REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Şeful Gărzii de Mediu Constanţa, SOMAT să evacueze locuinţa ANL: o subînchiriase!

Şeful Gărzii de Mediu Constanţa, SOMAT să evacueze locuinţa ANL: o subînchiriase!

Replica API 30 octombrie 2019 | 15:30 1314

Contestă în instanţă măsura RAEDPP

Contestă în instanţă măsura RAEDPP

Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa a anunţat, acum mai bine de o săptămână, că face controale împreună cu Poliţia locală la spaţiile locative din blocurile ANL situate în cartierul Poarta 6. Verificările vin şi pe fondul unor discuţii de ani de zile cum că în mandatul fostei administraţii locale au fost atribuite locuinţe „pe ochi frumoşi” şi pe „pile”. Iată că, deşi târziu pentru familiile care ar fi avut cu adevărat nevoie de respectivele locuinţe, se face un soi de dreptate: peste 20 de persoane au primit somaţii de evacuare. Toţi chiriaşii care au fost somaţi să predea locuinţele de la ANL subînchiriaseră repectivele apartamente!

Verificările ANL care au scos la iveală “moda” subînchirierii – care demonstrează că, de fapt, chiriaşii “de drept” nu aveau nevoie de respectivele locuinţe – au fost repetate, începând cu luna mai.

Printre cei somaţi să predea locuinţa se numără şi – surpriză! – directorul Gărzii de Mediu Constanţa, Marian Râşnoveanu (susţinut pe funcţie de PSD). Acesta s-a adresat instanţei de judecată, unde contestă măsura RAEDPP. Contactat de “Replica” de Constanţa, Râşnoveanu a confirmat că există un proces. Nu a intrat în detalii, însă a precizat că într-o lună de zile plănuieşte să încheie întreaga “poveste” cu locuinţa ANL, aşa încât să nu mai intre în atenţia opiniei publice. Râşnoveanu a negat că ar fi subînchiriat locuinţa, însă sursele noastre precizează că RAEDPP a ataşat la dosarul de evacuare şi un proces verbal al Poliţiei Locale.

Din acest document ar reieşi că la locuinţa atribuită lui Râşnoveanu (în Poarta 6, strada Zefirului) a fost găsit un bărbat din Neamţ. “Bărbatul a dat declaraţii Poliţiei Locale, a precizat că este şofer de TIR şi că, atunci când aduce marfă la Constanţa, firma la care este angajat se preocupă să aibă cazarea asigurată. El doar a primit cheia de la locuinţă, de la cineva din firma la care locuieşte, de plata chiriei se ocupă firma”, au precizat sursele noastre din cadrul RAEDPP.

De precizat că cei cărora le sunt atribuite locuinţe în regim ANL au posibilitatea, după 1 an, să le achiziţioneze. Nu a fost şi cazul lui Râşnoveanu, care a preferat, din câte se pare, să investească în construcţia unei case. La fel ca el, şi alte persoane care acum s-au trezit cu hârtii prin care li se cere să predea cheile apartamentelor. Unii au înţeles şi au predat locuinţele fără circ sau procese în instanţă.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/verificari-la-anl-22-de-locuinte-subinchiriate-406320/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si atat?De ce nu este dat in judecata ,calculat cati bani a castigat si luat bani i............... .a psd, ma scuzati lasatil in pace.
3
1
Sa-si dea demisia din functia pe care o detne, daca are un dram de onoare.
4
0
in puscarie cu persoana care i-a facilitat o asemenea mizerie
6
1
A declarat la fisc inchirierea? Daca nu, amenda.
11
0
Sunt in stare sa o vanda si pe ma-sa numai sa scoata ceva bani
13
0
pomanagii hoti ai psd au lasat fara adapost sute de familii cinstite, muncitoare dar nevoiase, au furat la sute de copii conditiile umane de trai, doar ca sa mai castige ei 150-200 euro nemunciti. Lacrimile acestor copii sa va urmareasca toata viata, blestematilor!
18
0
Lista ar trebui sa fie mai luga, sa va ajutam cu nume sau cautati voi
19
0
Lupul paznic la oi! Ne meritam soarta!
18
1
Pai si acum asta va ramane mai departe pe functia de sef al Garzi de mediu cand toti subalterni dar si cei pe care ar tebui sa ii controleze stiu public ce fel de om este seful garzi de mediu.
20
0
Mai cautati, mai cautati. O sa ramaneti surprinsi cati granguri cu salarii babane au obtinut aceste locuite in defavoarea unor reali nevoiasi. Asta este doar ce stim noi, muritorii de rand. Toata tara este corupta! La orice nivel vreti voi. De aici si curajul doamnei ministru de a candida la presedentia tarii. Stie ca are sustinere. Restul, se stie...mai cu o galeata, mai cu doi mici. Asta este nivelul votantilor. Din fericire, au ramas in tara si cativa inteligenti care cumva, vor schimba cursul acestei istorii comunistoide. Sictir!
18
1
inutila institutie conduce acest rasnoveanu,
19
0
Vreau sa comentez dar Replica nu ma lasa!
9
0
jos cu nemernicul spagar ! DNA ul doarme ? hai in control !
21
0
Nu transformi acordeonul in pian asa, peste noapte. Lasati-l si pe Rasnoveanu sa se chiverniseasca cativa ani, pentru a reusi sa isi depaseasca conditia de rupt in cur si atarnator politic.
19
0
PSD si nenorociti spurcati caractere jegoase ...etc sunt Pleonasme .
17
4
Ce gunoi abject!!!!Nu iti ajung spagile care le iei numai de la service utile auto?Ne-ai secat cu spagile!!!!!!!
23
0
Nu ne mai mira nimic !in comuna Costinesti PREOTUL TANASE,politai la economic in Mangalia ,fost politai care nu mai activeaza in MAI si care este plecat de 5 ani in strainatate detin ANL pe raza comunei pe care le inchiriaza atat in cursul anului cat si in sezonul estival anumitor comercianti veniti vara pe litoral.Toate aceste nereguli se intampla cu stirea primarului Cristea Traian,secretar general al comunei Nadolu Roxana si unor consilieri locali.DACA SE POATE DE CE NU!
16
0
Daca veti avea lista cu persoanele care au primit locuinte ANL si veti cauta in personalul institutiilor publice, veti constata ca multi functionari publici au beneficiat de aceste locuinte, prin fel de fel de inginerii ale documentelor.
28
0
M ariane ai dat vreodata turul lacului Tabacarie sa vezi cum arata? Sau nu poti ca te murdaresti pe pantofi. Te sfatuiesc sa mergi sa vezi dezastru ecologic care domneste de ani buni.
30
1
E un bugetar sarman
29
0
Ai dracu nehaliti ca nu se mai satura odata de atatia bani.Sa te duci la puscarie .Hooooooo
28
1
Rasnovene esti in infractor jegos. Nu te mai saturi de spaga si de mese date moca. Bravo Fagadau!
35
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218