REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SPIRITE ÎNCINSE! Primarul din Ciobanu depune plângere la Poliţie! Un alt primar îl roagă să se documenteze

SPIRITE ÎNCINSE! Primarul din Ciobanu depune plângere la Poliţie! Un alt primar îl roagă să se documenteze

Replica API 5 mai 2018 | 00:12 426

În ring?!

În ring?!

Tudorel Gurgu, primarul din Ciobanu, va depune o plângere la Poliție, după cum a precizat el, întrucât consideră că la Hârșova se face un abuz. Este vorba de sancțiunile aplicate de către polițiștii locali, cu atribuții pe rutieră, care, în opinia lui Gurgu, își depășesc atribuțiile. De partea cealaltă, primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, a declarat că lucrurile nu stau așa, dar că reclamantul este liber să facă acea sesizare.

Cotidianul Replica a prezentat, în una din edițiile trecute, ”episodul” în care primarul din Ciobanu, Tudorel Gurgu, ar fi împiedicat polițiștii locali din Hârșova să-și facă treaba. Era vorba despre o intersecție problematică din localitate, acolo unde autotrenurile obișnuiesc să staționeze. Astfel, oamenii legii au intervenit, aplicând sancțiuni. Aflându-se în zonă, Gurgu ar fi intervenit și i-ar fi împiedicat să-și facă treaba, de aici și spiritele încinse dintre părți. Acesta susține că, de fapt, este un abuz.

”Eu am intervenit atunci pentru că erau niște cunoștințe de-ale mele. Cel de la Locală, de unde până unde o făcea pe polițiștul rutier. Adică opreau pe șoseaua națională. Le dăduse avertisment și două puncte amendă. Cu ce drept să dea puncte? Mi-a zis să-i dau drumul de acolo, să mă duc la mine, la Primărie, la Ciobanu. În primul rând sunt cetățean al României și pot să mă aflu oriunde.

Îi cunoșteam pe oamenii aceia, am oprit, e normal. Dar el cu ce drept îi oprește pe acei oameni și le dă și puncte – amendă? Chiar o să fac o plângere la șeful Poliției din județul Constanța”, a declarat, pentru ”Replica”, Tudorel Gurgu. Și un locuitor din Ciobanu susține că ce se întâmplă este un abuz. ”Amenzile sunt date în baza odonanței de urgență nr. 195/2002, dar la baza acesteia este Legea 155/2010, care se referă la dispozițiile speciale privind la sancționarea și constatarea contravențiilor.

Potrivit Art. 63 din Legea 24/2000, privind normele de tehnică legislativă pentru eliberarea actelor normative pentru instituirea unei norme derogtorii, amenda nu au voie s-o aplice decât agenți din cadrul Poliției Rutiere. Deci Poliția Locală comite un abuz grav. Dă amenzi în continuare și pentru parcări și pentru că nu au dat prioritate, pentru orice, și iau și puncte, pentru că așa vrea domnul primar din Hârșova”, a spus un localnic din Ciobanu.

De partea cealaltă, primarul din Hârșova a declarat că lucrurile nu stau chiar așa: ”Este dreptul dumnealui să facă plângere, dar nu știu în ce calitate pentru că nu a fost sancționat. Din punctul meu de vedere, și știm cu toții, Poliția Locală are atribuții pe rutieră, pe o anumită zonă și nu-și depășește deloc tribuțiile. Da, dă puncte amendă dar pe staționări. Dumnealui ar trebui să cunoască legile, mai ales că este primar. Dar probabil că nu cunoaște atribuțiile Poliției Locale, pentru că nu are Poliție Locală în comunitate. Eu recomand tuturor, nu numai dumnealui, înainte să facem afirmații, să ne documentăm. În concluzie, este dreptul dumnealui să depună plângere”, a spus el.

