REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Stelian Ion, despre demolarea bisericii de la Macul Roșu: Dacă se întâmplă vreo tagedie, cine răspunde?

Stelian Ion, despre demolarea bisericii de la Macul Roșu: Dacă se întâmplă vreo tagedie, cine răspunde?

Replica API 10 iunie 2022 | 00:00 2533

Este mare haos în Constanța, legat de demolarea bisericii construită fără autorizație, din zona Macul Roșu. Instanța a decis definitiv în acest caz, însă IPS Teodosie trage, cu utilmele puteri, ca lăcașul de cult să rămână în picioare, adresându-i primarului și o scrisoare deschisă și chiar a anunțat că va ține o slujbă. Întrebat despre acest subiect, deputatul USR, Stelian Ion, a spus că este vorba de o decizie a instanței, plus că, această construcție fiind fără autorizație, reprezintă un mare risc. ”Cine va răspunde dacă, la un cutremur – să zicem, se va întâmpla ceva?”, a spus Stelian Ion.

Stelian Ion

După ce, pe 16 octombrie 2020, Judecătoria Constanţa admitea cererea Primăriei Constanţa de desfiinţare a lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie, nici la apel reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului nu au avut mai mult noroc, magistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa dând câştig de cauză Primăriei. Decizia a rămas definitivă pe 13.12.2021.

Astfel, Arhiepiscopia Tomisului a avut la dispoziție 90 de zile pentru a intra în legalitate şi a demola biserica. Însă, au tot existat amânări, iar acum, văzându-se încolțit, IPS Teodosie trage cu ultimele puteri pentru păstrarea locașului de cult pe poziție. A trimis o scrisoare deschisă primarului, detaliile putând fi analizate aici: IPS Teodosie îl roagă pe Chiţac să nu demoleze biserica de la Macul Roşu: Am prefera să murim decât să dărâmăm o biserică!

De asemenea, IPS Teodosie a anunțat că va ține o slujbă, pe 10 iunie, fiind vorba de Sf. Liturghie, la biserica cu pricina. Detalii aici: Teodosie slujește la biserica de pe trotuar, care trebuie demolată

”De demolarea bisericii, câtă vreme există o hotărâre judecătorească în acest sens, ea trebuie executată, E o chestiune care nu face plăcere nimănui, nici unui creștin. Știm cu toții că mulți oameni sunt foarte atașați de biserică, țin la aceste valori, iar ideea de a demola, din punct de vedere simbolic, o biserică, este de neconceput pentru foarte multă lume. Dar să pun problema și altfel: avem o responsabilitate și față de viața oamenilor. Să construiești un edificiu de genul acesta fără autorizație, implică niște riscuri majore. Dacă, Doamne ferește, la un cutremur, s-a prăbuși elemente din acea construcție și ar cauza victime, cine ar răspunde? Nu către primar te duci în primul rând? Nu el răspunde? Ar fi acuzat că nu a pus în executare o hotărâre. Eu cred că Primăria a ajutat destul de mult, cât s-a putut, zona asta. Și, efectiv, nu ai de ales”, a spus deputatul USR, Stelian Ion.

Video:

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai lepra tu sa fi s au nu de acord.zi pe sleau cum ai luat locunta sociala de la raddtp si mai taci din gura bugetar obosit facator de nimic si plin de ifose ce esti.ALUPIGUS CU DRAG TU SI AI TAI.
1
0
Ptr Stelian prostul orasului.Vresu sa ma pupi in pu la.sunt disponibil
0
0
NU e pacat, e ilegal. Biserica nu are propria lege, spagoveanu sa o respecte.
0
0
E stiu ca e mare pacat sa darami o biserica. Oare alte solutii nu se gasesc?! E usor sa strici, de ce nu se gasesc bani sa se faca o biserica frumoasa in acelasi loc, cu autorizatii si tot ce trebuie? De ce atata ura si vrajba? Sau doriti in loc ruine care vor sta asa 2 ani si apoi cine stie ce piata sau bloc se va ridica in loc. Cartierele Constantei au nevoie de biserici, mai ales o zona aglomerata cum e Tomis 3! Cum sa darami o biserica? De mania lui Dumnezeu ati auzit?
0
0
evul mediu este aici .cretinii ortodoxi o secta ordinara isi apara cotetul cu care spagoveanu face bani .
1
1
burn that church
1
2
Pwla n natia ta de scarbos. Tradator de neam si tara! Garsoniera, cum ai luat garsoniera?
2
0
sa o darame! Aia nu e biserica!
0
0
Stelica sunteti pe faras ba babalaule. Nu va mai haleste nimeni... fritz pitz clilto colda plicu sordan, toti sinteti amestec de debilitate mintala cu prostie si tupeu de retardati.
0
0
Stelica Ion este un mare ateu. A pus ochii pe terenul unde se afla bisericuta.
0
0
Iartai doamne ca nu stiu ce spun .
0
0
uniunea scufundati Romania, antiromani si anticrestini, sclavii multinationalelor si a lui Macron
1
1
Seamana a magazie de CAP.
3
2
St@@@elu cacat userist
1
3
Sa ma cac moale pe cotelu vostru de biserica pulyy
0
0
Biserica ajuta calatorii sa se orienteze cam toate au altarul spre est si usa mare catre vest macar daca era construita dupa cutume PUNCT
1
0
Restaurantele din Piata Ovidiu nu au autorizatie ISU la incendiu, de ce nu sunt demolate?
0
0
daramati grajdul ala cu tzapul behaitor in el .Si pentru ala cu blestemele de la 00:53 vezi ca se intorc asa ca ai mare grija .
1
2
"Nimeni,nu este mai presus de lege"!
0
3
Sa se aplice Legea! Si atat! Oricum , traim intr-o uratenie de oras.
1
2
99% acolo o sa ridice baietii un blocusor.
2
3
...trotoarul !exista ,e acolo, dar un butic, parcare ,ceva de tras pe ... nu avem in zona!
0
0
super. inca un loc unde o sa construim noi blocuri
1
0
Si Primaria i de vina,cand a vazut ca se constr.de ce n a adus buldozeru
3
1
Ce atatea biserici
1
1
Cind o sa respectam si noi legea? Daca vreti asa, atunci sa instalam haosul.
2
1
Toti suntem de acord.
2
0
Avem peste 17.000 de biserici in Romania! Biserici normale, nu ca aceasta care va fi demolata. Oricum, e urata , aspect ponosit.
1
0
Sa fie demolata cu tot cu sarsaila dosnicu sa curatim Constanta
1
2
In iad sa ajunga cel ce construie fara autorizatie
0
0
si pulberea sa se aleaga de cei care se bucura , blestemati sa fiti in veci
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212