REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Șoferii de la malul mării, SUPĂRAȚI că ar putea fi reintrodusă TAXA AUTO!

Șoferii de la malul mării, SUPĂRAȚI că ar putea fi reintrodusă TAXA AUTO!

Replica API 1 octombrie 2021 | 21:00 3696

Taxa auto ar putea fi reintrodusă în România. Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a anunțat că sunt discuții la nivelul Guvernului cu privire la această nouă taxă. Deocamdată nu se ştie cum ar putea fi implementată, două dintre variante fiind fie în preţul combustibilului fie în impozitul pentru autoturisme. Reporterii Replica de Constanţa au vorbit cu şoferii constănţeni pentru a afla părerea lor în privinţa reintroducerii taxei auto. “O să ne vindem câte un rinichi şi o să ne cumpărăm maşini electrice”, a declarat un şofer nemulţumit de această măsură.

Introducerea unei noi taxe auto nemulţumeşte majoritatea conducătorilor auto, care au răsuflat uşuraţi la scoaterea acesteia în anul 2017. Statul român, obligat de Uniunrea Europeană să restituie banii celor care achitaseră taxa veche, ar dori să găsească o cale prin care să nu mai poată tras la răspundere, soluţiile fiind deocamdată fie includerea taxei în preţul combustibilului fie în impozit. În Constanţa, părerile şoferilor sunt împărţite în privinţa introducerii unei noi taxe auto: “Aş fi de acord în principiu cu această taxă dar să fie impusă doar celor cu maşini vechi. Dacă eu fac un efort ca să îmi cumpăr o maşină mai nouă, de ce să plătesc încă o dată? Şi încă ceva, unde se duc banii aştia de pe taxă? Se repară străzile, se fac autostrăzi sau ajung în buzunarele guvernanţilor?” a declarat un şofer, pentru ziarul Replica de Constanţa.

O să ne vindem rinichii să ne cumpărăm maşini electrice

Un alt conducător auto din Constanţa este total împotriva acestei taxe, considerând-o o tâmpenie: “Mi se pare o tâmpenie, cum să facem să mai luăm nişte bani de la proştii de români. Probabil că, în viitorul apropiat o să trebuiască să ne vindem rinichii ca să ne cumpărăm maşini electrice” a declarat M.M. pentru ziarul Replica de Constanţa. “Nu sunt de acord cu aşa ceva. Nu am de să ştiu ce se vor face cu banii. Poate dacă ar exista transparenţă în privinţa fondurile strânse şi ni s-ar prezenta un raport negru pe alb despre cheltuirea lor, dar nu cred aşa ceva. Banii or să se piardă ca şi până acum” este declaraţia altui şofer nemulţumit de eventualitatea introducerii acestei taxe.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai chitacule, te rugam mai baga-o taxa inainte , k tu esti smekher de smeker mafiot
4
1
Atat timp cat sant astia vom suferi enorm , voi cei ce i-ati votat sa ajunga sus acum va meritati soarta dar pacat ca sufera si copii si cei ce nu au masini datorita voua cretinilor !
2
3
Se duc in pola cu satelitu la mwuisti in buzunar. Mai baga 1000 de tAxe auto tot aceleasi parcari lipsa avem tot pola strazi infecte cu guri de canal de cacat santuri si hartoape
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272