REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.6° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Soluţii tranzitorii pentru ca angajaţii din sănătate şi asistenţă socială să nu aibă pierderi salariale

Soluţii tranzitorii pentru ca angajaţii din sănătate şi asistenţă socială să nu aibă pierderi salariale

Replica API 16 aprilie 2018 | 00:00 310

SANITAS:

SANITAS:

Decidenţii guvernamentali s-au angajat să definească, în regim de urgenţă, un mecanism legal prin care unităţile sanitare vor putea să utilizeze sume provenite din venituri proprii pentru acoperirea necesarului financiar care să permită acordarea salariilor şi sporurilor în cazul categoriilor de salariaţi aflate în situaţia de a pierde venituri în urma aplicării Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi a regulamentul de sporuri în domeniul sănătate şi asistenţă socială, informează, vineri, Federaţia SANITAS.

În paralel, autorităţile au promis rediscutarea noii legislaţii privind salarizarea, dă asigurări SANITAS.

"Astăzi, 13 aprilie 2018, membrii Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România au dezbătut problemele apărute în instituţiile sanitare şi de asistenţă socială din toată ţara în urma aplicării, de la 1 martie 2018, a noului sistem de salarizare. În acelaşi timp, în această dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Finanţelor şi cei ai Ministerului Muncii au invitat conducerea Federaţiei SANITAS la o discuţie privind soluţiile care ar putea fi aplicate în perioada imediat următoare, pentru a evita pierderile de venituri salariale care ameninţă mai multe categorii de angajaţi din sistem. Decidenţii guvernamentali s-au angajat să definească, în regim de urgenţă, un mecanism legal prin care unităţile sanitare vor putea să utilizeze sume provenite din venituri proprii, pentru acoperirea necesarului financiar care să permită acordarea salariilor şi sporurilor în cazul acelor categorii de salariaţi aflate în situaţia de a pierde venituri în urma aplicării Legii 153/2017 şi HG 153/2018", afirmă sindicaliştii, scrie AGERPRES.

Potrivit sursei citate, soluţia pe termen scurt presupune acordarea unor stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe ţară, care să acopere eventualele pierderi, conform prevederilor art. 193, alin (6) din Legea 96/2006 (în cazul instituţiilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii), respectiv conform art. 199, alin. (2) din Legea 95/ 2006 (în cazul instituţiilor aflate în subordinea autorităţilor publice locale).

În paralel, reprezentanţii guvernamentali au promis rediscutarea noii legislaţii privind salarizarea. Se urmăreşte eliminarea situaţiilor generate de obligativitatea încadrării în procentul de 30% pe ordonator principal de credite, care a condus la situaţii paradoxale, în care sporurile acordate angajaţilor din spitalele de importanţă naţională sau cele cu largă adresabilitate sunt mai mici decât în spitalele de mici dimensiuni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru care toate asistentele si infirmierele sunt ...proaste, dar de altfel foarte bune cand isi aduc pilelele interminale de la cabinetele lor private pentru investigatii si consultatii gratuite fix in cabinetul de cod rosu sau cand asistentii scriu fisele pentru ca ele sa doarma in camera personal. Conform Fisei de personal, atributiille asistentilor si infiermierilor sunt limitate referitor la manevre si tehnici....Restul trebuie sa il faceti voi....da,Da...voi, doctorii... in turele de noapte unde sunt medicii primari si specialisti de garda ?...De ce nu-i vedetii,dragi pacienti ? dorm..
1
0
Persoana indignata sa faca bine sa investeasca 10-12 ani din viata pentru a face facultatea si rezidentiatul. Pe urma legea ii da si ei dreptul la odihna in timpul garzii. Si raspunzator direct si deplin pentru ce face indignata este medicul de garda.
0
1
UPU CONSTANTA Da.... Atata are salariul un medic incadrat urgenta Constanta....Vi se pare colosal ? ...nu e o gluma. Da...maririle au avut loc doar pentru ei....La asistenti medicali a crescut cu 1000 ron...la infirmieri, nimic. Pentru acele doamne doctor care au impresia ca nu mai ele muncesc in urgenta,...ca numai ele exista. pentru acele doamne obosite care dorm in Camera personal, lasand rezidentii sa -si bata singuri capul in cabinete, ca mai apoi daca gresesc ceva sa-i jigneasca si sa-i umileasca. Da...in UPU constanta exista o Camera Personal ..care e de fapt dormitorul doamnelor doctor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389