REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Sri Lanka: Sute de victime în urma unei serii de explozii la hoteluri şi biserici din capitală

Sri Lanka: Sute de victime în urma unei serii de explozii la hoteluri şi biserici din capitală

Replica API 21 aprilie 2019 | 00:00 176

Peste 20 de oameni au murit şi câteva sute au fost răniţi duminică într-o serie de explozii produse în mai multe hoteluri şi biserici din Sri Lanka, au anunţat responsabili locali citaţi de Reuters, AFP şi dpa.

Poliţia a precizat că au fost înregistrate şase explozii, în trei hoteluri de lux şi într-o biserică din Colombo, precum şi în alte două biserici din apropiere de capitală, în jurul orei locale 8.45 (02.30 GMT).

Cel puţin 280 de oameni au fost răniţi în aceste deflagraţii, a afirmat directorul spitalului naţional din Colombo.

UPDATE

Bilanţul seriei de explozii produse duminică la biserici şi hoteluri de lux din Sri Lanka a crescut la 158 de morţi, dintre care 35 de străini, transmite AFP citând o sursă din cadrul poliţiei.

Alte 254 de persoane au fost internate la spital în capitala Colombo şi încă 60 de răniţi au fost înregistraţi în două dintre explozii survenite în afara capitalei.

Cel puţin 64 de oameni au murit chiar în capitală, unde au fost lovite de explozii trei hoteluri şi o biserică, alţi 67 de oameni au murit în atacul de la o biserică din Negombo, la nord de Colombo, iar alţi 25 la o altă biserică în Batticaloa, în estul statului insular, conform aceleiaşi surse.

Încă o explozie produsă duminică după amiaza la un hotel dintr-o suburbie a capitalei Colombo s-a soldat cu doi morţi, a anunţat ulterior poliţia.

Responsabili din spitale citaţi de dpa au afirmat că 185 de oameni, dintre care 12 străini şi-au pierdut viaţa în explozii, iar alţi 400 au fost răniţi.

Atentatele nu au fost revendicate deocamdată, iar autorităţile nu au vorbit de o acţiune teroristă.

Lideri din întreaga lume au condamnat exploziile survenite de Paştele catolic, notează dpa.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a denunţat un atac "abonimabil asupra credincioşilor", iar cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat "îngrozită de vestea că în Sri Lanka creştini au fost atacaţi şi ucişi în timpul slujbei de Paşte". "Terorismul, ura religioasă şi intoleranţa nu pot fi lăsate să câştige", a subliniat pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelarei.

La rândul său, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a transmis pe Twitter că, indiferent de motivaţie, exploziile au fost "laşe, barbare şi sângeroase", la fel ca atacurile de luna trecută de la o moschee din Noua Zeelandă, adăugând că "terorismul nu cunoaşte religie, naţiune sau geografie"

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272