REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Soții Pocora au intrat cu forța și în comuna Independența

Soții Pocora au intrat cu forța și în comuna Independența

Ana Maria LIPAN 13 septembrie 2023 | 00:00 12555

Firma care a lăsat Năvodariul cu ochii în soare la capitolul reabilitare artere rutiere cu bani europeni, PG Delta Electron SRL, controlată de soţii Elena şi Florin Pocora, a obținut recent un nou contract cu un UAT din județul Constanța. Societatea va executa lucrările din cadrul proiectului de modernizare a drumurilor de interes local din Olteni, comuna Independența, contra sumei de 5.547.096,23 de lei, fără TVA. Primarul comunei ne-a declarat că inițial nu a dorit să colaboreze cu compania și a intenționat chiar să conteste rezultatul licitației. 

Sotii Pocora au intrat cu forta si in comuna IndependentaElena Pocora

Firma controlată de soții Elena și Florin Pocora continuă să adune contracte semnificate cu primăriile din județul Constanța. Recent societății i-a fost atribuit contractul pentru execuția lucrărilor din cadrul obiectivului de investiții ,,Modernizare drumuri de interes local în sat Olteni, comuna Independența, jud. Constanța". PG Delta Electron SRL va încasa nu mai puțin de 5.547.096,23 de lei, fără TVA, pentru modernizării prin asfaltare a arterelor rutiere. Însă atribuirea a fost cu scântei, iar în rândurile de mai jos aflați și de ce.

Sotii Pocora au intrat cu forta si in comuna IndependentaDetalii din caietul de sarcini

Menționăm faptul că procedura de atribuire a fost una simplificată, fără a se organiza licitație electronică. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, suma alocată fiind de 7.500.000 lei. Potrivit caietului de sarcini, străzile care urmează să fie modernizate au o lungime totală de 3654,48 de m. 

Sotii Pocora au intrat cu forta si in comuna IndependentaCristea Gâscan

Primarul nu a vrut să lucreze cu firma familiei Pocora

Am discutat cu primarul comunei Independenței, Gâscan Cristea, care ne-a oferit mai multe detalii cu privire la licitație. Potrivit acestuia, administrația comunei nu și-a dorit colaborarea cu PG Delta Electron SRL și a intenționat chiar să conteste rezultatul licitației.  „Nici noi nu am fi vrut să lucrăm cu ei pentru că nu cunoaștem firma. Credeam că o să câștige Asfalt Dobrogea, care au mai executat proiecte la Independența și au făcut o treabă bună. PG Delta au licitat mai puțin, cu miliarde de lei. Nu am avut ce să facem. Am vrut să contestăm rezultatul procedurii. Ne-au trimis caracterizări de la alte primării, de la Deleni de exemplu, unde au mai avut proiecte.“, a declarat acesta. 

Lucrări realizate în bătaie de joc

Cât despre experiența societății... ar fi multe de spus. De exemplu, Primăria Năvodari anunţa, la începutul anului 2015, câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea DJ 226 (Năvodari-Lumina). Astfel, proiectul a fost adjudecat, la acea dată, de Asocierea SC PG Delta Electron SRL – SC Teloxim Con SRL, pentru suma de 37.785.718,37 lei, fără TVA. Interesant că, încă de la acel moment, reprezentanţilor Primăriei Năvodari li se atrăgea atenţia că Teloxim este în insolvenţă. Chiar şi aşa, reprezentanţii primăriei au încredinţat contractul, declarând că nu vor exista probleme. Mai mult, adăugau aceştia, la depunerea documentelor pentru participarea la licitaţie, reieşise că nici una dintre firmele din asociere nu ar avea datorii.

Sotii Pocora au intrat cu forta si in comuna Independenta

Trei ani mai târziu, adică în 2018, drumul era încă neterminat. Totul a fost stopat când Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că lucrările sunt greşit proiectate. În luna aprilie a acestui an, de revoltă, mai mulţi şoferi au ieşit pe acest drum, încercând să astupe chiar ei gropile din carosabil. Chiar şi aşa, Pocora de la PG Delta Electron a continuat să prindă contracte bănoase de la stat. Spre exemplu, Primăria Grădina a atribuit pe 16 aprilie 2018 un contract privind achiziția publică „executarea unor lucrări de primă înființare rețea canalizare în localitatea Grădina”.

Sotii Pocora au intrat cu forta si in comuna Independenta

Zeci de contracte cu statul!

PG Delta Electron SRL este o firmă deosebit de activă în mediul imobiliar constănțean. În paralel, soții Pocora continuă și afacerile cu statul. Pe 3 iunie 2021, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța a atribuit firmei lor, PG Delta Electron SRL din Năvodari, un contract pentru reabilitarea drumului de acces la dana 12 a Portului Basarabi, în valoare totală de 1.199.546,56 lei, fără TVA. Firma a primit peste 40 de contracte de la stat în ultimii ani, în valoare de peste 10 milioane de euro.

Sotii Pocora au intrat cu forta si in comuna Independenta

PG Delta Electron a fost înființată în anul 1994 și are sediul în orașul Năvodari, pe strada Taberei, numărul 1. Administratori și asociați îi regăsim pe Pocora Cornel Florin (50%) și Pocora Elena (50%). Firma se ocupă cu lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. În anul fiscal 2022, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de afaceri de 27.098.248 de lei, profit  în valoare de 12.367.664 de lei și datorii ce se ridică la suma de 14.769.809 de lei.

Sotii Pocora au intrat cu forta si in comuna IndependentaNicolae Matei

Cornel Florin Pocora, cunoscut în trecut ca fiind mâna dreaptă a fostului primar al orașului Năvodari, Matei Nicolae, a realizat de-a lungul timpului și mai multe proiecte imobiliare de mare amploare, printre care amintim hotelul de 4 stele Almar Luxury din Mamaia Nord, care a fost scos la vânzare pe site-urile de specializare la prețul de 4 milioane de euro, dar și mai multe blocuri în zona Mamaia Nord. De asemenea, Elena Pocora este asociat unic și administrator al firmei Litoral Sun Tour SRL, care are ca obiect de activitate hoteluri și alte facilități de cazare similare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tunata asta Elena cu sotul ei Cornel sunt turnatori la DNA dar la ultimile alegeri dadea bani la angajati sa il voteze pe lalaul de Florin Chelaru si il muscau de c*r pe Matei , se laudau ca sunt nasii lui Surdu Marian pus de Chelaru sa ciordeasca de la Termica Distributie ! Panaramele astea au dat o casa mita lui Adrian Constantin de la Navodari si au facut drumul dintre Navodari -Lumina de tot rasul , eu au incasat banii si firma Primariei , Termica Distributie ( unde este director Nasu Surdu Marian ) executat lucrarea !
2
0
Fraților a înnebunit toată lumea,nu este in stare nimeni să le potolească setea unor p******e de oameni fără caracter,chiar nu ne interesează pe nimeni ce fac ăștia din noi,chiar așa,lasă legăturile cu statul ,parul și pe ei,ori presa latră aiurea,cum este?
0
1
Ne minte din 90, are atatea mandate încât îl doare c*r de noi. Se plimba pe terenurile lui, Constanta ptr nepot. Ori pregateste alianta cu pnl ul
0
1
...o tarancuta cu mustata! Cam atat poate, nu trebuie sa avem mari asteptari!
3
0
Adica se astepta sa castige firma sotiei deputatului Marian Crusoveanu?
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468