REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Spitalul Județean: Aproximativ 80% dintre pacienții care se prezintă la Urgențe sunt COD VERDE!

Spitalul Județean: Aproximativ 80% dintre pacienții care se prezintă la Urgențe sunt COD VERDE!

Replica API 5 februarie 2020 | 00:00 419

După ce o femeie și-a pierdut viața, la sfârșitul săptămânii trecute, în secția de primiri urgențe a Spitalului Județean Constanța, iar fiul acesteia a acuzat medicii că nu i-au acordat îngrijirile medicale cuvenite, reprezentanții spitalului au adus lămuriri suplimentare în cadrul unei conferințe organizată marți, 4 februarie.

Cu această ocazie, managerul Spitalului Clinic Județean Constanța, Cătălin Grasa, a precizat că „am organizat această conferință de presă pentru a va prezenta filmul evenimentelor de când s-a internat și până când a survenit decesul, în resuscitare. Pacienta s-a prezentat pentru fenomene de dispnee, pe niște afecțiuni cronice, cardio-pulmonare”.

Directorul medical, Bogdan Obadă, a detaliat firul cronologic al evenimentelor: „Pacienta s-a prezentat la ora 7:30 în UPU, cu ambulanța, cu simptome respiratorii de aproximativ trei zile, pe fondul unei patologii cardiace. Primul consult a fost la 8:07 minute, realizat de către medicul urgentist. Pacienta era stabilă hemodinamic, s-au efectuat EKG, analizele de sânge uzuale, radiografie pulmonară, s-a instituit tratament cu ser fiziologic, Ventolin. La ora 10:00, a fost consultul e boli interne, s-au solicitat, în plus, alte analize, mai specifice, al doilea set de analize. La ora 11:10 a fost efectuat consultul cardiologic, la solicitarea medicului internist. În continuarea, pacienta era stabilă hemodinamic. S-a solicitat, de dată această, încă un set de analize țintite pe funcția cardiacă, analize care au fost solicitate în dinamică, la ora 11:00, și la ora 15:00. S-a solicitat și computer tomograf torace, nativ, s-a solicitat computer tomograf în calculator, CT-ul (n.r.: computer tomograf ) s-a efectuat la ora 19:30. A existat o pauză între ora 12:00 și ora 19:00, explicată prin faptul că au fost 8 solicitări de cod roșu pentru CT, 11 solicitări de cod galben și 4 de cod verde. Toate au fost solicitări cu segmente multiple. Pacienta a făcut computerul tomograf la ora 19:30, existând încă o reevaluare la ora 18:30 a medicului urgentist, pacienta fiind stabilă hemodinamic. Rezultatul scris al CT-ului a venit la ora 20:30, a fost reevaluată de medicul urgentist, în continuare a fost stabilă hemodinamic. În urmă rezultatului CT, s-a evidențiat hidropneumotorax, revărsat pericardic, s-a solicitat și un consult chirurgical, iar în jurul orei 21:50 s-a înrăutățit starea generală a pacientei, devinind instabilă hemodinamic, producându-se stopul cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, acestea au rămas fără rezultat”

Totodată, în cadrul acestei conferințe, medicii au mai răspuns unor întrebări din același registru al organizării interne a spitalului. Întrebați dacă au luat in calcul înființarea unui serviciu de pre-filtrare a cazurilor medicale, reprezentanții unității spitalicești au afirmat că unitatea de primiri urgențe este, deja, un astfel de serviciu, și că este fiecare pacient are opțiunea de a se prezenta în cadrul secției de primiri-urgențe, unde va fi ulterior evaluat.

Managerul spitalului, Cătălin Grasa, a declarat ca procentul pacienților având cod verde este în jur de 80%, fapt care ar putea fi evitat dacă oamenii ar alege să se prezinte la medicul de familie înainte de a veni la Urgențe.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa faca mai medicul de familie, sunteti nebuni la cap ? Ce aparatura are medicul de familie, ce investigatii poate face ? Derbedei si criminali carora statul va facut salariul cat turnul Eiffel. Incompetentilor. aveti diplome, pile si relatii, dar har nu aveti deloc
2
1
la urgenta jumate sunt gitani, dar sa nu spuneti treaba asta in gura mare ca o luati peste bot !
3
0
Rusine, Rusine, Rusine!!!!! Numai scuze..........................
5
1
Pai dupa ce declari tu bai GRASA colegi tai doctori sunt o adunatura de prosti,pentru ca asa declari:"femeia a fost consultata prima data la ora 08.07 minute dupa care tot teste si consulturi pana la 18.30 si inca doua ore deci 20.30 pana la ultimul raspuns de la C.T.dupa care la 21.50 femeia a murit. Pai daca asa tratati voi o urgenta ma specialistilor si tie tantalaule ti se pare ca doctori tai si-au facut datoria atunci aici sa vina si nea NELU ILIESCU aici cand are o urgenta pentru ca doar voi ne scapati de ILICI.
5
0
dupa alegeri se impune reducerea salariilor uriase si nejustificate ale medicilor, ca sistemul oricum e putred si nepregatit
8
2
deci astia cu bulina verde sunt expediati la loc cu verdeata fara suparare si fara de intrinstare asa ca femeia de 70 de ani
5
0
Cum ramane cu femeia care a murit asteptand 16 ore? Tot verde era codul? Cand ala cu copilul a scos pistolul ati sarit cu totii sa-i dati in cap scarbe lase ce sunteti. Avea sau nu dreptate omul? Dar cand vi se intampla voua incepeti sa guitati ca niste gunoaie pline de balega! HAI SICTIR RUMUNI DE KKT! Va meritati soarta!
12
1
de hoti ucigasi !!! Codurile se dau in functie de spaga !!! Muie cu cacat !!!
6
2
pai daca ii codati cu verde, ce rost mai are sa le ii puneti sa mai astepte? direct la cimitir, vad ei pe drum daca vor deveni"lut de oale" sau se duc sa puna panselute. la urgenta in C-ta este ca la loterie.
5
0
Doctorii, politistii, politicienii si popii trebuie adunati si impuscati cu totii!
7
1
Anormal ce se intampla! Urgenta este plina doar de rezidenti ! Unde sunt specialistii? Tot rezidentii au vazut-o pe biata femeie? Ce fac specialistii de nu coboara sa vada pacientii in urgenta? Unde sunt specialistii? Replica investigati problema rezidentilor lasati singuri in garzi!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272