REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Situaţie delicată reclamată la grădiniţă: lipsesc uşile de la toaletele copilaşilor!

Situaţie delicată reclamată la grădiniţă: lipsesc uşile de la toaletele copilaşilor!

Replica API 23 decembrie 2017 | 00:00 307

Situație delicată reclamată la Grădinița nr. 2 Murfatlar de o mămică. Femeia semnalează că unitatea nu are...uși la toaletele copiilor! Poate faptul acesta nu ar fi atât de deranjant, dacă situațiile create, din cauza acestei lipse, nu ar fi delicate pentru niște copilași cu vârste între trei și cinci ani.

„Nu sunt uși la toalete și, deși sunt separate toaletele pentru băieței și fetițe, se întâmplă să meargă și împreună. Și se ivesc situații neplăcute, pentru că este o vârstă la care sunt curioși, la care fac numeroase observații, pun întrebări nepotrivite și alte asemenea.

Nu mai spun că nu au nici suport pentru hârtie igienică în toalete, astfel că fetițelor li se oferă, de către educatoare, câte o bucată de hârtie, pe care trebuie să o pună pe jos, pe podea, pentru că nu există niciun suport. De faptul acesta nu este tocmai igienic, trebuie să recunoaștem. Știu, sunt niște aspecte mai delicate poate care nu pot fi scrise într-un ziar, dar acestea sunt niște probleme cu care ne confruntăm!”, ne-a semnalat mămica indignată.

Mai mult, femeia reclamă că deși unitatea de învățământ ar avea nevoie de niște reparații, în condițiile în care tocurile geamurilor sunt vechi, ușile la fel, conducerea instituției nu realizează aceste venituri. „Ce pot să spun, că la grădiniță nu există nici măcar un aspirator, ce pretenții mai putem avea să fie înlocuite ferestrele cu unele prin care să nu intre frigul? E drept, în săli nu este frig, pentru că sunt încăperi mici și se încălzesc repede”, a adăugat mămica.

Grădinița nr. 2 Murfatlar este una dintre cele mai frumoase clădiri din Murfatlar. Fost conac al politicianului și istoricului Mihail Kogălniceanu, clădirea datează de la sfârșitul secolului XIX – începutul secolului XX. Conacul a fost declarat monument istoric și face parte din ansamblurile de artă și monumentele ce punctează evenimentele din istoria orașului. Construcția este înconjurată de un parc, unde se află postamentul troiței ridicate în 1943, în memoria celor căzuți pe front.

O clădire frumoasă, plină de istorie, care de câțiva ani a fost transformată în grădiniță. Investiții s-au realizat, inclusiv într-un spațiu de joacă modern.

Directorul instituției, Ulgean Ene, a declarat pentru „Replica de Constanța” că investiții au fost realizate în limitele permise de lege, în condițiile în care este vorba despre un monument istoric. Totodată, și în ceea ce privește lipsa ușilor de la băile copiilor, cadrul didactic invocă tot prevederile legale.

De altfel, prof. Petrică Miu, inspector general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a subliniat că Grădinița nr. 2 Murfatlar nu este singura unitate din județul nostru unde băile copiilor nu au uși. „Aceasta este norma, proiectanții nu mai prevăd uși la băile copiilor preșcolari, din motive de securitate. Pentru a nu rămâne blocați, pentru a nu apărea alte incidente. În ceea ce, într-adevăr, trebuie avut grijă, este ca cei mici să fie duși separat la baie pentru a apărea situațiile pe care le-ați menționat”, ne-a declarat prof. Petrică Miu.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Femeia asta mancatoare de cacat,mu are de facut altceva ?mai ar participa si la activtatile cu parinti,cand e nevoie ea nue ,aifonareasa.
0
2
primarul copiilor,in fundul golll.rusinicaaaaa saghiule
1
1
copiii de la aceasta gradinita au noroc cu d-na Nurten. Aceasta d-na iubeste f mult copiii si copiii pe d-na.Ea are grija de ei ca o mama,d-nele la o tigare, la telefon,etc.De aceea ne pleaca si copiii la o alta gradinita.
3
0
Nu va mai plangeti...asa va trebuie daca ati votat cu.......
2
0
Cel mai puturos primar ,este primarul Murfatlarul!!!!!
4
0
moarte ciumei rosii!!!
8
0
Dle inspector,cumva se programeaza si dusul la toaleta cand vorbim de niste copilasi de 3-5 ani? Sunt atatea ingrijitoare incat sa poata insoti copii?Vorbim de niste necesitati fiziologice ale corpului uman care nu tin cont de directivele unui inspector scolar.Esti praf, da-ti demisia!
7
0
Pai guvernul asta nenorocit vrea sa- i dea asa zisei case regale 25 milioane de euro si copii nostri merg la gradinita in locatii mizere si insalubre ! De ce doamne nu ii traznesti odata pe sacalii astia ?
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272