REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Se reaprinde scandalul blocului din zona plajei Trei Papuci?! Video

Se reaprinde scandalul blocului din zona plajei Trei Papuci?! Video

Mirela PASCAL 10 noiembrie 2022 | 00:00 3146

 Anul trecut, a fost revocată hotărârea de consiliu prin care a fost aprobat PUZ-ul delimitat de str. Patriei, bd. Mamaia, str. Renașterii, țărm Marea Neagră, propus de investitorii Ștefan Stere și Ștefan Sultana, pentru ridicarea unui bloc cu multe etaje. Investitorii nu au stat cu mâinile în sân și au demarat procedurile în vederea anulării hotărârii. Au reușit, motiv pentru ca scandalul, care se stinsese anul trecut, să se reaprindă.

În urma depunerii a numeroase sesizări și reclamații, Primăria Municipiului Constanța a revocat, anul trecut,  HCL 365/2020 privind aprobarea PUZ-ului pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada Patriei și strada Renașterii, dar și a actelor administrative subsecvente emise în baza acesteia. Proiectul aparține soților Ștefan și Sultana Stere.

Revocarea PUZ-ului, anulată de instanță

Familia Stere a mers în instanță cu hotărârea de consiliu și a câștigat, obținând, recent anularea HCLM  279/31.08.2021 privind revocarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanta nr. 365/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de Bulevardul Mamaia, strada Renaşterii si strada Patriei, inițiator Ştefan Stere, precum si a actelor administrative subsecvente emise in baza acesteia.

Decizia nu este definitivă, iar CL a formulat recurs. Dacă, și la Curtea de Apel familia Stere va avea câștig de cauză, atunci viitorul bloc cu 7 etaje ce ar urma să se construiască de-a lungul falezei costiere a Municipiului Constanța, în cartier compus din case de locuit cu regim de înălțime P+2E, va aduce o gravă atingere arhitecturii orașului. Mai mult, și traficul local ar fi dat peste cap, care este deja supraaglomerat, inclusiv de lucrătorii Inspectoratului Județean de Politie, care tot pe aceste străzi își parchează mașinile, zilnic. Nu putem să-i învinovățim, întrucât nici ei nu au alternativa parcării în altă parte. Întreaga zonă, expusă la supraaglomerare, ar produce anularea accesului pietonal către plajă în situaţia apariţiei acestei construcţii în zonă, din cauza hiperaglomerației din zona costieră. Rămâne de văzut ce va decide Curtea de Apel ! Oricare ar fi decizia, ea va fi definitivă!
Video:

ds

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule Popescu , se pare ca nu înțelegeți sau nu vreți sa înțelegeți. Interesul comunității apare instantaneu cu solicitarea unui privat de a edifica o construcție. Cât privește referirea : ,, Saivan sau Șatră” , mă face sa cred că ai o problema cu toți aromânii și r***i! Respectuos te rog sa nu faci asemenea afirmații!
4
1
Stelica expropiere se face in interesul comunitatii nu al saivanului sau satrei. Inca un bloc pe renasterii dupa cavoul ala ruginit din bulevard , sa intelegi si tu va fi ca un pumn de negi pe uger...
5
2
Stere si Sultana mergeti la muntii Pindu si construiti "bloc de lucs" nu aici .Makedonii invata cuvinte noi cum ar fi "residence"he he
11
4
Ati invatat numai ,,lucruri bune"!!! Expropierea se aplica dupa cum doresc locuitorii din zona? Noi locuitorii din alta zona dorim sa fie expropiati toti locuitorii din zona str.Patriei. De cand s-a pomenit sa apara tot felul de ciudatenii marca ,Made in Constanta": Constanta Altfel,Expropieri dupa bunul plac al cetatenilor din zona,....etc?
8
3
Sa faca blocul la noi, la Cogealac, in rezervatie.
15
0
Decizia va fi banul
16
1
Chiar daca instanta decide ca se poate primaria de ce nu expropiaza... Din 7 etaje se va face 9 si va afecta activitatea ijp..Mai bine terenuri de sport si antrenanent pt politie.
12
3
Mai bine faceau un bloc la Stejaru’. De ce sa ne tot incalece domnii si doamnele berbecuti. Mergeti fratilor inapoi la hoara ca oricum apucaturile sunt pe masura. Viata la oras nu e de voi.
24
2
E nume de vaca
25
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212