REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Spitalul Cernavodă a scăpat de incompatibilul Sponoche: Salem Zahra este noul manager

Spitalul Cernavodă a scăpat de incompatibilul Sponoche: Salem Zahra este noul manager

Replica API 29 august 2012 | 00:00 1581

Şi-a strâns bocceluţa cu lacrimi în ochi

Şi-a strâns bocceluţa cu lacrimi în ochi

Afaceristul Marius Ioan Sponoche, cel care a lăsat în 2011 unitatea sanitară din Cernavodă fără laborator de analize şi a indus în eroare reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu cu făcături de contracte pentru ca activitatea medicală a spitalului să nu fie sistată, nu mai deţine calitatea de manager al unei instituţii publice.

Tolerat de fostul primar Mariana Mircea, incompatibilul manager de spital, cel care în mod concomitent administra şi două firme de apartament, respectiv Electrodesingn Pro Partner şi M & M Oil Distribution, a fost demis din funcţie. După un amplu audit demarat în acest an la spital, la solicitarea actualului primar Gheorghe Hânsă, Sponoche a fost nevoit să-şi strângă lucrurile din birou şi să părăsească definitiv unitatea sanitară. Angajaţii unităţii sanitare spun că acesta ar fi plecat plângând din instituţia publică. Sponoche a fost sancţionat prin demitere de către administraţia locală, în subordinea căruia se află spitalul în administrare, pentru management defectuos. După o analiză riguroasă a activităţii medicale, fostul purtător de cuvânt al Spitalului Orăşenesc Cernavodă, medicul chirurg Zahra Salem, a fost numit noul şef interimar al unităţii medicale. Conform primarului oraşului Cernavodă, Zahrah Salem a preluat conducerea spitalului începând cu data de 1 august. "Avem multe idei şi proiecte benefice pentru spital, urmează doar să le concretizăm. Echipa de conducere a spitalului a rămas aproximativ aceeaşi: Ahmed Berro, director medical. Administratorul Ovidiu Moga a dorit să întrerupă colaborarea cu Spitalul Cernavodă. De la 1 septembrie a.c. postul său rămâne liber, dată când îi va înceta contractul cu spitalul. La acest moment nu s-a stabilit o persoană care să-i preia activitatea", a declarat, pentru "Replica", dr. Salem Zahra, şeful Spitalului Cernavodă. Reamintim faptul că Sponoche a fost impus în funcţia de manager de către Mariana Mircea pe 1 mai 2011, atunci când medicul chirurg Andrei Andrei a fost revocat din funcţie.

Alexandra VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem medic cardiolog, dar degeaba daca te duci si stai cate 8 ore la usa lui, toate progarmarile facandu-se la toti pacientii la aceeasi ora. Nu e normal sa fii programat la ora 14:30 si sa astepti pana la ora 18:00.Pai in cazul asta te duci sa te faci bine si mori acolo asteptand in fata usii lui, care se crede Mesia.
0
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108