REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Simptome neobișnuite ale diabetului: bolnavii au un risc crescut de infecții

Simptome neobișnuite ale diabetului: bolnavii au un risc crescut de infecții

Valentina CAMARA 23 ianuarie 2023 | 00:00 300

În momentul diagnosticării, oamenii pot avea simptomele clasice ale diabetului, cum ar fi oboseala, urinarea crescută sau starea constantă de sete și foame. Dar există alte câteva simptome ale diabetului care ar putea fi semne de avertizare a afecțiunii, dar care sunt mai puțin evidente.

Simptome neobisnuite ale diabetului: bolnavii au un risc crescut de infectii

Primirea unui diagnostic cât mai curând posibil înseamnă că puteți începe să vă gestionați diabetul mai devreme, reducând riscul de complicații, notează health.com.

Parodontită

Parodontita este o formă gravă de boală a gingiilor în care acestea se desprind de dinte. Acest lucru poate provoca slăbirea sau căderea dinților.

Parodontita este de două până la trei ori mai frecventă la persoanele cu diabet decât la cele fără. Boala gingivală nu numai că este mai frecventă, dar este, de asemenea, susceptibilă să progreseze mai rapid și să fie mai severă în rândul celor cu diabet.

Relația pare a fi o stradă cu două sensuri: în timp ce diabetul poate agrava parodontita, parodontita poate fi un factor de risc pentru un nivel ridicat de zahăr în sânge (hiperglicemie), un factor definitoriu al diabetului. De fapt, parodontita a fost asociată cu niveluri mai ridicate de A1C, care vă indică media glicemiei din ultimele trei luni.
Modificări la nivelul pielii

Anumite afecțiuni ale pielii pot fi primul semn că aveți diabet.

Un exemplu este acanthosis nigricans. Aceasta este o pată închisă la culoare, adesea groasă, pe piele, care se dezvoltă în mod obișnuit în pliurile pielii, cum ar fi spatele gâtului, axila  și zona inghinală. Aceste pete pot apărea, de asemenea, pe mâini, picioare, coate și genunchi.

Alte tipuri de afecțiuni ale pielii care pot fi un semn de avertizare a diabetului includ:

Scleroza digitală: Aceasta apare sub forma unor pete groase de piele care dau senzația de rigiditate a pielii. Cel mai frecvent, se dezvoltă pe dosul mâinii, dar poate fi și pe frunte, picioare și degete. Aproximativ o treime dintre persoanele cu diabet de tip 1 o vor avea.

Xantomatoza eruptivă: Aceste umflături apar ca fiind ferme, galbene și asemănătoare cu mazărea. Ele au un halou roșu și pot provoca mâncărimi. Ele apar adesea pe picioare, brațe, fese și pe spatele mâinilor. Este frecventă în rândul bărbaților cu diabet de tip 1.

Vezicule diabetice: Acestea sunt rare și arată ca o bășică de arsură, dar de obicei nu provoacă durere. Bășicile se pot dezvolta pe degete, mâini, degete de la picioare, picioare și, uneori, pe antebrațe. Acestea se vindecă în câteva săptămâni, de obicei fără cicatrici.

Necrobioză lipoidică diabetică: Aceste răni sunt de obicei mari, adânci, dureroase. Ele încep ca o mică umflătură roșie în relief care poate începe să apară ca o cicatrice lucioasă cu o margine violetă. Afecțiunea - care este cauzată de modificări ale vaselor de sânge - este rară, femeile adulte cu diabet fiind cele mai susceptibile de a o dezvolta.

Persoanele cu diabet au un risc crescut de a dezvolta infecții

Acestea pot include infecții bacteriene, cum ar fi cele din jurul unghiilor sau cele ale foliculilor de păr, precum și furuncule și orje (când glandele pleoapelor sunt infectate). Diferite bacterii pot provoca aceste infecții, dar cea mai frecventă este Staphylococcus (Staph).

Infecțiile fungice pot fi, de asemenea, mai frecvente. Cel mai adesea, aceste infecții sunt cauzate de o ciupercă numită Candida, un tip de drojdie. Aceste infecții se pot prezenta sub formă de mâncărime, tifos, infecție vaginală.

Infecțiile frecvente pot apărea din cauza unei combinații între nivelul ridicat al glicemiei care creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor și slăbirea răspunsului imunitar.

Unul dintre cele mai frecvente focare de infecție în diabet este tractul urinar. Acest lucru se poate datora faptului că diabetul afectează sistemul imunitar sau pentru că diabetul a afectat nervii până la un grad în care vezica urinară nu se mai golește complet.

Modificări ale vederii

Anumite modificări ale vederii pot fi un semn că nivelul glicemiei este ridicat. Excesul de zahăr poate deteriora vasele mici din ochi și poate provoca modificări ale lichidului, afectând claritatea vederii.

Unele dintre primele modificări ale vederii pot include vederea încețoșată sau faptul că aveți probleme la citire sau la vederea obiectelor care sunt la distanță. Dacă nu sunt abordate, modificările vederii se pot agrava.

Modificări ale auzului

Persoanele cu diabet zaharat prezintă, de asemenea, un risc crescut de pierdere a auzului. De fapt, diabetul vă dublează riscul de pierdere a auzului. Acest lucru se datorează leziunilor nervoase din urechi pe care le poate provoca un nivel ridicat sau scăzut de zahăr în sânge.

Un nivel ridicat de zahăr în sânge pe termen lung poate deteriora vasele mici de sânge și nervii din urechea internă. Un nivel scăzut de zahăr în sânge pe termen lung poate afecta modul în care semnalele nervoase sunt trimise de la urechea internă la creier, potrivit adevărul.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272