Liliana CHIRU

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/s-a-dat-din-nou-in-stamba-un-primar-a-impiedicat-politistii-sa-aplice-amenzi-video-354092/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-a linistit orasul. Felicitari Politiei Locale
1
0
GHIMBOASE ESTE SUPER POLITIST HIRSOVENII SUNTEM ALATURI DE EL
4
0
GHIMBOASE ASTA ESTE prea smecher ARE SUSTINERE DE LA BUCURESTI
6
0
Ghimbasoaie aplica asa zisa lege in functie de ce ordin primeste de la ordinarul de ionescu.pai de ce la adus de la bucuresti?sa mananace sa bea si sa asculte de el .dezordine mai mare in orasul nostru ca acum nu am vazut niciodata.sa va fie rusine la urmatoarele alegeri o sa va votati singuri cetatenii o sa va dea cu huuuuuo
1
5
BRAVO GHIMBOASE . UN POLITIST CARE APLICA LEGEA INDIFERENT DE CINE GRESESTE IN FATA EI. IN SFARSIT AVEM UN SEF DE POLITIE LOCALA COMPETENT. ORICUM DOAR EI SE VAD PE STRADA. JANDARMII SAU POLITISTII CEILALTI NICI NU EXISTA IN HIRSOVA. DOAR POLITIA LOCALA ISI FACE TREABA. FELICITARI SEFULUI POLITIEI LOCALE.
15
1
La Ciobanu trebuie un control mai serios.Talharul de primar fura ca in codru.El primeste cashul zilnic.Huuuua nenorocitule!
12
0
Sunt cel mai sexy primar in maieu
0
12
stim cu totii ca ne ai dat bani sa te votam si apoi stateai ca un golan poarta sectiei de votare si intrebai ca un bou daca te am votat.esti de tot rahatul gurgule.tic tac amr putin
25
0
Da nesimtit mare e acest individ care se da primar. Daca e primar e Dzeu? Nu trebuie sa ii ierte nimeni comportamentul de smecher. Auzi erau cunostintele lui soferii din trafic amendati? Se vede de la o posta ca minte animalul asta. Ce fata de parnaias are. Soferii nu au comentat si s-a gasit el? De ce oare? Ori era afacerea lui pe acolo? Tara condusa de interlopi.
32
1
O IA SI PE LAURA IONESCU IN SUA CANADA sau RAMANE CU NOI
6
2
Mai bine inveti cum sa te comporti civilizat si vezi ce faci din banii ciobanenilor. In curand asteptam la Ciobanu si controalele care tot intarzie. Primaru nostru are alte preocupari. Tiruri, cereale, terenuri, ,,pescuit,, scandal. Toate pentru el.Unde sunt canalizarile promise copiilor la deschiderea anului scolar??? Unde sunt soselele fara tarana?? Ai facut cadouri dupa modelul Vrabie dar comuna noastra se compara cu Pestera? E cu 100 de ani in urma. In afara de pomeni cum ai dezvoltat comuna GURGULE? Investitori, gradinita, cresa, dispensar?? Nu ne trebuie. Mocangeala si petreceri la greu
29
2
Ma pis pe voi, cetenii pulii
2
24
Eu cred ca gigi beeerbecali e da vina
0
0
Sunt cel mai smecher primar proxenet
28
2
Este un idiot acest primar
30
0
Tudorel Gurgu este un mitocan sadea, un incult si bun prieten al prostituatelor de pe centura Constantei.
27
0
Bagami-as pula-n familia lui de proxenet imputit...Un analfabet si un agramat. La cusca cu el si sodomizat acolo.
28
0
Asta e cand partidele pune in functii toti recomandatii lor de ce nu vb si cum votati in acele localitati din jurul Harsovei cand puneti contracandidati cei mai prosti din sat si pozati cu tel votul se frica ca nu o sa mai luati ajutor social de ce nu spuneti cum securistii pensionari va lucreaza terenurile si politistii sant obstructionati sa si faca treaba din cauza ca primarii interlopi ameninta politia ca politistii au salarii de mizerie si conditii insalubre in locuintele de servici nu vb aici de cat de Ciobanu Harsova Saraiu Garliciu unde este plin de hoti mascatii stiu cand ii salta
24
1
Ba da tu chiar o sugi unchiule?
18
1
Sa mori tu gurgule? Da cine mata te crezi tu ma? Ia mai lasa ne ma nene cu iesirile tale golanesti . Du te in comuna ta si fa ce reguli vrei tu. Dar nici ciobanenii nu au nici o vina sa iti suporte mizeriile.Tu nici nu sti sa scri si sa citesti ca lumea si te ai gasit specialist in reguli. Dupa ce termini si tu o scoala macar 12 clase atunci sa vorbesti. Parca ai fost ospatar si tractorist asa ca sa dai indicatii despre spalat pahare si facut brazde. Stai in banca ta.
29
1
Dle Primar GURGU nu vreti sa va mai ocupati putin si de comuna noastra? In ultima vreme faceti nu mai probleme. Va lasati influientat de toti viniticii si faceti numai greseli. Scandaluri, certuri si abuzuri. Vad ca sunteti prezent mai mult pe Harsova decit in Ciobanu. Nu prea va mai gaseste lumea pe la Primarie.La ti lasat pe dubiosul ala sa faca reguli cu noi. foarte urit.
30
0
Acest scandal este pt a distrage atentia de la ultima realizare a lui Ionescu, plimbarea in America platita din bani publici. Apropo le-ai spus celor de la Vadu Oii ca in loc sa le repari strazile achiti excursia de 2 saptamini in care pleci pe 6 mai in SUA si Canada.
17
14
Va rugam ,ramaneti cu picioarele pe pamant si consultati mai intai pe cineva de specialitate ,altfel gresiti si raspundeti in fata legii ,ptr trafic de influienta,impedicare autoritatilor statului de a exercita atributiunile,.
35
0
legea bate ordonanta!
26
0
In primul rand, politistii locali au dreptul conf, Legii 155 sa constate si sa aplice amenzi ptr. opriri, stationari neregulamentare. oug 195 a fost emisa in 2002 iar lg 155 in 2010. O lege poate completa o lege. Daca a facut plangere politistilor, la final, acestia sa-i faca plangere dlui primar ptr denunt calomnios. In final, am impresia ca dl primar incerca sa-si trafice influienta. Politistii sa-i aplice dlui primar o amenda sau doua la lg 61.
35
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367