REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Sevil Shhaideh lucrează tot la stat, este și acționară la mai multe societăți financiare

Sevil Shhaideh lucrează tot la stat, este și acționară la mai multe societăți financiare

Replica API 16 iulie 2022 | 23:13 3190

În 2016, constănțeanca Sevil Shhaideh agungea primul vicepremier femeie al României. După nici un an pe funcție, și-a dat demisia, după ce s-a aflat că este anchetată de DNA. De atunci și până în prezent, fostul vicepremier a stat deoparte de scena politică. Probabil mulți vă întrebați pe unde a purtat-o soarta și dacă a mai prins vreo funcție la stat! Ei bine, da! Sevil Shhaideh este șefă la Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, mai exact la Secretariat Tehnic Comun al ADR.

Sevil Shhaideh, fostul viceprimier din Constanța, din partea PSD, s-a retras din viața politică în urmă cu cinci ani, atunci când s-a aflat că are în lucru un dosar penal la DNA. Pe 22 septembrie 2017, ea a citată la DNA pentru a fi informată că are calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de DNA. După scandal, și-a dat demisia. Între timp, mai exact anul acesta, a fost achitată în dosar, însă procurorii au formulat apel. Așa cum spuneam, Sevil Shhaideh a stat departe de politică, renunțând la acest domeniu care a propulsat-o în funcții mari de conducere. În prezent, lucrează la Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est, fiind șefa Secretariatului Tehnic Comun al ADR.

De câștigat nu mai câștigă ca pe vremuri. Aflăm că de la ADR a câștigat, în 2020, 42.050 lei în timp ce de la OMV, unde a fost membru în Consiliul de Supraveghere, a încasat anual 43.158 lei. Soțul ei, angajat și el la stat, mai exact la Minsiterul Agriculturii, în funcția de consilier, câștigă 94.042 lei.

Potrivit declaraţiei de interese, ea este acţionar la Coremar, SIF Banat Crisana Arad, SIF Moldova SA Bacău, SIF Transilvani SA, SIF Muntenia București și SIF Oltenia SA Craiova.

Traiectoria lui Shhaideh în viața politică

Sevil Shhaideh a fost membră a Partidului Social Democrat, ministru în 2016, la Ministeru Dezvoltării. Anterior, în 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister. La 21 decembrie 2016 Sevil Shhaideh a fost prima propunere făcută de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru funcția de prim-ministru al României, propunere refuzată de președintele Klaus Iohannis la 27 decembrie 2016. Tot în 2016, a fost numită vicepremierul României

A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică în 1987. Este căsătorită din 2011 cu sirianul Akram Shhaideh, aceasta fiind a doua ei căsătorie.

Dosatul de abuz în serviciu, la apel

Sevil Shhaideh era acuzată că a susţinut adoptarea unei Hotărâri prin care Insula Belina şi Braţul Pavel al Dunării treceau de la Apele Române în administraţia Judeţului Teleorman. În 2013, în calitate de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, spun procurorii, a susţinut adoptarea unei Hotărâri de Guvern prin care Insula Belina şi Braţul Pavel al Dunării, din Teleorman, treceau de la Apele Române în administraţia Judeţului Teleorman. Ilegal, spun procurorii, pentru că trecerea se putea face doar prin lege. Ulterior, şeful Consiliului Judeţean Teleorman a închiriat terenul unei companii şi unei persoane fizice, la preţuri modice. Shhaideh Sevil era acuzată că de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave

Înainte de Paște, Sevil Shhaideh, fostul ministru al Dezvoltării, a fost achitată în dosarul de abuz în serviciu. Procurorii DNA nu o vor în libertate, așa că au atacat decizia Tribunalului București pe 29 aprilie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muistooooooooooo!
1
0
Vedea-te-as mort!
0
0
Mizeria asta mai lucreaza la stat? In ce taratraim fratilor?
1
0
mai sevil, veziti de saracia ta, nu mai pune botu la magarii ca tenkid astia
0
0
Dar pe procurorii astia incompetenti si partinatori ii trage cineva la raspundere. Multi se imbolnavesc, altii chiar au murit in urma haituirii procurorilor, si dupa 5 ani sant achitati. Ce sa mai spun de eticheta de hoti, borfasi, criminali, de cariera profesionala compromisa.
0
0
Crezi ca este greu sa incasezi banii pe card ? acele locuri in care este membra in consiliile de administratie presupune ca o data pe an sa semneze cateva hartiute pt activitatea trecuta si viitoare a companiei de stat , iar ea stie f bine sa semneze , ca pt asta a exersat multi ani , nu degeaba a pus-o Livache vice , nu ?
1
0
Daca lucreaza la atitea societati cind mai are timp liber?
3
0
Ceva normal ,sa vezi dezvoltare regionala dupa ce mai vinde un port sau ceva cheuri ...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272