REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Şefa NHS: 'Pregătiţi-vă pentru dozele booster în fiecare iarnă!'

Şefa NHS: 'Pregătiţi-vă pentru dozele booster în fiecare iarnă!'

Replica API 20 noiembrie 2021 | 23:57 1081

Amanda Pritchard a spus că NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) pune deja în aplicare planuri în cazul în care i se va cere să livreze o campanie anuală de vaccinare, transmite Daily Mail, citat de blacknews.ro și stiripesurse.ro.

Amanda Pritchard

NHS se pregătește pentru conceptul de lansare anuală a vaccinului de rapel Covid, a declarat șeful serviciului de sănătate din Anglia.

Amanda Pritchard a spus că NHS pune deja în aplicare planuri în cazul în care i se va cere să livreze o campanie anuală de vaccinuri – similar cu programul anual de vaccin împotriva gripei de iarnă.

JCVI a recomandat ca programul de administrare a dozelor booster să fie extins pentru a include toți adulții cu vârsta de 40 de ani și peste, precum și de a face noi recomandări pentru două vaccinuri pentru tinerii de 16 și 17 ani.

Într-un discurs la conferința anuală a furnizorilor NHS, Pritchard a spus: „Am avut ieri cel mai recent sfat de la JCVI cu privire la extinderea (rapelurilor) la persoanele de peste 40 de ani, precum și a administrării a doua doze tinerilor de 16 și 17 ani , și cred că ne putem aștepta la noi extinderi în viitor. Ne gândim deja la cum putem face vaccinuri de rapel anual, dacă sunt necesare.”

Pritchard a îndemnat oamenii să accepte invitațiile de vaccinare „cât mai curând posibil” atunci când sunt sunați, subliniind că o treime dintre oameni au nevoie de între două și cinci săptămâni pentru a se prezenta și a rezerva după ce sunt contactați cu privire la un rapel.

Între timp, Departamentul pentru Sănătate și Asistență Socială a spus că până acum au fost administrate 13 milioane de doze booster în Marea Britanie, inclusiv mai mult de 1 milion în ultimele trei zile.

Profesorul Mike Tildesley, membru al grupului Scientific Pandemic Influenza Modeling (Spi-M), a spus că vaccinările repetate ar putea fi oferite „pentru anii următori” pentru a menține Covid-19 la distanță.

Cazurile zilnice de Covid cresc pentru a șasea zi la rând, iar premierul britanic avertizează că „încă n-am ieşit la liman”.

Numărul zilnic de cazuri de coronavirus din Marea Britanie a continuat să crească, iar internările în spitale urmează acest tipar – așa cum a avertizat Boris Johnson „încă n-am ieşit la liman”.

Au existat 37.243 de noi infecții în toată țara în ultimele 24 de ore, potrivit Departamentului de Sănătate, care a marcat o creștere cu 12,5% față de cifra de săptămâna trecută.

Cazurile zilnice au crescut de la săptămână la săptămână timp de șase zile la rând, cea mai recentă creștere care se crede că a fost cauzată de redeschiderea școlilor care s-au întors de la jumătatea trimestrului de la începutul lunii.

Decesele – care sunt un indicator întârziat – au continuat să scadă, cele 214 victime înregistrate astăzi în scădere cu 18% față de bilanțul de marțea trecută.

Dar internările în spital, care rămân, de asemenea, în urma infecțiilor, au început să crească după mai bine de o săptămână de scădere. Au fost 869 pe 11 noiembrie, în creștere cu 1 la sută într-o săptămână.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sictir uratanie, ce mutra de hitlerista! Vaccinati fiind ne-am imbolnavit de Covit. Sa mai faca dracu vaccinu!
1
0
Ia sa vezi... O sa-mi fac abonament. Sicktyr.
6
0
Tantalai ca tine e bun pamantul galben
1
6
La ce e bun vaccinul daca cazurile cresc?
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272