REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Sorin Mihai: Inspectoratul Școlar Constanța se va reorganiza, nu se va desființa. Video

Sorin Mihai: Inspectoratul Școlar Constanța se va reorganiza, nu se va desființa. Video

Mirela PASCAL 21 martie 2024 | 00:00 3501

Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța s-a aflat miercuri, 20 martie, în studioul Replica, unde a vorbit, în cadrul unui interviu, despre simulările naționale, rezultate, despre viitoarele examene, dar și alte subiecte de interes local, inclusiv despre desființarea inspectoratelor județene școlare.

Sorin Mihai: Inspectoratul scolar Constanta se va reorganiza, nu se va desfiinta. Video

În debutul interviului, Sorin Mihai a vorbit despre rezultatele la simulările pentru examenele naționale. ”Stăm foarte bine, avem analiza raportată la rezultatele de la simulările naționale pe țară. Am aruncat un ochi și pe județele cu care eram noi în competiție, cei care erau tot timpul pe primele locuri, stăm nesperat de bine, dar asta nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos și să nu mai muncim. Da, județul Constanța s-a ridicat mult, foarte mult, cel puțin în ultimii doi ani. Anul trecut a fost o surpriză extrem de plăcută la examenul de bacalaureat, ne-am situat într-o poziție în care n-am fost vreodată, locul 16 pe ierarhia națională”, a declarat Sorin Mihai. Cât de important este, sau nu, să alegem un liceu bun?! ”Trebuie să punem pe hârtie care sunt avantajele și dezavantajele. De multe ori, avem tendința, ca părinți, să ne forțăm copiii și să încercăm să-i facem să devină suma speranțelor viselor noastre. Cred că trebuie să avem o comunicare cu al nostru copil, să încercăm să înțelegem ce își dorește el. Nu toți elevii trebuie să fie absolvenți de Mircea pentru că ar fi o greșeală. De ce? Pentru că ne-am dorit atât de mult și a fost o întreagă dezbatere publică să se reînființeze școlile de arte și meserii, să avem învățământ profesional, să avem învățământul tehnic de calitate. Eu sunt convins că învățământul teoretic va deveni unul de nișă, mai ales sub efectul legii învățământului pro-universitar, se vor schimba regulile jocului și ceea ce știm noi acum ca învățământ profesional va deveni parte integrantă din licee tehnologice

Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:


Recentul Ordinul al Ministerului Educației, prin care se reorganizează inspectoratele școlare din România, a stârnit o serie de interpretări privind desfiinţarea ISJ-urilor.  Direcțiile județene de învățământ preuniversitar le vor lua locul, inclusiv ARACIP. Concret, Ministerul Educației a stabilit, printr-un Ordin, publicat în 15 februarie 2024, în Monitorul Oficial, că inspectoratele școlare județene vor fi reorganizate anul următor, până în 30 mai. Prevederea se regăsește și în noua lege a educației, care a intrat în vigoare în septembrie 2023, însă reorganizarea inspectoratelor a fost inițial amânată. Locul acestora va fi luat de direcțiile județene de învățământ preuniversitar. Despre acest subiect a vorbit și Sorin Mihai, șeful IJ Constanța. ”Nu va avea loc desființarea ISJ-urilor. Legea învățământului pre-universitar precizează că se reorganizează. Va fi preluat tot personalul, sau cea mai mare parte, pentru că este posibil ca unii inspectori de specialitate să se regăsească în birourile județene ale ARACIP. O parte din atribuțiile inspectoratelor școlare de acum vor fi preluate de către Birouri Teritoriale ARACIP. Așadar vor fi două instituții care vor face ceea ce facem noi acum ca inspectorat, pe de o parte direcțiile județene și pe de-o parte Birourile Teritoriale ale ARACIP. Birourile teritoriale ARACIP vor prelua o structură care se dezvoltă din actuala structură a inspectoratelor județene, va prelua inspecția școlară. Adică direcțiile nu vor mai face inspecția școlară, generală, de specialitate. Inspectorul general se va numi director general.”


Mai multe despre acest subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Interviul INTEGRAL îl puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272