REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Specialiştii de mediu propun soluţii pentru salvarea sturionilor

Specialiştii de mediu propun soluţii pentru salvarea sturionilor

Replica API 6 septembrie 2012 | 00:00 239

Strategia de implementare a programului, drezbătută la Tulcea

Strategia de implementare a programului, drezbătută la Tulcea

La Tulcea s-a desfăşurat cea de-a doua întâlnire a Grupului de Acţiune pentru Conservarea Sturionilor. Cei 28 de cercetători, oficiali şi comunicatori din partea

Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării, ai Comisiei Internaţionale de Protecţie a Fluviului Dunărea, ai organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Slovacia, Austria, Germania, România şi Elveţia, s-au întâlnit pentru a definitiva strategia de implementare a programului "Sturion 2020" şi pentru a stabili măsurile necesare promovării acesteia la nivelul Uniunii Europene. "Este vorba despre constituirea unui grup de lucru pentru protecţia sturionilor. Acest grup este constituit din oameni de ştiinţă şi din manageri ai bazinului Dunării. Ideea este de a alcătui o platformă de lucru pentru protecţia sturionilor. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilitatea elaborării unui proiect care să asigure supravieţuirea populaţiilor de sturioni din Dunăre şi Marea Neagră. Urmează să se identifice principalele lipsuri, factori care pot participa şi modul în care se pot realiza măsurile de protecţie", a declarat pentru "Replica", fostul guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Grigore Baboianu. Partea română a fost reprezentată la întâlnire de Ministerul Mediului şi Pădurilor, Administraţia Biosferei Delta Dunării, Institutul Naţional Delta Dunării - Tulcea, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" - Constanţa, Institutul de Biologie al Academiei Române, WWF România şi Centrul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă - Bucureşti. În Dunăre şi în Marea Negră, trăiesc 5 specii de sturioni (cegă, morun, nisetru, pătrugă şi viză), toate periclitate. Cu o vârstă mai înaintată decât dinozaurii şi cu un aspect inedit datorită scheletului cartilaginos, aceşti peşti sunt valorificaţi economic pentru carne, clei şi icre negre.

Oana MUŞAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272