REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Sorin Oprescu a fost reţinut de DNA pentru luare de mită

Sorin Oprescu a fost reţinut de DNA pentru luare de mită

Replica API 7 septembrie 2015 | 11:43 323

Primarul „bestial” al Capitalei a lucrat la începuturile carierei în Constanţa

Primarul „bestial” al Capitalei a lucrat la începuturile carierei în Constanţa

Sorin Oprescu (sursa foto: gsp.ro)

Surpriză de proporţii, în week-end! Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită. Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

DNA precizează că, sâmbătă, în baza unei înţelegeri prealabile cu conducătorul unei instituţii publice din subordinea sa şi o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi de cei doi de la un număr de patru denunţători, pentru edilul municipiului Bucureşti. Banii primiţi drept mită de edilul Capitalei Sorin Oprescu au fost găsiţi, o parte, asupra acestuia, iar o altă parte la domiciliul primarului, au declarat surse judiciare.

În cursul zilei de duminică, procurorii DNA au efectuat mai multe percheziţii la mai multe persoane implicate în cazul primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Alte persoane au fost reţinute. De precizat că, potrivit referatului DNA, prin care s-a cerut arestarea preventivă a lui Oprescu, acesta ar fi primit, de la un denunţător din dosar, suma de 1 milion de euro. Pe de altă parte, avocaţii lui Sorin Oprescu susţin că acuzaţiile la adesa clientului său sunt nefondate şi se bazează pe „deducţii” ale unor persoane.

Legătura cu judeţul Constanţa

Chiar dacă Sorin Oprescu n-a fost văzut niciodată prin Constanţa cu treburi oficiale, în afară de cele electorale, din 2009, primarul general al Capitalei - supranumit şi „primarul bestial” - a avut dintotdeauna legături puternice cu spaţiul de la malul mării. De-a lungul timpului, cele mai importante direcţii din primăria condusă de Oprescu au avut ca şefi diverşi constănţeni. Puţină lume ştie, dar Sorin Oprescu, de 63 de ani, a profesat ca doctor şi în Constanţa, la începuturile carierei sale, aici fiind chiar primul său loc de muncă.

În noiembrie 1978, dr. Sorin Oprescu era repartizat, prin decizie guvernamentală, la Cabinetul Medical al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu”, unde a activat ca medic de medicină generală până în februarie 1979. Timpul a trecut, iar Sorin Oprescu a ajuns unul din cei mai puternici oameni politici din România, mai întâi în PSD, iar apoi ca independent, dar susţinut strategic de social-democraţi.

Cristian ANTON

Vezi şi:

http://www.replicaonline.ro/sorin-oprescu-arestat-pentru-30-de-zile-238399/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108