REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Șoferul care a provocat accidentul mortal de la Cerchezu, trimis pentru 8 ani după gratii! Video

Șoferul care a provocat accidentul mortal de la Cerchezu, trimis pentru 8 ani după gratii! Video

Bianca NEDELCU 14 aprilie 2024 | 00:00 1304

Într-un caz care a șocat opinia publică și a adus în prim-plan pericolele comportamentului iresponsabil în trafic, Tribunalul Constanța a pronunțat, pe 5 aprilie 2024, o sentință într-un dosar penal grav. Incidentul, petrecut în anul 2020 la Cerchezu, a avut urmări devastatoare: o persoană și-a pierdut viața, iar alte două au suferit răni grave, una dintre victime aflându-se în comă după accident.

soferul care a provocat accidentul mortal de la Cerchezu, trimis pentru 8 ani dupa gratii! Video

Evenimentul rutier s-a produs pe fondul unui comportament extrem de periculos din partea unui șofer, care, sub influența alcoolului, a recurs la manevre de șicanare în trafic.

soferul care a provocat accidentul mortal de la Cerchezu, trimis pentru 8 ani dupa gratii! VideoAutoturismul în care se aflau victima și persoanele vătămate

Acesta a încercat intenționat să încetinească sau să oprească vehiculul în care se aflau cele trei victime, ducând la un accident rutier grav. Astfel, după o depășire riscantă, a forțat coliziunea laterală cu mașina victimelor, care ulterior s-a răsturnat, lovind un cap de pod.

soferul care a provocat accidentul mortal de la Cerchezu, trimis pentru 8 ani dupa gratii! VideoAutoturismul în care se afla inculpatul

Motivația șoferului vinovat era una pur personală și bazată pe suspiciuni nefondate. Acesta bănuia că ocupanții mașinii urmărite ar fi venit să fure din stâna sa, situată la marginea satului Viroaga. Drept urmare, a luat decizia de a urmări și de a ataca vehiculul în care se aflau aceștia, o acțiune care a culminat cu tragedia.

Video:

Analiza cazului a scos în evidență intenția indirectă a inculpatului de a provoca răni, acceptând posibilitatea unui eveniment rutier cu urmări grave. Cu toate acestea, consecințele acțiunilor sale au depășit intenția inițială, conducând la rezultate mult mai tragice decât cele anticipate. În ciuda apărării inculpatului, care a solicitat o reîncadrare juridică a faptelor sale în categoria uciderii din culpă, Tribunalul a respins această cerere, menținând acuzația de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, pe baza intenției indirecte demonstrată.

Sentința Tribunalului Constanța reflectă gravitatea faptelor și consecințele dramatice ale acestora. Inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă de 7 ani de închisoare, pentru infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, și la o pedeapsă de 4 ani de închisoare, pentru infracțiunea de vătămare corporală. Procedându-se la contopirea celor două pedepse, inculpatului i-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, la care s-a adăugat un spor de 1/3 din totalul celeilalte, rezultând o pedeapsă finală de 8 ani de închisoare. În plus, i-au fost interzise anumite drepturi pentru o perioadă de 3 ani.

soferul care a provocat accidentul mortal de la Cerchezu, trimis pentru 8 ani dupa gratii! VideoSentință penală

Acest caz subliniază importanța responsabilității fiecărui participant la trafic și consecințele grave ale acțiunilor iresponsabile. Sentința pronunțată nu poate aduce înapoi viața pierdută sau să șteargă traumele și suferințele celorlalte victime și ale familiilor lor, dar servește drept un avertisment sever pentru comportamentul periculos în trafic și reafirmă angajamentul sistemului judiciar de a sancționa astfel de fapte cu toată obiectivitatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo, sa speram ca ramane definitiva
2
0
Și Vlad Pascu a venit sa fire oițe de 16 ani de la stana mea din Vamă și nu i-am facut nimic ca a facut plata. Dar tot a facut accident
2
0
Albu a omorat un om fiind baut si a luat cu suspendare! A dat ta su bani
3
0
Ce hotarata e justitia corupta cu pensii speciale cand nu ia spaga iar la pascu si macovei le da cu suspendare
6
0
Ciobanul asta a omorat un om si a mutilat alti 2. Vlad pascu a omorat 2 sibranit 3 beat si drogat. La 1 om omorat la volan iei 8 ani la 2 iei 16 plus un spor de alcool si drog.deci minim 20.dar v a lua mai putin.mai are un pic se face anul de cand e arestat.ii dau 5 a facut 1 mai face 1 si aia e.f**e m as n ea justitie
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272