REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Se știe data primei rectificări bugetare

Se știe data primei rectificări bugetare

Replica API 3 aprilie 2019 | 01:07 488

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, că urmează să fie făcută o rectificare bugetară până la finele lunii iulie. O primă întâlnire cu primarii nemulțumiți de alocarea bugetară va avea loc în zilele următoare, potrivit mediafax.

„Anul trecut, anul trecut, primăriile au avut 700 de lei pe cap de locuitor și anul acesta sunt 1.000 de lei pe cap de locuitor, dar nu mai puțin de 2 milioane de lei pe comună. Anul trecut, s-au alocat pentru partea de cheltuieli sociale, discuție avută la începutul acestui an, 3,5 miliarde de lei. În acest an, în buget, suma este de 4,7 miliarde de lei care se duce către nivelul comunităților locale”, a afirmat Eugen Teodorovici, luni, în cadrul unor declarații de presă.

Ministrul Finanțelor a adăugat că veniturile comunităților locale pot fi diferite de cele din estimare, de exemplu ca urmare a unei tranzacții de anul trecut, care anul acesta nu mai există.

„La rectificarea bugetară din acest an, pe care vrem să o facem în luna iulie, trebuie ca această reglare să fie făcută. Nu vor pierde primăriile pe baza acestui motiv. Este un element adus în discuție de anumite persoane care au în vedere nu știu ce... au alte motive în spate. O să invit cele patru structuri asociative, dacă nu chiar mâine sau cel târziu miercuri la o discuție legat de buget pe cheltuielile pe partea socială, ca să clarificăm, încă o dată, toate aceste lucruri și alte elemente pe care dânșii le au de adus în discuție, nu neapărat pe partea de finanțe, în general, ca să știm exact. Până la final de iunie, clarificăm, așa cum am promis la ultima noastră întâlnire la AMR, clarificăm toate aceste lucruri, pentru ca dânșii să poată demara toate proiectele pe care le au”, a precizat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a mai susținut că, în acest an față de anul trecut, diferența pe care statul o alocă, prin diferite formule, la nivel local este de 9,6 miliarde de lei.

„Este o decizie de a reașeza între structurile locale, între consiliile județene, între comune, orașe și municipii această sumă. Nu a oprit nimeni de la bugetul de stat nimic față de ceea ce am promis, este o regândire și o așezare a modului în care banii se alocă pe comunitățile locale, așa cum structurile asociative au dorit. Discuția la care fac dânșii referire (autoritățile locale - n.red.) este discuția care a avut loc la sfârșitul lui ianuarie și din orice discuții și din discuțiile din Parlament a reieșit această ultimă variantă, pe care Parlamentul a aprobat-o, nu Teodorovici a schimbat cifrele, astea sunt declarații… e responsabilul pe care, din păcate, ar trebuie să își reprezinte cu mai mare tragere de inimă comunitățile, sau pe care le reprezintă, o fac fără nici un fel de temei, dar o să clarificăm, o să invit la discuții pentru a vedea exact care sunt pașii care au fost parcurși din momentul în care bugetul a ajuns pe site pentru consultarea publică și până în momentul în care legea s-a aflat în Monitorul Oficial. Pentru a avea discuție clară cu toate cele patru structuri sociative, pentru a vedea încă o dată care au fost pașii și cum s-a ajuns, iar dânșii știu asta, dar intrăm într-o discuție fără sens”, a detaliat Teodorovici.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ART. 1 Poate fi supusa controlului, in conditiile prezentei legi, provenienta bunurilor oricarei persoane fizice, daca sint date sau indicii ca exista o vadita disproportie intre valoarea bunurilor acesteia si veniturile sale si nu se justifica dobindirea licita a bunurilor. ART. 2 Valoarea bunurilor a carei provenienta nu se justifica este supusa unui impozit de 80%. Prin justificarea provenientei bunurilor se intelege obligatia persoanei in cauza de a dovedi caracterul licit al mijloacelor folosite pentru dobindirea sau sporirea bunurilor.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272