REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Senat: Dezbaterea moţiunii pe Justiţie - amânată pentru a doua oară

Senat: Dezbaterea moţiunii pe Justiţie - amânată pentru a doua oară

Replica API 11 aprilie 2019 | 00:45 402

Moţiunea simplă "Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader", iniţiată de PNL şi USR, care trebuia dezbătută de Senat, a fost amânată miercuri pentru a doua oară, din cauza lipsei de cvorum.

Ministrul Tudorel Toader a fost prezent în sala de plen şi i-a aşteptat pe senatori aproximativ 15 minute.

Nici şedinţa de miercuri a Biroului permanent al Senatului nu a avut loc tot din lipsă de cvorum, ca şi cea de luni.

În plen au fost prezenţi 44 de senatori, faţă de minimum 69 cât era necesar.

"Din totalul de 136 de senatori, până în acest moment şi-au înregistrat prezenţa doar 44 de colegi, număr insuficient pentru a desfăşura şedinţa plenului. Urmează ca moţiunea să o dezbatem săptămâna viitoare luni. (...) Constatăm că nu avem cvorum. Şedinţa nu poate să se ţină. Rămâne să ne vedem luni", a declarat senatorul PSD Claudiu Manda, preşedintele de şedinţă.

Dezbaterea şi votul moţiunii împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, erau programate iniţial pentru luni, dar Comitetul liderilor grupurilor parlamentare a propus amânarea. Plenul Senatului a votat, ulterior, programul propus pentru miercuri.

Potrivit unor surse parlamentare, amânarea de luni ar fi fost generată de absenţa motivată a mai multor senatori, aflaţi în străinătate, absenţă care ar fi putut genera o lipsă de cvorum în plen, dar şi de agenda ministrului Tudorel Toader, care nu i-ar fi permis prezenţa, luni după-amiază, în plenul Senatului. În cele din urmă, şedinţa de plen a avut loc luni după-amiază doar cu program legislativ.

Semnatarii moţiunii solicită "încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei, care, potrivit art. 126 alin. (1) din Constituţia României republicată, se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti". Ei îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la "modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României". PNL şi USR îi cer, de asemenea, ministrului Justiţiei să sprijine iniţiativa legislativă liberală de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand vom scapa de acesti analfabeti, aceste nulitati, aceste non valori? Un stat care se respecta nu poate fi acaparat de niste borfasi ordinari- carora nu li se poate opune nimeni pe motiv ca s-au incarligat precum o caracatita, unul mai penal decat altul, unul puscarias, altul mincinos, altul analfabet- aceasta este clasa elitelor, ajunse la bataranete- dupa cumpararea unor studii de la particular, fara experienta in activitate, fosti soferi, mecanici, tractoristi- sa ne conduca in timp ce , adevaratele capacitati cu cariera extraordinara in spate, - NU au loc de de semidoctii astia!
6
0
criminali de ciumati- va bateti joc de o tara intreaga, de un popor, jucati alba neagra cu noi- jigodiilor, sper dinn tot sufletul ca dictatorul flausat draknea sa ajunga dupa gratii iar voi sa va duceti de unde ati venit- in anonimat
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212