REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

SITUAŢIE ALARMANTĂ la Constanţa: Tinerii cad ‘seceraţi’ la pământ din cauza DROGURILOR!

SITUAŢIE ALARMANTĂ la Constanţa: Tinerii cad ‘seceraţi’ la pământ din cauza DROGURILOR!

Replica API 8 octombrie 2018 | 00:00 572

Fenomenul ‘Zombie’ a împânzit Constanţa! Spunem asta pentru că numai în ultima săptămână s-au înregistrat mai multe cazuri în care tineri doborâţi la pământ de droguri au fost adunaţi când de poliţiştii locali, când direct de medicii constănţeni. În plină zi, în centrul oraşului sau chiar în zona Spitalului Judeţean, tinerii aflaţi sub influenţa drogurilor sunt trântiţi la pământ sub efectul acestora.

Privim cum după legalizarea consumului de etnobotanice s-a ajuns ca tinerii să consume aceste substanţe psihoactive fără menajamente. Dacă anii anteriori tinerii prinşi în mrejele drogurilor aşa-zise legale consumau în mod discret, acum totul se întâmplă sub privirile copiilor, oamenilor vârstnici sau celor de inimă slabă.

O parte din constănţenii care i-au surprins pe aceşti tineri căzând efectiv la pământ au rămas marcaţi de această situaţie, mulţi dintre ei fiind contrariaţi de legalitatea acestui fenomen. “Poate că pentru cei care încă nu sunt afectaţi de consumul de droguri, pare ceva departe de familiile lor dar eu le spun că tot aşa am gândit şi eu.

Mulţi spun că sunt copii sau tineri din familii cu probleme sau că sunt needucaţi, dar le spun că nu este chiar aşa. Cred că ar trebui înfiinţată o asociaţie pentru părinţii care au copii cu probleme şi să luptăm pentru că statul nu face nimic pentru a stopa acest consum de droguri.”, a precizat un cititor al ziarului Replica de Constanţa.

Alţii spun că aceşti tineri dependenţi de droguri trebuie ajutaţi nu doar prin consultaţii psihologice, ci şi printr-o internare şi medicamentaţie. “Până când trebuie să aşteptăm o reacţie a autorităţilor. Dacă autorităţile nu se vor mobiliza , vor fi din ce în ce mai mulţi tineri care se vor droga. Problema este că aceşti tineri nu primesc ajutor real. Dacă nu sunt internaţi în centre de specialitate, efectul este zero. Nu este suficient doar să îi consiliezi, au nevoie de internare. Ori statul român nu face nimic în privinţa asta.”, a declarat un constănţean.

Amintim că Înalta Curte de Casație și Justiție - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a decis pe 12 septembrie 2018 că procurarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de către consumatorul final în vederea consumului propriu, efectuată exclusiv în acest scop, nu constituie operațiune cu produse în sensul art. 2, lit. b din Legea nr. 194/2011 și nu întră sub incidența dispozițiilor art. 16, alin 1 din același act normativ.

Decizia a fost luată de completul de judecători, după ce Curtea de Apel Suceava a sesizat ICCJ intr-un dosar în care prima instanța a renunțat la aplicarea pedepsei față de inculpatul acuzat că a consumat etnobotanice și i-a administrat un avertisment constând în atenționarea asupra conduitei sale viitoare și a consecințelor la care se expune dacă va mai săvârși infratiuni. DIICOT a atacat sentința cu apel și a cerut pedeapsa cu închisoarea.

”Se constată că verbele ce desemnează activitățile menționate de legiuitor (și în mod special, cu referite la speță de față – cel de procurare), sunt susceptibile a primi două interpretări, una strict gramaticală, iar alt logică și sistematică, cu consecințe directe și decisive asupra conținutului constitutiv al incriminarii.

Problema care se pune este aceea dacă activitățile incriminată de legiuitor trebuie analizate din perspectiva sensului comun al acestor activități sau din perspectiva ansamblului dispozițiilor legii 194/2011 care face referire la operațiuni de import, export sau intermediere.”, se arată în hotărârea Curții de Apel care a sesizat ICCJ.

De atunci însă numărul tinerilor care consumă substanţe cu caracter psihoactiv a crescut vizibil. Unii dintre tineri sunt găsiţi de constănţeni căzuţi la pământ, cu ghiozdanul la ei, reieşind astfel că aceştia ori absentează de la şcoală, ori consumă drogurile după orele de curs. Cadrele medicale susțin că numărul solicitărilor cu privire la tinerii găsiți drogați pe stradă a scăzut, dar că, în 24 de ore, sunt înregistrate cam 2 – 3 de astfel de solicitări.

