala are in lucru, dar raspunsul va ajunge la pastele cailor
16
2
Sa-l faca subacvatic. Sa distruga prin popuare si panza freatica.
11
0
Trebuia facut piloti de incinta sau palplanse nu asa lasand maluri de 7 m si daramand trotuarul blocului vecin
10
1
ce blocuri inghesuite faceti ! aici nu e ca in coanda . acolo este aerisit
17
1
Fundatiile vor fi lipite , dar blocurile nu ??? Vor avea o distanta , intre blocuri de maxim 1 metru deci , tot lipite . Doar nu faci fundatia lata , cat un stadion , pentru un bloc .
14
0
Orice primar ii va veni randul sa dea socoteala mai devreme sau mai tarziu pentru nelegiuirile lui.
15
0
construiti, fmm, nu o mai avem aer sa respiram de atata beton, o sa plimbam copiii pe blocuri, nu va mai satura Dumnezeu.
23
0
poate se va sesiza si institutiile statului, sa caute in documente si aprobari
22
1
si blocul vostru e la fel, facut in piscina. nu mai vedeti soarela pana nu terminati creditul . hhaahhahahahhahahhha
13
0
Va dati seama ce fundatii "solide" au toate blocurile noi si mai ales cele construite pe malul lacului ! Cumparati, cumparati...
34
1
Azi ei, maine poimaine noi.. in orasul asta oriunde poate rasari un bloc, pe orice bucata verde ramasa, asa ca nu mai fa tu pe desteptu..
17
0
Fagadau, unde esti ma acum, de ce regulamentul de urbanism e valabil doar ptr unii. La o casa fara etaj ceri retrageri din toate laturile si pe asta il lasi sa faca gropa sa uneasca cele doua fundatii?
47
0
Prosti sunt cei care au cumparat apartamente acolo, trebuiau sa-si dea seama ca pe terenul acela va mai creste un bloc
46
0
sesizarile sunt in lucru spaga se negociaza apa se pompeaza pamantul plange crapaturile raman orice om ii este frica de un dosar penal
35
0
brovo administratie mai faceti si sosele si parcari
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369