REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Stroe, despre comasarea alegerilor: Avem argumente să promovăm un asemenea proiect

Stroe, despre comasarea alegerilor: Avem argumente să promovăm un asemenea proiect

A.F. 1 februarie 2023 | 00:00 841

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni despre comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare că există suficiente argumente, inclusiv de natură constituţională, pentru promovarea unui astfel de proiect, care probabil va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat şi agreat în coaliţie.

Stroe, despre comasarea alegerilor: Avem argumente sa promovam un asemenea proiectIonuţ Stroe

"Atât timp cât se discută acest proiect, este evident că există - din punctul nostru de vedere - suficiente argumente şi de natură constituţională să promovăm un asemenea proiect. Probabil că el va prinde contur în această sesiune parlamentară, dar nu înainte de a fi discutat în coaliţie şi agreat cu partenerii social-democraţi şi cei de la UDMR. Considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei", a afirmat Stroe după şedinţa grupurilor parlamentare ale PNL.

El a fost întrebat şi cu privire la decizia CCR potrivit căreia o astfel de comasare ar fi neconstituţională.

"Depinde la ce vă referiţi. Contestaţia de neconstituţionalitate puncta un caz anume - proiectul care promova, la vremea respectivă, comasarea celor două alegeri. Acum, vom vedea. Şi probabil că cei din zona juridică, constituţionaliştii partidelor vor încerca să evite acea problemă sesizată de Curte la vremea respectivă. Cred că era toamna 2011", a spus purtătorul de cuvânt al liberalilor, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da,ar fi ceva ca la alegerile alea,sa aiba in sfarsit si romanii ce sa aleaga. Pana acum a fost un fel de cotrobaiala prin coltul cu vechituri si chestii de aruncat la gunoi,din care romanii trebuiau sa aleaga ce sa arate lumii. La ultimile alegeri au venit asa de putini la vot,ca politicienii,fie si cei mai dilii ar trebui sa inteleaga ca romanilor le e greata la propriu cand vad aceleasi moace si cam aceleasi apucaturi. La ce bun sa votezi continuarea decaderii,sa pierzi timpul la urne sa ajuti mimarea democratiei?
0
0
Da premize pentru a lua decizii sănătoase exista? Numai de rotații, alegeri și bla, bla, bla! Un proiect de țara pentru 20 de ani, semnat și vizat spre NESCHIMBARE, aveți in plan? Pentru agricultura, infrastructura, sistem de sănăt**e, industrie ușoară, exista vreun interes din partea dumneavoastră domnilor pseudopoliticieni? In campaniile electorale aburiți populația cu multe promisiuni, și in sinea voastră râdeți in hohote , ca iarasi i-ați fraierit!!!!!
4
0
Incheiati sistemul de liste de partide. Acesta este motivul pentru care hotii sunt alesi an de an.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272