Astfel că săptămâna trecut s-au petrecut cel puţi 3 cazuri pe care le-am expus în ediţiile anterioare. Amintim că un tână a fost surprins într-o stare avansată de letargie pe strada Avram Iancu din municipiu. Trecătorii au surprins imaginile şi le-au urcat în mediul online. Apoi, În cursul zilei 4 octombrie, un alt tânăr în vârstă de 26 din Constanţa se afla sub influenţa substanţelor psihoactive chiar lângă spital.

Acesta a fost surprins de poliţiştii locali constănţeni care se aflau în acel moment în zonă pentru fluidizarea traficului rutier. Starea tânărului constănţean a fost sesizată numaidecât de către oamenii legii, acesta prezentând totodată şi mai multe răni în zona capului. A fost dus direct pe mâinile medicilor. Ulterior, un alt tânăr a fost preluat de medicii constănțeni, solicitați prin apel 112, din fața magazinului Tomis Mall din Constanța.

Acesta a căzut din picioare în cursul zilei de 6 octombrie, în jurul orei 12.00, după ce ar fi consumat droguri. Potrivit martorilor, acesta ar fi fost conștient că "îl lasă" picioarele, încercând să se așeze singur, înainte să cadă. Este înfiorător cum, în plină zi, tinerii cad secerați la pământ din cauza efectelor substanțelor psihoactive. Avea asupra lui chiar și o tabletă. Tânărul căzut la pământ a fost preluat de medici și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" din Constanța.

Paula SOLOMON

Citește și:

Fenomenul 'Zombie' a ajuns la Spitalul Judeţean: poliţiştii locali l-au trimis pe un tânăr direct pe mâna medicilor!

ZOMBIE. Tânăr doborât la pământ de DROGURI, la Constanța!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fumati care fumati care nu taceti in plm ca nu schimbati nimoc trebrurile stau asa de ani de zile . Nu sa legalizat nimic... erau legale . Otrava este legala PA
0
1
Nu stiti sa a scrie corect din punct de vedere gramatical dar voi va dati cu parerea, iar pentru incultul ce a scris "asa parinti, asa copiii., sper sa ai parte de copii si sa ti faca asemenea belele, sa te vedem cum te simti in mortii ma tii de dobitoc. Cum poti sa scoti pe gura o asemenea prostie ma retardatule, auzi asa parinti asa copii, boschetari...pai te contrazic maxim la ca spui...sunt copii de medici, de oameni cu carte multa, bani dar numai ca copii lor au apucat pe un drum mai nefavorabil.
0
0
... jalnicii jegosi cu conturi in strainatate de securisti nenorociti?????????????????????? Cum e posibil sa intre si sa se comercializeze asemenea substante??? Jegosilor!!! Este intrebarea serii!!!
8
1
papacostea este varul lui teodosie amparte apa sfintita
0
0
Cine e Papacostea ?
1
0
E din trupa lui Papacostea Alexandru, un drogat notoriu
1
2
asa parinti....asa copii...cum credeti ca arata parintii lor ??? niste boschetari,fara carte...betivani.. clienti fideli la...ajutorul social...cum credeti ca sunt oare progeniturile lor???
4
2
sunteti penali cu aceste articole. Orice om cazut pe jos: STOP. FENOMEN ZOMBIE. ii ziceti "fenomen" pentru a-i da amploare si a face audienta. Vreti sa fiti credibili? Ceretiunitatilor spitalicesti sa emita o nota informativa OFICIALA cu privire la acest FENOOOMEN. sa zica exact cate cazuri in ce interval de timp.
9
1
Lasati-i dracului sa crape daca atat ii duce capul! Se face o selectie naturala cu ocazia asta!
8
4
veniti si la Mangalia , si aici sunt destui prin parcari noaptea.De ce nu ii salta jandarmeria.
5
0
Asa si? Duamnajuta la mai multi si asa nu am sa platesc pensii pentru toti asistatii.
3
0
Daca se doreste sa opreasca traficul....legea pedepsei cu moartea....si o sa se lase acesti vanzatori de moarte
8
0
Daca sunt gata secerati vin cu combaina Gloria si-i balotez!
9
3
astia sunt viitoru tari
16
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272