REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Joi, 20 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6766
26.1° Constanța Joi, 20 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6766
 

Sindicatele din penitenciare acuză Guvernul de iresponsabilitate în luarea deciziilor politice

Sindicatele din penitenciare acuză Guvernul de iresponsabilitate în luarea deciziilor politice

Replica API 29 mai 2022 | 19:40 1572

Sindicatele din penitenciare consideră că iresponsabilitatea și imaturitatea politică de care au dat dovadă decidenții politici din ultima perioadă slăbește încrederea cetățenilor în instituțiile fundamentale ale României și în partidele politice care formează actuala coaliție de guvernare.

„Salarizarea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare nu este un joc de ping-pong între ministere.

În data de 23 mai a.c., Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat simultan pe Facebook că, începând cu data de 1 Iulie 2022, vor acorda polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare, fără a atinge valoarea salariului stabilită pentru anul 2022.

A doua zi, 24.05.2022, Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a semnat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care, începând cu data de 1 iulie 2022, salariul de funcție și salariul gradului profesional al polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare se stabilesc la valoarea anului 2022.

Faptul că prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat public că nu a avut cunoștință de proiectul Ministrului apărării naţionale, dovedește lipsa de comunicare dintre șeful Guvernului și miniștrii săi, cu efecte devastatoare asupra funcționării eficiente a statului român.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) acuza membrii Guvernul Ciucă de iresponsabilitate și imaturitate în luarea deciziilor care privesc drepturile salariale ale polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare. Declarația pe care a făcut-o Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu este în disonanță cu declarațiile la unison de pe Facebook ale președinților PSD și PNL.

Mesajele incoerente ale factorilor politici referitoare la eventualele măriri salariale pentru polițiști, militari și polițiști de penitenciare bulversează angajații instituțiilor de forță ale statului și pot fi catalogate o dovadă de infantilism politic al miniștrilor Guvernului Ciucă.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția președintelui PNL, Nicolae Ciucă și președintelui PSD, Marcel Ciolacu, că asemenea sincope în luarea deciziilor politice, în guvernarea PSD-PNL-UDMR, irită polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare și afectează dialogul social“, au transmis reprezentanții sindicatelor, într-un comunicat.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DE LA INTERLOPI,PESTI,PROXENETI,MATROANET,ETC.
1
0
Furati destule alimente si bani de la amaratii din puscarii.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616