REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Se modifică legea RCA. Transportatorii nu mai protestează

Se modifică legea RCA. Transportatorii nu mai protestează

Replica API 15 septembrie 2016 | 13:14 521

La loc comanda!

La loc comanda!

Guvernul a fost de acord cu modificarea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă publicat recent de Ministerul Finanţelor, acceptând să îngheţe tarifele asigurărilor auto obligatorii (RCA) timp de şase luni, a anunţat premierul Dacian Cioloş, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri. Transportatorii au renunţat astfel la protestul anunţat pentru joi, 15 septembrie.

„(…) După mai multe discuţii am ajuns la concluzia că soluţia cea mai bună şi cea mai rapidă pentru a rezolva această problemă este o propunere de OUG care include foarte multe dintre propunerile făcute de transportatori. În momentul de faţă este responsabilitatea Guvernului să adopte acest proiect de OUG pentru a evita blocarea drumurile în România”, a declarat ieri premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a mai precizat că pentru a rezolva problema pe termen scurt, OUG referitoare la RCA va prevedea îngheţarea preţurile primelor de asigurări obligatorii pentru o perioadă de 6 luni. Imediat după această veste, şi transportatorii au anunţat că… au anulat protestul. „S-a anulat (n.r. - protestul). Sunt bucuros că s-a anulat că am obţinut mai mult decât am vrut.Mulţumesc presei că a fost alături de noi şi impactul a avut un răspuns pozitiv”, a declarat, pentru „Replica”, vicepreşedintele COTAR, Lică Neagu.

Pe de altă parte, transportatorii aşteaptă şi adoptarea de către Parlament a legii care reglementează asigurările RCA, în forma negociată la discuţiile care au avut loc cu reprezentanţii comisiei de buget-finanţe a Senatului. Legea va impune şi crearea unei entităţi independente de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care se va ocupa cu calcularea trimestrială a tarifelor RCA, pe baza unor criterii clare şi transparente.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102