REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Spitalele constănţene au raportat aproape trei sute de cazuri de infecţii dobândite de pacienţi pe parcursul internării

Spitalele constănţene au raportat aproape trei sute de cazuri de infecţii dobândite de pacienţi pe parcursul internării

Replica API 27 februarie 2019 | 02:06 407

Unităţile spitaliceşti private şi de stat raportează săptămânal la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa numărul infecţiilor asociate asistenţei medicale. Vorbim de infecţiile dobândite pe parcursul internării.

În anul 2008 au fost raportate 294 astfel de cazuri, după cum urmează:

- Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa – 218 de cazuri raportate

- Spital Clinic de Pneumoftiziologie - 25 cazuri raportate;

- Spital Clinic de Boli Infecţioase – 21 cazuri raportate;

- Spital Municipal Mangalia – 10 cazuri raportate;

- Spital Municipal Medgidia – 9 cazuri raportate;

- Spital Penitenciar – 7

- Ovidius Clinical Hospital - 3 cazuri raportate;

- Spital Orăşenesc Cernavodă - 1 caz .

În luna ianuarie 2019 au fost raportate 36 astfel de cazuri, numărul fiind în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după cum urmează:

- Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa – 28 cazuri raportate;

- Spital Clinic de Boli Infecţioase - 3 cazuri raportate;

- Spital Clinic de Pneumoftiziologie - 2 cazuri raportate

- Spital Municipal Mangalia - 1 caz

- Spital Municipal Medgidia - 1 caz

- Spital Cernavodă – 1 caz

Menţionăm că în luna ianuarie 2019 s-a înregistrat o creştere cu 30% a numărului de infecţii asociate asistenţei medicale comparativ cu luna ianuarie 2018.

Ce este infecţia asociată asistenţei medicale

Infecție asociată asistenței medicale este definită prin bolile sau patologiile legate de dobândirea unui agent infecţios sau a produselor acestuia ca urmare a procedurilor și tratamentelor aplicate în cadrul asistenței medicale.

O infecție asociată spitalizării actuale este definită ca o infecție care corespunde uneia dintre definițiile de caz și debutul simptomelor a fost în ziua 3 sau mai târziu (data internării = ziua 1) a spitalizării actuale, sau pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale în ziua 1 sau ziua 2 și prezintă simptome de infecție la nivelul intervenției chirurgicale după ziua 3, SAU un dispozitiv a fost introdus pe cale invazivă în ziua 1 sau ziua 2 determinând o infecție intraspitalicească după ziua 3 de spitalizare.

O infecție asociată unei spitalizări anterioare este definită ca o infecție care corespunde uneia dintre definițiile de caz și pacientul se prezintă cu o infecție și a fost reinternat la mai puțin de 2 zile de la o internare anterioară sau pacientul se prezintă cu o infecție la nivelul intervenției chirurgicale care îndeplinește definiția de caz, cu debut în primele 30 de zile de la intervenție sau în cazul intervențiilor chirurgicale care implică un implant, infecția a apărut în primul an de la intervenție, sau pacientul este sub tratament cu antimicrobiene pentru o infecție urmare a unei intervenții chirugicale anterioare sau pacientul a fost internat (sau îi apar simptome în primele 2 zile) pentru infecție cu Clostridium dificile la mai puțin de 28 de zile de la o externare anterioară dintr-un spital de boli acute.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doar si doar trei sute. zic ca ar mai trebui numarat o data. sint trei sute 1 incluzind si pe GRASA CATALIN. meneger pus cu mina in jiltul de la jud Cta.
2
0
Verificati concentratia dezinfectantilor din spitale fiindca aveti precedentul HEXI PHARMA acolo sa vazut cat de usor te poti inbogati pe spinarea pacientilor.
3
0
Sunt muuuuuult mai multe! Sunt oameni amarati care nu sunt bagati in seama si in evidentele cu boli de acest gen, pe care le iau din spital. Astia de care se stie sunt cei care mai au o relatie, o putere sa spuna.... Tara de doi bani, medici de doi bani
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272